eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Ανάργυρος Λεμπέσης: Ξεκίνησε η κατασκευή της Μαρίνας της Ερμιόνης - Και τα σκυλιά δεμένα !!!

- Υπάρχει δημότης  της Ερμιόνης που δεν θα γράψει στα παλιά του τα παπούτσια τα γραφόμενα και τις καταγγελίες αυτής της μόνιμης υποψήφιας βουλευτίνας εναντίον του έργου της κατασκευής της μαρίνας;;;

- Τι να κάνουμε έτσι είναι. 
Είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε τα εύσημα τα παίρνει ο Δήμαρχος που επί της δικής του θητείας ξεκινάει το έργο.


Αγαπητοί συνδημότες,

Η κατασκευή της Μαρίνας Ερμιόνης δεν είναι για πολιτικές αντιπαραθέσεις ούτε και για προεκλογικές κόντρες. Είναι ένα μεγάλο έργο τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης της Ερμιόνης μας.

Αυτό το μεγάλο έργο που ξεκινάει τώρα το περιμέναμε να ξεκινήσει χρόνια πριν. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Έτσι για την ιστορία.

Η χωροθέτηση του τουριστικού λιμανιού της Ερμιόνης έγινε το 2004 μετά από πολλές και μεγάλες προσπάθειες του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης. Βλέπε το ΦΕΚ 212/Β/05-02-2004 της χωροθέτησης:


Μετά ιδρύθηκε η εταιρεία «Μαρίνα Ερμιόνης Α.Ε.» και μέσα στο καταστατικό της αναφέρεται ότι στο ΔΣ της υποχρεωτικά θα συμμετέχει ένα μέλος από το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιόνης.

Η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δημοσίου και της Μαρίνας Ερμιόνης Α.Ε. δηλαδή η παραχώρηση από το Δημόσιο στην εταιρεία έγινε τον Απρίλιο του 2009 από τον τότε Υπουργό Τουρισμού Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο. Βλέπε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ».





 Με το ΦΕΚ 407/31-12-2014 επί δημαρχίας του αείμνηστου Δημήτρη Σφυρή και του τότε δημοτικού συμβούλου Απόστολου Λαδά, επιτυχημένου μέλους του ΔΣ της Μαρίνας Ερμιονίδας Α.Ε., έγινε η επέκταση της χωροθέτησης και η αδειοδότηση της κατασκευής του έργου.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος έκανε επιτυχία που όρισε μέλος του Δ.Σ. της Μαρίνας Ερμιονίδας Α.Ε. έναν γνώστη του τουρισμού και με γνωριμίες σ’ αυτόν τον κλάδο, τον δημοτικό σύμβουλο Λάζαρο Γούτο.

Ο Δήμαρχος Γεωργόπουλος ήταν παρών στις προσπάθειες του Γούτου για τις  αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τακτικές επισκέψεις σ’ αυτές.

Τι να κάνουμε έτσι είναι. 
Είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε τα εύσημα τα παίρνει ο Δήμαρχος που επί της δικής του θητείας ξεκινάει το έργο.

Αγαπητοί συνδημότες

Υπάρχει Ερμιονίτης που να μην θέλει να γίνει αυτό μεγάλο αναπτυξιακό έργο;;;

Υπάρχει δημότης  της Ερμιόνης που δεν θα γράψει στα παλιά του τα παπούτσια τα γραφόμενα και τις καταγγελίες αυτής της μόνιμης υποψήφιας βουλευτίνας εναντίον του έργου της κατασκευής της μαρίνας;;;

Αγαπητοί συνδημότες στο ΦΕΚ 407/2014 περιλαμβάνεται και η έγκριση των εργασιών του Υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος έλαβε υπόψη την γνωμοδότηση τεσσάρων εφορειών αρχαιοτήτων αλλά και την ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Βλέπε την υπουργική απόφαση.



Και τα σκυλιά δεμένα !!!

Εις το επανιδείν.


Ανάργυρος Λεμπέσης

Δήμαρχος 
του τέως Δήμου Ερμιόνης