eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΑΝΔΡΙΑΝΟ ΓΙΑ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΠΑΛΑΜΗΔΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Ναύπλιο 09 Απριλίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Α. Λοβέρδο, με θέμα την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ ελευθέρων επαγγελματιών που είναι ασφαλισμένοι σε άλλα ταμεία ,όπως ο ΟΓΑ, σε περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :
«Με το σχετικό πόρισμα της 23ης Μαρτίου του τρέχοντος έτους ο Συνήγορος του Πολίτη ζητά την ανάκληση, ως μη σύννομης, της εγκυκλίου 113/2009 του ΟΑΕΕ που τροποποιεί το άρθρο 9 του ν. 3050/2009 σύμφωνα με τον οποίο ελεύθεροι επαγγελματίες που διαμένουν σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.....
....... δεν έχουν υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι πρέπει να επιστραφούν οι εισφορές ασφαλισμένων που κατεβλήθησαν στον ΟΑΕΕ βάσει της εν λόγω εγκυκλίου.
Η σχετική ρύθμιση του ως άνω νόμου έχει θεσπιστεί για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη της άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος σε μικρές πόλεις και χωριά της περιφέρειας. Η κατάργησή της και η υποχρεωτική υπαγωγή στον ΟΑΕΕ επιβαρύνει σημαντικά τους κατοίκους αυτών των περιοχών που είναι ασφαλισμένοι σε άλλα ταμεία όπως ο ΟΓΑ, με μια δυσβάσταχτη εισφορά, την ώρα που ήδη αντιμετωπίζουν στη μεγάλη πλειονότητά τους σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Υπογραμμίζεται ότι το Υπουργείο ενημέρωσε το Συνήγορο του Πολίτη ότι ήδη επεξεργάζεται νομοθετική τροποποίηση του άρθρου 9 του ν. 3050/2009 προφανώς στην κατεύθυνση της κατάργησης της ευνοϊκής ρύθμισης,

Υπάρχουν διαμαρτυρίες πολιτών, τις οποίες ο Συνήγορος του Πολίτη τις χαρακτηρίζει «βάσιμες» και ότι η διοίκηση του ΟΑΕΕ «αναρμοδίως και μη συννόμως» τροποποίησε συγκεκριμένη ευνοϊκή για ορισμένους ελεύθερους επαγγελματίες κοινωνικοασφαλιστική ρύθμιση.

Κατόπιν αυτών

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1.Μετά το πόρισμα του Συνήγορου του Πολίτη, θα γίνει ανάκληση της υπ’ αριθμ.113/2009 εγκυκλίου;

2.Σε περίπτωση μη ανάκλησης της εγκυκλίου, θα υπάρξει κάποια ρύθμιση εξισορρόπησης της σημαντικής επιβάρυνσης που θα υποστούν οι επαγγελματίες που υπάγονται στη ρύθμιση του άρθρου 9 του Ν.3050/2009;»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ολόκληρη η κοινωνία της Αργολίδας, ολόκληρη η Ελλάδα καταδικάζει την απαράδεκτη πράξη στο Παλαμήδι.

Οι ανεγκέφαλοι δράστες δεν κατάφεραν να προσβάλλουν την ελληνική σημαία και όσα αυτή συμβολίζει κυματίζοντας ελεύθερα στο μνημείο του Παλαμηδίου. Το μόνο που κατάφεραν είναι να καταδείξουν τη βαθιά τους άγνοια στην Ιστορία της πατρίδας μας και την ένταση του μίσους που φωλιάζει στις ψυχές τους.

Τα σύμβολα του Έθνους και τα μνημεία μας, απαιτούν από όλους μας τον προσήκοντα σεβασμό.»