eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Εμείς ...... Ριβιέρα;

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος

"Σε εξέλιξη είναι τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών στην Αρκαδία. Μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Δημήτρης Δέμος – με αφορμή εκδήλωση ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας που θα γίνει στην Τρίπολη – γνωστοποίησε, το πλάνο των επενδύσεων.

"Η επένδυση των ελληνικών εταιρειών του φαρμάκου, θα φτάσει το 1,5 δισ. ευρώ, κάτι πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία και για τις τοπικές κοινωνίες. Ήδη, κατασκευάζονται στην Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης, 3 νέα, μεγάλα, σύγχρονα κτιριακά συγκροτήματα, ενώ το 2024 θα αναπτυχθεί άλλο ένα.

Η Τρίπολη, θα μετατραπεί, σιγά – σιγά, σε κόμβο παραγωγής φαρμάκων, έρευνας και μεταφοράς προϊόντων για την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Απαιτείται εξειδικευμένο, επιστημονικό προσωπικό, απ’ τις θετικές επιστήμες και για το λόγο αυτό, θέλουμε με την εκδήλωση της Τρίπολης, να ενημερώσουμε τον κόσμο για τις ειδικότητες που αναζητούμε, εν’ όψει λειτουργίας αυτών των εργοστασίων”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της γνωστής εταιρείας DEMO ΑΒΕΕ, Δημήτρης Δέμος."

(από Capital.gr)
 - - - - - - 

Προφανώς δεν είναι σύμπτωση που ή Τρίπολη είναι η έδρα της Περιφέρειάς μας. Ούτε είναι σύμπτωση που κατασκευάζεται εθνική οδός Αεροδρόμιο Καλαμάτας - Πύλος.
Ούτε είναι σύμπτωση που δεν κατασκευάζεται εθνική οδός Δερβενάκια - Μυκήνες - Ναύπλιο - Ίρια - Κρανίδι.
Απλά: έχουν μπάρμπα στην Κορώνη...
Μα και εμείς έχουμε Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση εμμέσως ή αμέσως ΝΔ: 46.39 + 45.76 = 92.14% + Περιφερειακό σύμβουλο. Μη μείνουμε για άλλα 5 χρόνια στον πάγκο. Βρείτε κανένα κονέ.
Και μη ξεχνάμε ότι κάποτε είμαστε και Βιομηχανική ζώνη: Λευκόλιθος, Μεταλλεία Μποδοσάκη, Κλωστήρια Λαναρά.
Έχει ο καιρός γυρίσμα. Κάποτε Αρκάδες ποιμένες εγκαταστάθηκαν στην Ερμιόνη. Τώρα Ερμιονίτες με ειδικότητα θα αναζητήσουν δουλειές στην Τρίπολη.
Δεν το γράφω ειρωνικά, ούτε με νοσταλγία. Το γράφω γιατί θεωρώ ότι αυτά τα 5 χρόνια είναι ιστορική πολιτική ευκαιρία να λύσουμε τα τρία βασικά μας προβλήματα: Νερό άρδευσης, πόσιμο νερό, εθνική οδός όπως την προαναφέραμε. Να γίνουμε γάτες που πιάνουν ποντίκια. Μη πάνε και αυτά χαμένα ως προς αυτά τα βασικά προβλήματά μας, όπως πήγανε τα προηγούμενα 4.

Βασίλης Γκάτσος