eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΑΝΔΡΙΑΝΟ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
              Ναύπλιο, 30 Απριλίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
 

 Ο Βουλευτής  Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας  κ. Γιάννης Ανδριανός, ύστερα από σχετικό έγγραφό του Δήμου Ασίνης, κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρία Αικ. Μπατζελή με την οποία ζητά την καταχώρηση της αγκινάρας Ιρίων Αργολίδας ως Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης στο σχετικό κατάλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην αναφορά  του, ο κ. Ανδριανός επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι αυτή η εξέλιξη θα ενισχύσει σημαντικά τους καλλιεργητές....
.... αγκινάρας αλλά και την οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής, ιδιαίτερα στην τρέχουσα συγκυρία, κατά την οποία οι αγρότες αντιμετωπίζουν πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα.






ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Ο Βουλευτής Αργολίδας  της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης  Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία Α. Διαμαντοπούλου με θέμα τις συνθήκες στέγασης του Μουσικού Σχολείου Προσύμνης Αργολίδας.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Κατά την  τρέχουσα σχολική χρονιά (2009-2010), άρχισε στην Προσύμνη του Δήμου Μυκηναίων η λειτουργία του Μουσικού Σχολείο Αργολίδας, το οποίο στεγάστηκε στο κτήριο του πρώην Γυμνασίου Προσύμνης.
Με απόφαση, η Σχολική Επιτροπή του Μουσικού Γυμνασίου, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Προσύμνης επισημαίνει πως κατά τις αμέσως επόμενες σχολικές χρονιές, καθώς θα αρχίσουν σταδιακά να λειτουργούν και οι επόμενες τάξεις πέραν της πρώτης, το κτήριο δεν θα επαρκεί για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών σε αίθουσες και εργαστήρια.
Παράλληλα,  ο Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας με την από 4ης Δεκεμβρίου αίτηση, προς το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων, ζητά την επέκταση του κτιρίου του Μουσικού Γυμνασίου με το ίδιο αιτιολογικό.
Επισημαίνεται ότι επιτρέπεται πολεοδομικά  η επέκταση του σχολείου στο οικόπεδο όπου βρίσκεται το υπάρχον κτήριο.
Κατόπιν αυτών, ερωτάται η Υπουργός:
  1. <<Αν σκοπεύει να αναλάβει δράσεις, και ποιες θα είναι αυτές, για την έγκαιρη κάλυψη των κτηριακών αναγκών του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας.>>