eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 23 Απριλίου 2013

''Ο Πρόεδρος της Θερμησίας στο eikonoskopionews ''

Hλίας Κατσάβελας: 
«Πρέπει να γίνει το αλιευτικό καταφύγιο στα «Πηγάδια». Είναι έργο πνοής για τον τόπο μας…»»

Την ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα το αλιευτικό καταφύγιο στα «Πηγάδια» το οποίο και χαρακτηρίζει ως «έργο πνοής για τους κατοίκους της Θερμησίας» τονίζει σε συνέντευξή του στο eikonoskopionews, ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Ηλίας Κατσάβελας.
Ακόμη αναφέρεται στα «θετικά μηνύματα» που λαμβάνει , για την τουριστική κίνηση της περιοχής αυτό το καλοκαίρι, μετά και την συνάντηση που είχε με το νέο διευθυντή του Hydra Beach.
Παράλληλα υποστηρίζει ότι τα οφειλόμενα της ξενοδοχειακής μονάδας του Hydra beach προς τον δήμο (για την μετατροπή της παραχωρούμενης γης σε χρήμα), υπολογίζονται άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και όπως δηλώνει: «Με την μετατροπή αυτή θα ωφεληθεί πρακτικά, οικονομικά και κοινωνικά όχι μόνο η Θερμησία αλλά και όλη η Ερμιονίδα». Μάλιστα όπως τονίζει ο κ. Κατσάβελας: «Πληροφορήθηκα από τον αρμόδιο δικηγόρο κ. Θαλάσση ότι τον Οκτώβριο του 2014 έχει οριστεί τακτική δικάσιμος».
Ακόμη ο πρόεδρος της Θερμησίας δίνει απαντήσεις για θέματα που απασχολούν την κοινότητα όπως τα σκουπίδια, το νερό, την αποχέτευση που «σχεδόν ολοκληρώθηκε» καθώς και για τον Μόλο στο «Μετόχι» για τον οποίο υποστηρίζει ότι «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από κανέναν αλλά και ούτε μας έχει ζητηθεί η γνώμη μας -ως κοινότητα- για την φημολογούμενη επέκταση του….».

Συνέντευξη στο eikonoskopionews και στον Μίλτο Ιωαννίδη.

-Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η υπόθεση της μετατροπής της παραχωρούμενης γης σε χρήμα από το Hydra beach , έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Τι εξελίξεις έχουμε γύρω από αυτό το θέμα;

-Καταρχάς θα ήθελα να τονίσω ότι το Hydra beach, από φέτος άλλαξε χέρια. Μια καινούρια εταιρία ανέλαβε την εκμετάλλευση της ξενοδοχειακής μονάδας.
Και το λέω αυτό, διότι πρόσφατα συναντήθηκα με το νέο διευθυντή.
Όπως ξέρετε, το κομμάτι του τουρισμού, είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο για τον τόπο μας.
Από αυτή την συνάντηση μου, με το νέο διευθυντή του Hydra beach, και το περιεχόμενο της συζήτησης μας, έλαβα κάποια θετικά και ενθαρρυντικά μηνύματα.
Πλέον το ξενοδοχείο δεν........
......... θα είναι «κλειστό κλαμπ».
Οι πελάτες του θα είναι μεταξύ άλλων και Έλληνες, οι οποίοι δεν θα είναι, ας το πω, «κλειδωμένοι» εντός του ξενοδοχείου.
Επιπλέον, ζήτησα από τον διευθυντή -ο οποίος αποδέχτηκε την πρόταση μου και τον ευχαριστώ- οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο να είναι από την ευρύτερη περιοχή μας.
Τώρα όσον αφορά την παραχωρούμενη γη σε χρήμα από το Hydra Beach: Μόλις ανέλαβα πρόεδρος της Θερμησίας το 2011, ενημερώθηκα από τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Μέλλο για αυτή την υπόθεση.
Πρέπει να πω ότι τα οφειλόμενα υπερβαίνουν το 1 εκατομμύρια ευρώ.
Με την μετατροπή αυτή θα ωφεληθεί πρακτικά, οικονομικά και κοινωνικά όχι μόνο η Θερμησία αλλά και όλη η Ερμιονίδα.
Όπως γνωρίζεται έχει ανατεθεί η υπόθεση στο δικηγορικό γραφείο Π. Θαλάσσης και συνεργάτες.
Με τον κ. Θαλάσση έχω τακτική επικοινωνία. Και απ ότι με πληροφόρησε τελευταία, έχει οριστεί τακτική δικάσιμος για τον Οκτώβρη του 2014.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του λιμενικού ταμείου Ερμιονίδας, συζητήθηκε το θέμα της επισκευής του Μόλου στο Μετόχι. Ποια είναι η θέση σας;
Το θέμα αυτό είναι όντως πολύ σοβαρό. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να διαταράξουμε τις σχέσεις καλής γειτνίασης, με την Ύδρα.
Πρέπει να υπάρξει μια αγαστή συνεργασία μεταξύ Ερμιονίδας και Ύδρας προς όφελος και των δυο περιοχών.
Ήμουν και είμαι υπέρ της επισκευής του υπάρχοντος Μόλου και μάλιστα το έχω ψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο.
Επειδή υπάρχουν διάφορες φήμες περί επέκτασης η περί λιμανιού, θέλω ευθύς εξαρχής να ξεκαθαρίσω την θέση μου: Ούτε μου έχει ζητηθεί, ούτε και έχω μιλήσει με κανέναν, για το θέμα της φημολογούμενης επέκτασης. Σαν κοινότητα, δεν είχαμε και δεν έχουμε καμία ενημέρωση για αυτό το θέμα.  Εάν και εφόσον ερωτηθούμε, τότε θα αποφασίσουμε ως τοπικό συμβούλιο.

