eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

''Καταιγιστικές οι εξελίξεις για την Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου. ''

Oι αποκλειστικές φωτογραφίες και το αποκλειστικό ρεπορτάζ του eikonoskopionews στη συνάντηση στο Υπουργείο οικονομικών για το θέμα της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου!!!

"Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Υφυπουργό οικονομικών. Προς επανεξέταση το θέμα της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου. Αναστολή της κατάληψης απο αύριο αποφάσισε η επιτροπή αγώνα"
"Ευχάριστη έκπληξη η συσπείρωση και η ενότητα των Βουλευτών Αργολίδας, του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ κ. Γιώργου Τούσσα,της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης του δήμου Ερμιονίδας  και των μελών της επιτροπής αγώνα κατά τη συνάντηση με τον κ. Μαυραγάνη"

φωτο:ο Δημήτρης Σφυρής συνομιλεί με τον Γιάννη Μανιάτη και απο αριστερά διακρίνουμε τον Δημήτρη Κοδέλα.

ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ EIKONOSKOPIONEWS: Θωμάς Ι. Σκούρτης- Μίλτος Ιωαννίδης
Την επανεξέταση της απόφασης απο την επιτροπή αξιολόγησης για το σχεδιαζόμενο λουκέτο στη Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου (απο 1ης Οκτωβρίου) αποφάσισε ο Υφυπουργός οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης  κατά την διάρκεια της σημερινής συνάντησης που είχε με τους βουλευτές Αργολίδας (Γιάννη Ανδριανό, Γιάννη Μανιάτη, Δημήτρη Κοδέλα),τον (Κοιλαδιώτη) Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Τούσσα, τον δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Καμιζή, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου κ. Δημήτρη Σφυρή, και μέλη της επιτροπής αγώνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μπροστά στον κίνδυνο να κλείσει η Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου (ενδεχόμενο που εκ των πραγμάτων θα οδηγούσε σε υποβάθμιση της Ερμιονίδας καθώς και σε απαξίωση-μαρασμό των επαγγελματικών κλάδων), υπήρξε η συσπείρωση, η ενότητα, και η χάραξη κοινής γραμμής των πολιτικών προσώπων της Αργολίδας, των αιρετών (συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης) και των φορέων.
Τα "σημεία-κλειδιά" της συνάντησης ήταν αφενός μεν η γνωστοποίηση προς τον Υφυπουργό της ομόφωνης απόφασης που έλαβε για το θέμα το δημοτικό συμβούλιο και αφετέρου δε η πρόθεση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει χώρο στέγασης προς την Δ.Ο.Υ.

Αμέσως μετά την συνάντηση με τον κ. Μαυραγάνη, τα μέλη της επιτροπής, επέστρεψαν στην Ερμιονίδα όπου και ενημέρωσαν τους φορείς για το τι διημείφθη.
Ακολούθησε μια μίνι σύσκεψη των φορέων και αποφασίστηκε η αναστολή της κατάληψης της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου (απο αύριο Παρασκευή), μέχρι τη νέα συνάντηση και η επανεξέταση των ενδεχομένων νέων κινητοποιήσεων εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Να σημειωθεί ότι υπάρχει ηδη οκταήμερη παράταση της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου.

Τι δήλωσαν αποκλειστικά στο εικονοσκόπιο οι κκ. Καμιζής και Σφυρής

φωτο: Δημήτρης Καμιζής - Δημήτρης Σφυρής - Πουλής - Μανιάτης Γιάννης
Δημήτρης Καμιζής: 
"Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα (μέσω της ειδικής επιτροπής που έχει δημιουργήσει) για γνωμοδότηση σχετικά με τη συγχώνευση των Δ.Ο.Υ. Εμείς-σαν μέλη της επιτροπής- ζητήσαμε να είμαστε παρόντες κατά την συζήτηση της επανεξέτασης. Προσωπικά είμαι επιφυλακτικός για το τελικό αποτέλεσμα της παρέμβασής μας. Αύριο θα υπάρξει επίσημη και λεπτομερέστερη ανακοίνωση απο την πλευρά του δήμου." 

Δημήτρης Σφυρής: 
"Tα χαρακτηριστικά της σημερινής συνάντησης με τον υφυπουργό κ. Μαυραγάνη που συντέλεσαν-σε πρώτη φάση-  στην  αλλαγή θέσης του εκτιμώ πως ήταν 1. Η συναίνεση και η ομοψυχία συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης 2. Η κοινή πορεία των Βουλευτών κ. Ανδριανού, κ. Μανιάτη, κ. Κοδέλα και του ευρωβουλευτή κ. Τούσσα οι οποίοι στήριξαν την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και των φορέων (οι οποίοι παρέστησαν) για τη μη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. 4. Η πρόθεση μας για παραχώρηση χώρου απο τον δήμο για την μείωση των λειτουργικών δαπανών  της Δ.Ο.Υ. Εκτός απο την γεωγραφική θέση και την παρουσίαση των κοινωνικο-οικονομικών επιπτώσεων (απο την κατάργηση της) στοιχειοθετήθηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης της Δ.Ο.Υ. -καθώς είναι βιώσιμη- και η αποτελεσματικότητά της με στελέχωση της. Η επανεξέταση των κριτηρίων απο την επιτροπή αξιολόγησης του Υπουργέιου,για την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. και εν προκειμένω της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου, με την δική μας παρουσία κατά την συζήτηση του θέματος μας, αποτελεί ένα πρώτο βήμα, για τον αγώνα μας που είναι η συνέχιση λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η συζήτηση και μόνο του θέματος μας αποτελεί και λύση του προβλήματος "

Μετά το τέλος της σύσκεψης των φορέων και με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν απο τη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη ο λογιστής κ. Ανάργυρος Γκολεμάς σχολίασε στο εικονοσκόπιο τα εξής:

 "Είναι θετικό γεγονός η είδηση της αναστολής. Θα γίνει μια συνάντηση με την επιτροπή που καθορίζει για το ποιές Δ.Ο.Υ. πρέπει κλείσουν η όχι και πιστεύω δεν έχει σημασία να δοθεί προσωρινή παράταση 3-4 μήνες και μετά να κλείσει η Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου.Σημασία έχει (και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε), να μείνει η Δ.Ο.Υ. ως έχει." 
 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ο συμπατριώτης μας και Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ  Γιώργος Τούσας αποθανατίστηκε στον φακό του Εικονοσκοπίου μετά το πέρας της συνάντησης για να μην κλείσει η ΔΟΥ Κρανιδίου
οι Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ανδριανός
Μονάς - Ανδριανός - Λυγερός

Eikonoskopio News:
Πάντα μπροστά...στα σοβαρά γεγονότα με αποδείξεις!