eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

'' Μονομέρεια ''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Κατανοούν την ανάγκη μας, αλλά ο Δήμος μας δεν κατανοεί την ανάγκη της ΥΔΡΑΣ

«...Ευχαριστίες έχουμε απευθύνει και μέσω του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ιωάννη Σγουρού και σε όλους τους Δημάρχους Αττικής, οι οποίοι κατανοώντας το μεγάλο πρόβλημά μας αποφάσισαν θετικά για την μεταφορά των απορριμμάτων μας για το προσεχές εξάμηνο στον ΧΥΤΑ Φυλής Αττικής...»

Όλοι οι Δήμαρχοι Αττικής κατανοούν το μεγάλο πρόβλημα μας. Ο Περιφερειάρχης Αττικής κατανοεί το μεγάλο πρόβλημά μας. Και η κατανόηση που.....
..... δείχνουν έχει μεγαλύτερη αξία, γιατί οι Δήμοι αυτοί έχουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα αποβλήτων. Και δείχνουν κατανόηση να μεταφερθούν τα απορρίμματα από τη Ριβιέρα της Ελλάδας με τις περισσότερες οφσόρ και πλουσιοβίλες της χώρας, με δύο συμπατριώτες πλέον βασιλείς (τέως Ελλάδας και νυν Ολλανδίας) και το νέο ξενοδοχείο των 1000 € την ημέρα, στην Δυτική Αττική, στην πλέον επιβαρημένη περιβαλλοντικά περιοχή της χώρας. (Εδώ που τα λέμε, ρόμπα έχουμε γίνει και το .... πανηγυρίζουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη, με την κρυφή ελπίδα να μας επανακατανοήσουν χωρίς πλέον χρονικό περιορισμό, ίνα πληρωθεί το ρηθέν της πατριωτικής παράταξης: Θα τα πάω στα Λιόσια!).
Ο Δήμαρχός μας όμως δεν κατανοεί το μέγιστο πρόβλημα του Δήμου Ύδρας της κατανοούσας Περιφερείας Αττικής, τη μέγιστη ανάγκη του για μια ασφαλή και παραγωγική σκάλα στο Μετόχι που πραγματικά και χωρίς επαχθείς όρους και δουλείες να συμβάλει στην ανάπτυξη του νησιού. Ούτε ο Περιφερειάρχης μας δεν κατανοεί το μέγιστο πρόβλημα. Λες και τα σύνορα δύο Περιφερειών, τα σύνορα δύο γειτονικών Δήμων είναι σύνορα εχθρικών κρατών. Θα δείχνουμε διαβατήριο στο Μετόχι για να μεταβούμε στην Ύδρα. Θα μπαίνει η σφραγίδα του Ερμιονιδιστάν με τους δύο μπακαλιάρους και άλλη σφραγίδα: ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΑΧΙ. ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΑΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ.
Ακόμη να διακρίνουμε την πολιτική απόφαση από κάθε άλλη απόφαση, πόσο μάλλον την ψηφοθηρική.

Σημείωση: Υπάρχει και ανάλογο μεταξύ Γαλατά και Πόρου: Υπήρχε παλιά το τακτικό δρομολόγιο για Πόρο από Πειραιά. Όταν αυξήθηκαν τα αυτοκίνητα στο δρομολόγιο προστέθηκαν και Φερυμπότ. Από Γαλατά περνούσες απέναντι με τις βαρκούλες και αν είχες ΙΧ .....το φόρτωνες σε βαρκούλα (υπάρχουν και καταπληκτικές φωτογραφίες). Ο Γαλατάς με άλλα λόγια ήταν η Σκάλα προς Πόρο. Πέρασαν τα χρόνια και η μετάβαση προς Πόρο γινόταν πλέον με ΙΧ μέσω Γαλατά, όπως και η μεταφορά σχεδόν όλων των εμπορευμάτων. Φυσικά γίνανε έργα ένθεν κι ένθεν και δρομολογήθηκε μικρό Φερυμπότ για να καλύψει αυτή την νέα ανάγκη. Και το Φερυμπότ έφερε κίνηση και κόσμο και χρήμα τόσο στον Πόρο, όσο και στον Γαλατά, για να μην πω περισσότερο στον Γαλατά που μεταξύ των άλλων έχει το προνόμιο να βλέπει τον Πόρο.
Φανταστείτε τον τότε Κοινοτάρχη του Γαλατά, με χίλια διό προσκόμματα και ένα μάτσο έγγραφα και υπογραφές να έτρεχε από υπηρεσία σε υπηρεσία και να διαλαλούσε ότι είναι απολύτως σύμφωνος με τη Σκάλα Γαλάτα, να γίνουν τα απαραίτητα έργα για να αισθάνονται ασφαλείς οι Ποριώτες, αλλά η μεταφορά επιβατών, εμπορευμάτων και ΙΧ θα γίνεται μόνον με τον παραδοσιακό τρόπο, τις βαρκούλες!
Φυσικά ο Κοινοτάρχης έπραξε προς το συμφέρον της περιοχής και του χωριού του, όπως πράττει και τώρα ο Δήμαρχος Τροιζηνίας με την βελτίωση του δρόμου Γαλατά – Μετόχι που είναι ολόκληρος μέσα στο Δήμο του, και η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να δώσει νέο παράλιο χώρο στη δικαιοδοσία της για νέα Σκάλα προς Ύδρα, προσβλέποντας (ο Δήμαρχος Τροιζηνίας) το ρεύμα των ΙΧ, των εκδρομικών πούλμαν, κ.λ.π. να προτιμάει τη διαδρομή μέσω Τροιζηνίας. Έτσι θα περνάνε όλοι από τα χωριουδάκια της Τροιζηνίας, όπου και θα αγοράζουν τοπικά προϊόντα στερώντας αυτήν την πελατεία από Κολιάκι μέχρι και Θερμήσι, θα βλέπουν το θαυμάσιο τοπίο και θα σκέπτονται να πάνε διακοπές εκεί, ενώ δεν θα έχουν ποτέ εικόνα της Ερμιονίδας της Θαυμασίας.

Σπολάτη μας, που λένε και στην Ύδρα. Σπολάτη στα «αναπτυξιακά μυαλά – think tank» του Δήμου μας.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος