Υπό απόλυση ο διευθυντής πολεοδομίας Σύρου στην αρμοδιότητα του οποίου βρίσκεται και η Μύκονος, με απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της Νομαρχίας Κυκλάδων.
Ο Δημήτρης Μπουτούρης είχε 635.000 ευρώ σε καταθέσεις, μετοχές και οικόπεδο σε περιοχή φιλέτο της Σύρου.
Την τύχη του αναμένεται να έχουν και άλλοι υπάλληλοι της πολεοδομίας Σύρου καθώς έχουν βρεθεί στην κατοχή τους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Διαβάζοντας την ως άνω είδηση, σκέφτηκα ότι η περιοχή των ως άνω νήσων έχει περίπου τον ίδιο αριθμό «εξωπαράκτιων» εταιριών και την ίδια εκρηκτική οικιστική ανάπτυξη με την επαρχία Ερμιονίδος. Βρίθει δε λαογραφικών μουσείων, βιβλιοθηκών, δημαρχιακών και άλλων μεγάρων και η πνευματική κίνηση είναι όντως αξιόλογη.
Στην τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας πώς σας φαίνετε η παρακάτω πρόταση που μου την μετέφερε συμπατριώτης, όχι αγανακτισμένος, αλλά περίλυπος για το κατάντημά μας:
Σύμπασα η συμπολίτευση και αντιπολίτευση των δύο δήμων της Επαρχίας Ερμιονίδος και οι νομαρχιακοί της σύμβουλοι, με κοινό έγγραφο - διάγγελμα να ζητήσουν από την Εφορία να κινητοποιήσει τον «μηχανισμό πόθεν έσχες» (μάλιστα σχετικώς ελαστικά) όχι μόνο για κρατικούς λειτουργούς σαν τον ως άνω διευθυντή αλλά για όλους τους κατοίκους της Ερμιονίδας και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο; Τι θα λέγατε να το συνυπογράψουν και όλες οι κομματικές τοπικές οργανώσεις:
Έτσι για να αποδείξουμε στο Πανελλήνιον ότι μία ένδοξη επαρχία, αντάξια των προγόνων της, αρχαίων, βυζαντινών και νεοελλήνων, παίρνει την πρωτοβουλία να αυτοελεγχθεί δίνοντας πρώτη το φωτεινό παράδειγμα στη χώρα; Η Ερμιονίδα είναι η τελευταία περιοχή της Ελλάδας που το 1540 πέφτει στα χέρια των Τούρκων. Ας είναι και η πρώτη που αποτινάσσει την οθωμανική παράδοση διοίκησης.
Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος