eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΑΝΔΡΙΑΝΟ.ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ναύπλιο, 21 Απριλίου 2009



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Ανδριανός παρευρέθη στην συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής της Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο και μεταξύ άλλων είπε:

Φίλες και φίλοι,

Δεν θα σας πω μεγάλες κουβέντες. Έχετε χορτάσει από αυτές.

Ξέρω καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Ολόκληρος ο αγροτικός κόσμος στην Αργολίδα όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, τα βγάζει δύσκολα πέρα. Η κρίση, οι τιμές των καυσίμων, ο σκληρός ανταγωνισμός, δημιουργούν ένα εκρηκτικό περιβάλλον.Και μέσα σ’ όλα αυτά, έχετε να αντιμετωπίσετε και μια κυβέρνηση που δεν τηρεί ούτε το λόγο της. Κάνατε τον προγραμματισμό σας και μπήκατε σε σημαντικά έξοδα για να έρθει η Κυβέρνηση και να μειώσει χωρίς καμία προειδοποίηση την ενίσχυση στους νέους αγρότες.

Δεν θέλω να μιλήσω θεωρητικά. Αλλά και αυτή η απαράδεκτη ενέργεια αποκαλύπτει....
..... την πλήρη αδιαφορία της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μαζέψουνε όπως-όπως λεφτά, στοχοποιώντας τους συνεπείς φορολογούμενους.

Βάλανε στο μάτι ακόμα και τους μικροεπαγγελματίες σε κωμοπόλεις και χωριά κάτω των 2000 κατοίκων. Τους υποχρεώνουν να ασφαλίζονται πλέον στον ΟΑΕΕ από τον ΟΓΑ που ήταν, φορτώνοντάς τους με μια ακόμη επιβάρυνση.

Ακόμα και τον Ανάβαλο, το κατ’ εξοχήν έργο πνοής και ζωής της Αργολίδας, προσπάθησαν να τον πετσοκόψουν. Κι αυτό, πριν ακόμα ξεσπάσει η κρίση στη σημερινή της διάσταση και ενώ οι πόροι του έργου είχαν ήδη διασφαλιστεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η σημερινή κυβέρνηση εξελέγη με σημαία την πράσινη ανάπτυξη. Κι όταν χρειάστηκε να προωθήσει το κατ’ εξοχήν πράσινο έργο – έργο απαραίτητο για την επιβίωση και του περιβάλλοντος και των αγροτών μας – έπεσε σε παλινωδίες.
Σήμερα μετά την πίεση όλων των Αργολιδέων το έργο φαίνεται να προχωρά. Σε κάθε περίπτωση δεν εφησυχάζουμε. Παρακολουθούμε κάθε βήμα στην πορεία υλοποίησης του μεγάλου αναπτυξιακού και περιβαλλοντολογικού αυτού έργου.

Φίλες και φίλοι,

Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Το ξέρετε καλά αυτό. Αυτό που χρειάζεται είναι η συστηματική ανάδειξη των ζητημάτων που αντιμετωπίζετε, η κατάθεση υπεύθυνων και ρεαλιστικών λύσεων, η διαρκής πίεση στην Κυβέρνηση για να προχωρήσει στις αναγκαίες δράσεις.

Σε ό,τι με αφορά, ξέρετε ότι έχω ήδη επισημάνει στη Βουλή τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργεί η απαράδεκτη μείωση της επιδότησης στους νέους αγρότες. Θα συνεχίσω να πιέσω για την λύση της ομηρείας σας, με κάθε μέσο που μου παρέχει ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος.

Η στήριξη στους αγρότες και τους νέους αγρότες, η άμεση, δίκαιη και διαφανής καταβολή επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, η σοβαρή και συνολική πολιτική για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος μέσα από δράσεις ανάπτυξης της γεωργικής παραγωγής, είναι οι άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθούμε.
Είμαι και θα είμαι στη διάθεσή σας. Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή για σας για να αναδεικνύουμε τα προβλήματα, να αναζητάμε τις λύσεις τους και να πιέζουμε μαζί για την εφαρμογή τους.

Η κρίση δημιουργεί συνεχώς νέα δεδομένα. Έρχονται πολλές και σημαντικές αλλαγές σε όλους τους κλάδους, σε όλους τους τομείς. Είναι όμως και στο χέρι μας οι αλλαγές αυτές να έχουν στο τέλος θετικό πρόσημο. Χρειάζεται πολλή, σοβαρή και συστηματική δουλειά. Ξέρω όμως καλά, γιατί έχω μεγαλώσει σε αγροτική οικογένεια, ότι η σκληρή δουλειά είναι το τελευταίο που φοβίζει τους αγρότες.

Εκείνο που θέλουν οι αγρότες είναι την πολιτεία δίπλα τους για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.