eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

''Απειλή λουκέτου για τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις τουριστικών ξενοδοχείων''


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
 
Η απειλή λουκέτου για τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις τουριστικών ξενοδοχείων - καταλυμάτων λόγω της μεταφοράς της υποχρεωτικής ασφάλισης των ιδιοκτητών τους από τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ, είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Βρούτση, Τουρισμού κ. Ο. Κεφαλογιάννη, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη και Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με τον ισχύοντα σχετικό νόμο, οι ιδιοκτήτες μικρών τουριστικών ξενοδοχείων και καταλυμάτων, που πριν υπάγονταν ασφαλιστικά στον ΟΓΑ, μετακινήθηκαν πλέον στον ΟΑΕΕ. Η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται σημαντική πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις αυτές που ήδη δίνουν στη συντριπτική τους πλειονότητα μάχη επιβίωσης, δεδομένης της μικρής τουριστικής περιόδου των 2-3 μηνών και της σημαντικής πτώσης της τουριστικής κίνησης εξαιτίας της κρίσης. Έτσι, αυτές οι οικογενειακές, ως επί το πλείστον, μικρές επιχειρήσεις, των οποίων τα έσοδα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν επαρκούν καν για την πληρωμή των ετήσιων εισφορών στον ΟΑΕΕ, απειλούνται πλέον με  λουκέτο.
Είναι προφανές εκ των ανωτέρω πως η επιβίωση αυτών των επιχειρήσεων καθιστά επιτακτική την σημαντική μείωση των επιβαρύνσεων που υφίστανται και σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή θα είναι η επαναφορά τους στον ΟΓΑ.
Ως εκ τούτου,

ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
1.      Αν η κυβέρνηση εξετάζει την επαναφορά των μικρών τουριστικών καταλυμάτων - ξενοδοχείων στον ΟΓΑ από τον ΟΑΕΕ ώστε να μειωθεί το κόστος ασφαλιστικών εισφορών που καθιστά εξαιρετικά προβληματική την επιβίωση των μικρών αυτών οικογενειακών επιχειρήσεων δεδομένης της κρίσης και στην ουσία τις απειλεί με λουκέτο».