eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΠΕΝΤE ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

 


1)Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  :Σε πολιτικό περιβάλλον με εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής  και έλλειψη  πλειοψηφίας στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ,ήταν ,είναι και θα είναι αναγκαίο  οι  Δημοτικές Παρατάξεις , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να συζητούν ,να συνεργάζονται, να σχεδιάζουν και να αποφασίζουν  για την πορεία του ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ,των νομικών προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων. Αυτό  έγινε προεκλογικά , και μετεκλογικά  θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της Δημοτικής Περιόδου.

Η συνεργασία από την πλευρά μας  είναι πάντα θεσμική, πέρα από πρόσωπα ,αξιώματα, και θέσεις ευθύνης. Η Δημοτική  μας Παράταξη  <ΠΡΟ.ΣΥ .ΕΡ>   επικοινωνεί  και συνομιλεί  από την ίδρυση  της  μέχρι σήμερα με όλες τις δημοτικές παρατάξεις  χωρίς  δεσμεύσεις και ανταλλάγματα  ,χωρίς εξαρτήσεις   με ελευθερία λόγου και ψήφου στην λήψη των αποφάσεων, τελεία και παύλα


2)O  ΔΙΠΛΟΣ ΡΟΛΟΣ: Από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε ότι ο ρόλος μας είναι διπλός  από την μία πλευρά να πιέσουμε με κάθε τρόπο  την επιτάχυνση του δημοτικού έργου αναγκαίο για  την τοπική μας κοινωνία, από την άλλη πλευρά  είναι η άσκηση  αυστηρού ελέγχου στα πεπραγμένα της Δημοτικής  αρχής.

Είμαστε εδώ για να πούμε αλήθειες για την πορεία του Δήμου , για τις μεγάλες παρεμβάσεις που έχει ανάγκη  η τοπική μας κοινωνία, το ζητούμενο είναι τα μεγάλα έργα ,οι μεγάλες αλλαγές που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής όλων μας. Από  τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2021 τονίσαμε ότι η περίοδος χάριτος  ΤΕΛΕΙΩΣΕ….

3)ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΤΟΙ ΡΟΛΟΙ: Στην  πορεία από σήμερα και μέχρι την λήξη της δημοτικής περιόδου  είναι αυτονόητο να υπάρχουν ξεκάθαροι διακριτοί   ρόλοι μεταξύ διοίκησης –αντιπολίτευσης, πλειοψηφίας και μειοψηφίας, είναι στοιχείο του  Δημοκρατικού Πολιτεύματος , του δημοκρατικού θεσμού της τοπικής  αυτοδιοίκησης.

ΕΜΕΙΣ ως Παρατάξεις της Μειοψηφίας  ως Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης ,Ενώσαμε δυνάμεις ,ξεκινήσαμε μια πορεία διαλόγου και κοινών ενεργειών ,δημιουργήσαμε ένα ενιαίο συντονιστικό κέντρο για να διαμορφώσουμε κοινές απόψεις, για να εκφράσουμε κοινές θέσεις για τον ΔΗΜΟ μας, για την τοπική μας  κοινωνία. Μαζί μας θα συμπορευτούν νέα πρόσωπα και ομάδες  με αυτοδιοικητικά  χαρακτηριστικά για την δημιουργία  ενός νέου  Ρεύματος ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  στον ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.

 

 

4)O ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ : Στην τοπική αυτοδιοίκηση  υπήρχαν και  θα υπάρχουν πάντα πολιτικές διαφορές ,διαφορετικές προτεραιότητες  και αξιολογήσεις   ,κατάθεση  επιχειρημάτων και απόψεων. Κείμενα , δελτία τύπου  με προσωπικούς  χαρακτηρισμούς , με υπονοούμενα  που δεν σέβονται την προσωπικότητα  του άλλου προσώπου αλλοιώνουν το θεσμό των αιρετών ,είναι απαράδεκτα  στο δημόσιο διάλογο υποβαθμίζουν  το κύρος της τοπικής αυτοδιοίκησης. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ,  ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ  ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ.

5)ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: Οι δημότες χορτάσανε από λόγια ,θέλουν έργα ουσιαστικά και χρήσιμα για τις κοινότητες τους     , δεν επιθυμούν  μία απλή καταγραφή  εργασιών και  μελετών  που γεμίζουν το χαρτί Α4  αλλά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εμείς στο Δημοτικό Συμβούλιο τονίσαμε ότι χρειάζονται  αυστηρές προτεραιότητες και αντικειμενικές  αξιολογήσεις για τα έργα που απαιτούνται  ανά κοινότητα  στο ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.   Άμεση  Παρέμβαση και επιτάχυνση ενεργειών για  την σωστή λειτουργία του ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ προς όφελος όλων  των ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ. 

 

                                                                                                ΤΑΣΟΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥ

                                                                                              ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

                                                                                                 ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

                                                                                               ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ <ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ>