γράφει στο Εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου...
''ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ''
Υλικά:
1 1/2 φλυτζάνι ρύζι για πιλάφι
1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 κίτρινη πιπεριά (λωρίδες)
1 κιλό ώριμες ντομάτες (ψιλοκομμένες)
8-10 πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
2 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
Υλικά για το ζωμό λαχανικών:
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
1 πράσο σε ροδέλες
1 φύλλο δάφνης
1 φλυτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
5-6 κλωνάρια μαϊντανό
4 κλωνάρια σέλινο
1 μικρή πράσινη πιπεριά
4-5 φλυτζάνια νερό
Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τον ζωμό σε
μια κατσαρόλα και βράζουμε
για 25-30 λεπτά.
Στη συνέχεια τον σουρώνουμε
από λεπτή σήτα.
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε
το σκόρδο και
την πιπεριά. Προσθέτουμε τις ντομάτες
και σιγοβράζουμε
για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό,
αλάτι και πιπέρι.
Όταν αρχίσει να βράζει
ρίχνουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε
τη φωτιά,
σκεπάζουμε την κατσαρόλα
και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά
ώσπου να μαλακώσει αλλά
χωρίς να πιεί ολόκληρο το ζουμί.
Τέλος, προσθέτουμε τις ελιές κομμένες σε ροδέλες και σερβίρουμε.