eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερμιονίδας:Υπογράφηκε η σύμβαση για τη «Συντήρηση και αποκατάσταση ΕΕΛ Κρανιδίου και Ερμιόνης»

 

Τη 12/05/2023 υπογράφηκε η σύμβαση με αρ. πρωτ. 840 και ΑΔΑΜ 23SYMV012663111 για τη «Συντήρηση και αποκατάσταση ΕΕΛ Κρανιδίου και Ερμιόνης» ύψους 393.125,00€ από ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ και με αντικείμενο την αναβάθμιση της Ε.Ε.Λ Κρανιδίου με προσθήκη νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και την αποδοτική λειτουργία, συντήρηση (προληπτική & επιδιορθωτική) και τη συνολική ευθύνη για την απρόσκοπτη και αποδοτική λειτουργία των ΕΕΛ Κρανιδίου και Ερμιόνης και των αντλιοστασίων αποχέτευσης, για χρονικό διάστημα είκοσι τεσσάρων (24) μηνών.
Η λειτουργία των εγκαταστάσεων γίνεται κανονικά και οι εργασίες αναβάθμισης της ΕΕΛ Κρανιδίου έχουν ως εξής:
• Στην είσοδο της εγκατάστασης: Έχει εγκατασταθεί- συνδεθεί και λειτουργεί νέα αντλία. Αναμένεται άμεσα η σύνδεση και η λειτουργία της εσχάρας λυμάτων.
• Στην υποδοχή των βοθρολυμάτων είναι υπό εγκατάσταση η χειροκαθαριζόμενη λιθοπαγίδα και οι αντλίες.
• Στη δεξαμενή αερισμού: Έχουν εγκατασταθεί οι φυσητήρες (εντός του container) και οι διαχύτες (στον πυθμένα) και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η σύνδεσή τους (με το υδραυλικό και ηλεκτρολογικό δίκτυο) και να λειτουργήσουν.
• Οι αναδευτήρες στη δεξαμενή αποφωσφόρωσης έχουν παραδοθεί και εγκαθίστανται τις επόμενες μέρες.
• Η δεξαμενή καθίζησης έχει ανακατασκευαστεί και έχουν σχεδόν τελειώσει οι λοιπές εργασίες επισκευής της.
• Έχουν τοποθετηθεί εφεδρικές αντλίες πάχυνσης λάσπης, η αντλία ανακυκλοφορίας ιλύος, οι αντλίες στραγγιδίων και έγινε συντήρηση στη φιλτρόπρεσσα.
• Ολοκληρώθηκε η επισκευή της γεννήτριας και αναμένεται η επανασύνδεσή της, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών ηλεκτρολογικών εργασιών.
❗️Με τις παραπάνω εργασίες και ιδιαίτερα με την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης που προβλέπονται με την παρούσα, θα λειτουργεί άριστα η ΕΕΛ Κρανιδίου (η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια επεξεργασία) μέχρι τη δημοπράτηση και ανάθεση του έργου «Αναβάθμιση εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Κρανιδίου με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση μέρους της εκροής για επωφελείς σκοπούς, Δήμου Ερμιονίδας» που έχει εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».