Σε τι επίπεδα είναι η ποιότητα και η ποσότητα του νερού στην Θερμησία;

Ποιοτικά το νερό της κοινότητας μας είναι εξαιρετικό.
Όμως σαν ποσότητα δεν είναι αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Έχουμε ζητήσει από τον κ. Δήμαρχο αλλά και την ΔΕΥΑΕΡ να συνδράμουν σε κατεύθυνση επίλυσης αυτού του προβλήματος.
Συγκεκριμένα θέλουμε, να τεθεί σε λειτουργία η υπάρχουσα γεώτρηση στη θέση «Πλέπι».
Επίσης ζητάμε να βελτιωθεί το υπάρχον δίκτυο υδρομάστευσης στο «Μετόχι» και να αντικατασταθεί το δίκτυο διανομής του Μετοχιού.

Αισιοδοξείτε ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν μαζευτεί τα σκουπίδια από την Θερμησία; Γιατί μέχρι αυτή την ώρα, οι κάδοι (αλλά και ο γύρω χώρος τις πλατείας), είναι γεμάτοι….

Θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά.
Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια.
Χαρακτηριστικά θα σας αναφέρω, ότι στη συνάντηση μου με τον διευθυντή του Hydra beach, το πρώτο που με ρώτησε είναι πότε θα σταματήσει να υπάρχει αυτή η εικόνα με τα σκουπίδια στους δρόμους, λόγω και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.
Ελπίζω ότι τώρα που ξεκίνησε η μεταφορά περίπου 25 τόνων ημερησίως προς τον ΧΥΤΑ Φυλής, θα αρχίσει σταδιακά να ομαλοποιείται η κατάσταση.
Αισιοδοξώ πάντως, ότι μέχρι το Πάσχα η Θερμησία θα είναι καθαρή.

Φέτος συμπληρώσατε δυο χρόνια ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θερμησίας. Ποιο σημαντικό έργο ολοκληρώσατε αυτά τα δυο χρόνια και τι έχετε στα άμεσα σχέδια σας ώστε να δρομολογηθεί σε κατεύθυνση υλοποίησης, για τον επόμενο χρόνο;

Πρώτα απ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους δημότες που με τίμησαν με την ψήφο τους και να τους πω ότι εργάζομαι σκληρά προκειμένου να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους.
Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το χρόνιο πρόβλημα της αποχέτευσης και να απαλλάξουμε το χωριό μας από την ανυπόφορη δυσοσμία.
Επιπλέον είναι στα σχέδια μας έργα τα οποία θα αλλάξουν τόσο την καθημερινότητα όσο και το επίπεδο ζωής των Θερμησιωτών.
Το αλιευτικό καταφύγιο στα «Πηγάδια», είναι έργο πνοής για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι στην κυριολεξία θαλασσοπνίγονται με τους νοτιάδες, που «λούζουν» τα σπίτια τους με την θάλασσα, Οι δε ψαράδες μας δεν έχουν που να δέσουν τα σκάφη τους.
Η περιοχή αυτή από την Ύδρα απέχει-περίπου- 5 ναυτικά μίλια.
Από την Ερμιόνη μέχρι και τον Γαλατά, δεν υπάρχει άλλο αλιευτικό καταφύγιο.
Έχουμε ζητήσει και έχουμε πάρει έγγραφη απάντηση-έγκριση από τον περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, για την κατασκευή του. 
Επίσης θέλουμε να αξιοποιήσουμε τουριστικά το κάστρο της Θερμησίας, το οποίο έχει μια πλούσια ιστορία την οποία επιθυμούμε να αναδείξουμε.
Κάτω από αυτές τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες που όλοι μας βιώνουμε, παλεύουμε για το καλύτερο του τόπου μας. Εν όψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα, θα ήθελα να ευχηθώ Χρόνια Πολλά σε όλους και η Ανάσταση του Κυρίου, να φωτίσει τις ψυχές μας προκειμένου να πετύχουμε όλοι μας τους στόχους που έχουμε θέσει. Πάνω απ όλα να έχουμε ανθρωπιά, να είμαστε αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Υγεία σε όλο τον κόσμο