eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

'' Στο Villa Didimo ''

Πολύ σημαντικά στοιχεία για το οδικό δίκτυο και την σύνδεση της Ερμιονίδας με τον ‘έξω κόσμο’.
 Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Καλό είναι να διαβαστούν όλα προσεκτικά και να δοθούν εξηγήσεις και τεκμήρια από τους τέως και νυν αιρετούς Δήμων και Περιφέρειας αλλά και από την παλιά Νομαρχία Αργολίδας.
Δηλαδή να απαντηθεί το ερώτημα: Πώς, ενώ λίγο πολύ βρισκόταν στα σχέδια οδικό δίκτυο που πραγματικά συνέδεε τον τόπο μας με το Ναύπλιο, αλλά και τα παραλιακά του τουριστικά χωριά, και ευνοούσε την τουριστική αξιοποίηση του Σαλαντιού...
... μέχρι τους Άγριους Λιμένες, συμβάλλοντας αποφασιστικά και στη διευκόλυνση της μεταφοράς του νερού του Ανάβαλου, πώς τελικά ο τόπος μας βρέθηκε με ένα δρόμο που κόβει στη μέση ένα βουνό και αποκλείει ένα ολόκληρο χωριό, με έναν νέο ΧΑΔΑ πανελλήνιας πλέον φήμης στον κύριο κόμβο του, αλλά και με παρ’ ολίγον καταστροφή του φαραγγιού του Καταφυκιού, ενός ιστορικού μνημείου απαράμιλλου κάλους;
Χρόνια τώρα ο τόπος μας ζητάει ΝΕΡΟ και πάλι ΝΕΡΟ, να πιει και να ποτίσει τη γη του, να υποστηρίξει την τουριστική του υποδομή. Και αντί αυτό να ήταν ο ΣΤΟΧΟΣ, όχι μόνον το νερό του Ανάβαλου, αλλά πρωτίστως τα φράγματα Τζερτζελιάς και Ρορού, είχαμε ΣΤΟΧΟ τον ΧΑΔΑ, της Σήραγγες, έναν άχρηστο δρόμο και την καταστροφή του Καταφυκιού. Να φέρουμε τους επισκέπτες 5 λεπτά πιο γρήγορα σε Κρανίδι, Πορτοχέλι, Ερμιόνη, να προοδεύσει ο τόπος.
Στο παρακάτω τα οικονομικά μεγάλου φράγματος που κατασκευάζεται στην Κορινθία. Θα ποτιστούν 50000 στρέματα. Το δικό μας της Τζερζελιάς είναι έργο 10 φορές μικρότερο. Τα χρήματα που δόθηκαν για τον άχρηστο δρόμο στο Μεγαλοβούνι + τα μέχρι τώρα άχρηστα έξοδα για δεματοποίηση και ΧΑΔΑποίηση επαρκούσαν για το φράγμα μας.
Δεν υπάρχει παραγωγικότερη επένδυση για την Ερμιονίδα από τα δύο αυτά φράγματα και τον ερχομό του Ανάβαλου. Δείτε την ανάλογη του βιολογικού Ερμιόνης. Με το που λειτούργησε γέμισε κότερα η Ερμιόνη.



Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος