eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

''Η τοποθέτηση του Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου για την ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου κ. Μερτύρη Ιωσήφ.''

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ:
''Δεν χωρούν στην παράταξη μας άνθρωποι, που το εγώ είναι πάνω από το εμείς...''




Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του κ. Μερτύρη Ιωσήφ καθόλου δεν με εξέπληξε, καθώς για τους λόγους που θα εξηγήσω παρακάτω ήταν αναμενόμενη.

Αυτό που με εξέπληξε ωστόσο είναι το πόσο εύκολα μπορεί ένας πρώην συνεργάτης μου, να αποκρύπτει την αλήθεια, όχι μόνο για εμένα αλλά και για τρίτα πρόσωπα.

Για το λόγο αυτό, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω γραμμή προς γραμμή στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης του, έτσι ώστε να μάθουν όλοι οι Δημότες, όπως δικαιούνται άλλωστε, ποια είναι όλη η αλήθεια.

 

Κατ’ αρχάς οι λόγοι ανεξαρτητοποίησής του είναι καθαρά ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ και όχι πολιτικοί.

 

Και αυτό αποδεικνύεται από τις αναφορές του κ. Μερτύρη στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, όπου είναι ολοφάνερο πως όταν δεν ικανοποιήθηκε η επιθυμία του να παραμείνει για άλλους 24 μήνες στην έμμισθη θέση του Αντιδημάρχου Ερμιόνης, αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξή μας.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 που ξεκίνησε η θητεία της παρούσας Δημοτικής Αρχής, μέχρι και την 31η Δεκέμβριου 2021, για 28 μήνες, τίμησα τον κ. Μερτύρη ορίζοντάς τον έμμισθο Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης.

Όλους αυτούς τους μήνες δεν είχε αντιληφθεί ότι Αντιδήμαρχος Τουρισμού είχε ορισθεί από εμένα η κ. Λούμη Αγγελική και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, κατόπιν πρότασής μου, είχε ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Φλωρής Μανώλης, τον οποίο άλλωστε και ο ίδιος ψήφισε;

Τώρα που δεν ξανάγινε Αντιδήμαρχος Ερμιόνης τον ενόχλησαν η κ. Λούμη και ο κ. Φλωρής;

Θα του θυμίσω ότι είναι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι που προέρχονται από άλλη δημοτική παράταξη, οι οποίοι ασκούν επί δυόμιση χρόνια τα καθήκοντά τους επιτυχώς χωρίς να αμείβονται και χωρίς να έχουν ζητήσει ποτέ έμμισθες θέσεις, μέσα στα πλαίσια μιας προεκλογικής συμφωνίας - συνεργασίας που έγινε μεταξύ της “Δυνατής Ερμιονίδας” και της “ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.” πριν τις εκλογές της 2ης Κυριακής.

Μάλλον ξεχνάει ο κ. Μερτύρης την δήλωση στήριξης της “ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.” προς την παράταξή μας πριν τις εκλογές της 2ης Κυριακής.

Θα του θυμίσω τις συναντήσεις που κάναμε, με τον ίδιο παρόντα, οι επικεφαλής και αντιπροσωπία εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων των δύο παρατάξεων, με σκοπό να ζητήσουμε την στήριξή τους για την 2η Κυριακή των εκλογών.

Επίσης θα του υπενθυμίσω, ότι για να εκλεγεί ένας Δήμαρχος δεν αρκούν οι ψήφοι της 1ης Κυριακής των εκλογών, όπου η παράταξή μας έλαβε ποσοστό 39%.

Έτσι, για να φτάσουμε στο ποσοστό ρεκόρ του 60% της 2ης Κυριακής “περπάτησαν” μαζί μου, εκτός από τους υποψηφίους Συμβούλους της Δυνατής Ερμιονίδας, η κ. Λούμη, ο κ. Φλωρής, ο κ. Μέξης, στους οποίους αναφέρεται, αλλά και άλλοι πολλοί.

Και εκεί την 2η Κυριακή δεν υπάρχει η ψήφος των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων.

Αναμετρούνται αποκλειστικά οι δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι και οι Δημότες ψηφίζουν μόνο τον επόμενο Δήμαρχο.

Πράγματι, οι 1.107 συμπολίτες μας, τίμησαν τον κ. Μερτύρη και την παράταξη μας, “Δυνατή Ερμιονίδα”, κατατάσσοντάς τον, πρώτο ανάμεσα στους έτερους συνυποψήφιους του. Όντως, αριθμός πολύ υψηλός. Όχι όμως και ρεκόρ. Καθώς στις δημοτικές εκλογές του 2010, στο Δήμο Ερμιονίδας και στην Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης πάλι, άλλος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, συγκέντρωσε τότε 1.153 ψήφους. Αυτός είναι ο αριθμός ρεκόρ.

Αναρωτιέμαι εάν έχει αντιληφθεί ο κ. Μερτύρης ότι τα ρεκόρ ψήφων προκύπτουν ύστερα από μαθηματικές πράξεις, αριθμούς και αναλογίες.

Έχει αντιληφθεί άραγε ότι οι 12 υποψήφιοι της Δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης απευθύνονται στους 6.000 ψηφοφόρους της Δημοτικής Ενότητας Κρανιδίου για μία ψήφο, ενώ αντίθετα οι 29 υποψήφιοι της Δημοτικής Ενότητας Κρανιδίου απευθύνονται στους 3.000 ψηφοφόρους της Δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης για μία ψήφο;

Έτσι η αναλογία ψήφων μεταξύ των υποψηφίων των δύο Δημοτικών Ενοτήτων είναι περίπου ένα προς τρία, άρα οι 500 και πλέον ψήφοι που έλαβαν ο κ. Μαχαίρας Μανώλης και ο κ. Φασιλής Γιώργος στην Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου αντιστοιχούν σε 1.500 στην Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης.

Αλήθεια, αναρωτήθηκε ο κ. Μερτύρης, ποια είναι η γνώμη των συνυποψήφιων δημοτικών συμβούλων, εκλεγμένων και μη, που συμμάχησαν μαζί του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και τον στήριξαν;

Ανταπέδωσε τις ψήφους που του έδωσαν σε άλλες Κοινότητες του Δήμου εκτός της Κοινότητας Ερμιόνης; Υλοποίησε όσα έταξε σε προσωπικούς του ψηφοφόρους που τον επέλεξαν ή έψαχναν εμένα την επόμενη κιόλας της εκλογής του για να μου κάνουν τα παράπονα για όσα τους έταξε μέχρι και την 1η Κυριακή των εκλογών;

Αυτοί οι 1.107 ψήφοι δεν είναι πρόβατα κανενός Μερτύρη, που τους άγει και τους φέρει ώστε να τους επικαλείται διαρκώς. Εκτός και αν έτσι θεωρεί όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους και τους αναφέρει ως ένδειξη προσωπικής ισχύος.

Ρώτησε άραγε ο κ. Μερτύρης αυτούς τους 1.107 ψηφοφόρους εάν συμφωνούν με την ανεξαρτητοποίησή του; Φυσικά και όχι, οπότε το ηθικό και το πρέπον θα ήταν να παραιτηθεί από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου έτσι ώστε η έδρα να πάει στον επόμενο επιλαχόντα.

Και αυτά τα αναφέρω διότι ασχολούμαι και εκλέγομαι στην τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία 35 χρόνια. Σε αντίθεση με τον κ. Μερτύρη που είναι πρωτάρης στην τοπική αυτοδιοίκηση και όπως φαίνεται δεν γνωρίζει τις σχετικές διαδικασίες και την ισχύουσα νομοθεσία.

Και ασχολούμαι τόσα χρόνια, διότι έχω την άποψη ότι για να αξιώσεις να σε επιλέξουν να διαχειριστείς τις τύχες τους οι συμπολίτες σου, πρέπει να είσαι κρυστάλλινος σε προσωπικό, επαγγελματικό και πολιτικό επίπεδο.

Το εάν θυμήθηκα ή αναγνωρίζω με κάθε τρόπο, ποιοι με στήριξαν για την εκλογή μου, νομίζω το έχω αποδείξει και με το παραπάνω. Το απέδειξα με την επιλογή αιρετών σε θέσεις ευθύνης. Το απέδειξα και το αποδεικνύω με την καθημερινή μου επαφή με τους Δημότες. Το απέδειξα και το αποδεικνύω με τη συμπεριφορά και τη σχέση μου με τους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και τους συνεργάτες μου, αιρετούς και μη.

Γι’ αυτό και η συντριπτική πλειοψηφία των συνεργατών μου είναι μαζί μου για πολλά χρόνια και ελάχιστοι έχουν αποχωρήσει.

Ισχυρίζεται ο κ. Μερτύρης ότι από την αρχή της διακυβέρνησής μας, δήθεν δεν έδειξα καμία διάθεση για συνεργασία μαζί του.

Τότε, γιατί δεν αποχώρησε από την αρχή, αλλά παρέμεινε στη θέση του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Ερμιόνης επί 28 μήνες, εισπράττοντας τους αντίστοιχους μισθούς και μόλις άλλαξαν οι θέσεις και δεν του έγινε το χατίρι να παραμείνει ο μόνος Αντιδήμαρχος στην ίδια θέση, ανεξαρτητοποιήθηκε;

Και τότε βέβαια ξέχασε τις «ηγετικές μου ικανότητες» και την «τιμιότητά» μου, το πόσο «δουλευταράς» και «γνώστης των προβλημάτων» είμαι, την «αξιοκρατική συμπεριφορά» μου και το πόσο «καλός οικογενειάρχης» είμαι, όπως φαίνεται σε βίντεο να λέει σε προεκλογική ομιλία όταν αναφέρεται στο πρόσωπό μου.

Και βέβαια οι περιπτώσεις έλλειψης συνεργασίας που επικαλείται, το λιγότερο που μπορούν να χαρακτηριστούν είναι αστείες και φανερώνουν ότι ο κ. Μερτύρης δεν γνωρίζει ούτε στο ελάχιστο τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Τον ενημερώνω ότι με βάση το νόμο, η επιλογή των Ειδικών Συνεργατών, των Ειδικών Συμβούλων, των Επιστημονικών Συνεργατών και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου είναι αποκλειστική επιλογή του Δημάρχου. Από που προκύπτει ότι θα έπρεπε να ενημερώσω τον κ. Μερτύρη γι’ αυτές μου τις επιλογές;

Διότι όπως φαίνεται από τα γραφόμενά του, θα έπρεπε ως Δήμαρχος να παίρνω την έγκριση και την άδεια του κ. Μερτύρη και μόνο αυτού για την επιλογή των συνεργατών μου!!!

Βέβαια για κάποιες επιλογές μου τον είχα ενημερώσει και θα του υπενθυμίσω την σφοδρή αντίδρασή του και την κάθετη άρνησή του στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου.

Από που προκύπτει ότι θα έπρεπε να επισκεφθώ μαζί με τον κ. Μερτύρη κάποιον υπουργό ή τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα;

Αν θεωρούσα απαραίτητο να επισκεφθούμε μαζί κάποιον υπουργό θα το είχα πράξει και σε καμία περίπτωση δεν είμαι υποχρεωμένος να πάρω την άδεια του κ. Μερτύρη για το ποιους υπουργούς θα συναντήσω προς όφελος του Δήμου.

Επισκέφθηκα την εταιρεία “ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε.” κατόπιν προσωπικής πρόσκλησης του Προέδρου της εταιρείας κ. Νίκου Βαρδινογιάννη. Αποτέλεσμα της εν λόγω συνάντησης ήταν η δωρεά της εταιρείας προς την Κοινότητα Πορτοχελίου να ανέλθει από αρχική προσφορά ποσού 10.000€ στο ποσό των 25.000€. Δεν ήξερα ότι πρέπει να πάρω την άδεια του κ. Μερτύρη για να πάω στην συνάντηση αυτή.

Αναφέρεται στον παλαιό Φάρο στο Μπίστι Ερμιόνης, υποστηρίζοντας ότι αυτός τον έφερε από τον Πειραιά στην Ερμιόνη.

Η αλήθεια είναι ότι ο παλαιός Φάρος επέστρεψε κατόπιν ενεργειών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής όπως αποδεικνύει το παρακάτω έγγραφο με αριθ. πρωτ. 2394/29-3-2019:




Απλά στις 28.05.2021 υλοποιήθηκε η μεταφορά του Φάρου από τον Πειραιά στην Ερμιόνη και από τότε αυτός παρέμενε για κάποιο διάστημα στις αποθήκες του Δήμου.

Διαπιστώνοντας την απραξία του κ. Μερτύρη, ανέθεσα στο Νομικό Πρόσωπο Κ.Π.Α.Π.Π. να φροντίσει για την επισκευή και να τοποθετήσει τον Φάρο στην θέση που έχει επιλεγεί.

Αναφέρει ο κ. Μερτύρης τα Βραβεία Πολιτισμού ‘’Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη’’, όπου πρωτοστάτησε επί της υποδοχής και των φωτογραφιών και την Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη. Μήπως ξέχασε πως ήταν αρνητικός για την διεξαγωγή της Γιορτή Ροδιού; Πως δεν ήθελε να πραγματοποιηθεί;

Πως ήρθα εγώ ο ίδιος στο Κοινοτικό Κατάστημα ενώπιον διαφόρων παρευρισκόμενων και ζήτησα να πραγματοποιηθεί η γιορτή; Όσο για την διοργάνωση, έτρεξαν πολλοί και διάφοροι και θεωρώ πολύ εγωιστικό εκ μέρους του το γεγονός να τους μηδενίζει.

Αναφέρεται στην διαγράμμιση της Λαϊκής Αγοράς Ερμιόνης, λέγοντας ψέματα ότι δεν υπήρχαν χρήματα για την υλοποίηση του έργου. Τον ενημερώνω λοιπόν πως στις 19.04.2021 έγινε αναμόρφωση του προϋπολογισμού και δημιουργήθηκε ειδικός κωδικός με ποσό 5.000€ προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο. Τα χρήματα αυτά υπάρχουν μέχρι και σήμερα, αλλά είναι τόσο μεγάλη η αδράνειά του που δεν κατάφερε να υλοποιήσει ούτε αυτό το μικρό έργο.

Θέλησε λέει ο κ. Μερτύρης να πεζοδρομήσει για τους καλοκαιρινούς μήνες, πιλοτικά όπως αναφέρει, το Β. Λιμάνι της Ερμιόνης.

Το ενέκρινε η «Επιτροπή Ποιότητας Ζωής» και όχι αυτός, (γιατί μιλάμε για ένα συλλογικό όργανο στο οποίο ήταν Πρόεδρος), χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα και όταν έφτασε το θέμα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο όπου ο χώρος είναι αρμοδιότητάς του, απορρίφθηκε όχι γιατί δεν το στήριξα εγώ, αλλά γιατί ο Προϊστάμενος του Β’ Λιμενικού Τμήματος Ερμιόνης κ. Παππάς, κατέθεσε αρνητική εισήγηση για το θέμα εφαρμόζοντας τον Νόμο.

Είναι προφανές ότι ο κ. Μερτύρης ούτε γνώριζε άλλα ούτε και έμαθε ποτέ από αυτοδιοίκηση και τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία.

Πως πρέπει λοιπόν να ενεργεί ο σωστός Αντιδήμαρχος;

Ο κάθε Αντιδήμαρχος κατόπιν συνεννόησης με τους καθ’ ύλην αρμόδιους Προέδρους των Κοινοτήτων ιεραρχούν τις ανάγκες της κάθε Κοινότητας.

Έπειτα, έχει την υποχρέωση αφού εκείνος ενημερώσει τον Δήμαρχο και πάντα υπό την καθοδήγησή του, να προωθήσει τα θέματα στις αρμόδιες υπηρεσίες και να επιβλέπει την εξέλιξή τους μέχρι την υλοποίηση τους.

Ας μας πει λοιπόν ο κ. Μερτύρης για ποια θέματα, για ποιες ανάγκες και για ποια έργα ήρθε σε συνεννόηση με τους Προέδρους της Ερμιόνης, του Ηλιοκάστρου και της Θερμησίας, ώστε να παραχθεί κάποιο έργο;

Και επειδή αναφέρεται συνεχώς στην Ερμιόνη, του θυμίζω πως ήταν αρμόδιος Αντιδήμαρχος και για τις άλλες δύο Κοινότητες Ηλιοκάστρου και Θερμησίας. Το έργο του φτωχό.

Και αυτό κατά παράβαση όσων είχα τονίσει από την πρώτη στιγμή που ανέθεσα αρμοδιότητες: «Οι αντιδήμαρχοι θα είναι στα πόστα τους από τις 8 το πρωί».

Έτσι έκαναν και έτσι κάνουν όλοι οι Αντιδήμαρχοι και οι θεσμικοί συνεργάτες μου. Ο κ. Μερτύρης ωστόσο είχε το δικό του ρυθμό. Όποτε μπορούσε και αν μπορούσε.

Γι αυτό και πάλευα να μην εκτίθεται και τον προκαλούσα να συμμετέχει στο πλούσιο έργο του Δήμου. Εκείνος όμως αδυνατούσε να ανταποκριθεί.

Ας μας πει ένα έργο που έφερε ο ίδιος στο τραπέζι. Που μερίμνησε ο ίδιος να υλοποιηθεί και κάνοντας όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες. Αναφέρει ωστόσο δυο τρεις προτάσεις του, που θα τις χαρακτήριζα εξαιρετικά ελάχιστες σχετικά με το έργο που παρήγαγαν άλλοι Αντιδήμαρχοι στα πόστα τους. Το γεγονός ότι δεν παρατήρησε και δεν γνωρίζει τα έργα της Δημοτικής Αρχής τα 2 τελευταία χρόνια στην Ερμιόνη, αποδεικνύει ότι βρισκόταν εκτός κλίματος, εκτός τόπου και εκτός χρόνου. Δεν τα αντιλήφθηκε ούτε ως Αντιδήμαρχος ούτε ως απλός Δημότης.

Θα να του τα θυμίσω λοιπόν επιγραμματικά, με κεφαλαία γράμματα μπας και κάποια στιγμή τα μάθει και τα εμπεδώσει:

 

✔ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

✔ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΛΑΚΚΩΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΡΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΡΤΥΡΗ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΞΥΡΙΖΑ, ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΠΟ ΒΕΖΙΝΑΔΙΚΟ ΜΑΝΟΥ, ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗ, ΠΡΟΣ ΚΟΥΒΕΡΤΑ κ.λπ.

✔ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ

✔ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

✔ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΡΟΘΙ

✔ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ

✔ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΠΙΣΤΙ

✔ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΣΤΟ ΜΠΙΣΤΙ

✔ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΙΣΤΙ

✔ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ (ΜΠΟΛΛΑ)

✔ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΜΠΩΤΩΝ. ΕΓΙΝΕ ΗΔΗ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ

✔ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

✔ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΩΝ

✔ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” ΥΨΟΥΣ 2.200.000,00€

✔ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Ε.Ε.Λ. ΕΡΜΙΟΝΗΣ

✔ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΓΟΥΛΑ

✔ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 3 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

✔ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΩΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ, ΑΞΙΑΣ 85.000,00 Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ “ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Κ.Π.Α.Π.Π.” ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΟΣΟ

✔ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΤΑΦΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ. ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

✔ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ) ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

✔ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

✔ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΙΟΥΜΕΝΩΝ ΖΩΝΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Δ.Λ.Τ.Ε.» (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ 4 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ).

✔ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΟΥ: «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΝΟΤΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ (ΠΥΡΓΙΣΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ-PILLAR)

✔ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 15 ΚΑΘΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΓΚΩΝ (ΙΝΟΧ- IROKO) ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ & ΝΟΤΙΟ ΛΙΜΕΝΑ

✔ ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΛΙΜΕΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

✔ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΛΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ – ΡΕΥΜΑΤΟΣ

✔ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ (ΙΝΟΧ) ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΛΙΜΕΝΑ (ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “ΒΑΣΙΛΗΣ”)

✔ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΜΑΝΔΡΑΚΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

✔ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ

✔ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ & ΝΟΤΙΟ ΛΙΜΕΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ,ΔΕΣΤΡΩΝ, ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

✔ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

✔ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΦΡΕΑΤΙΩΝ

✔ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΒΥΘΟΥ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟ & ΝΟΤΙΟ ΛΙΜΕΝΑ ΣΕ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΥΤΩΝ ¨WE DIVE WE CLEAN¨ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ

✔ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ : «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ (ΠΕΑΛ) ΛΙΜΕΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ», ΥΨΟΥΣ 24.489,84 € με ΦΠΑ, «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΛΙΜΕΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ», ΥΨΟΥΣ 12.244,92 € με ΦΠΑ ΚΑΙ «ΜΕΛΕΤΗ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΛΙΜΕΝΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ » ΥΨΟΥΣ 12.400€ με ΦΠΑ

 

Ισχυρίζεται ψευδώς για μια ακόμα φορά ο κ. Μερτύρης ότι δεν ενημερώθηκε ποτέ για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 και του 2022. Ξεχνάει ότι επί 28 μήνες ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας, η οποία αποτελείται από τον Δήμαρχο και τους 5 Αντιδημάρχους και εκεί συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν τα εν λόγω Τεχνικά Προγράμματα πριν έρθουν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Θα του φρεσκάρω λίγο την μνήμη θυμίζοντάς του ότι στις 26.11.2021 συνεδρίασε για το συγκεκριμένο θέμα η Εκτελεστική Επιτροπή με παρόντα τον ίδιο.



Άρα ήταν πλήρως ενημερωμένος για τα Τεχνικά Προγράμματα του 2021 και του 2022, Τώρα εάν δεν αντιλήφθηκε τι ψήφισε θα του θυμίσω κάποια πράγματα για την Ερμιόνη από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022 προβλέπει σαν έξοδα 222.000,00€ από ΣΑΤΑ, 370.000,00€ από ΑΠΕ, 43.000,00€ για συντήρηση σχολικών κτηρίων και 250.000,00€ από ιδίους πόρους.

Ειδικά για την Ερμιόνη προβλέπει ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις, συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, αναπλάσεις και συντήρηση σχολικών κτηρίων.

Επίσης μέσω ΚΔΑΠ, προβλέπεται χρηματοδότηση για έργα στο Δημοτικό Σχολείο Ερμιόνης και μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” η αντικατάσταση του παμπάλαιου δικτύου ύδρευσης της Ερμιόνης ύψους 2.200.000,00€.

Η άγνοια του κ. Μερτύρη για τα παραπάνω δείχνει πόσο ενδιαφερόταν για την Ερμιόνη, πόσο ενημερωμένος ήταν και τι έργο παρήγαγε.

Δεν παρεξηγώ φυσικά τον κ. Μερτύρη διότι από τους 28 μήνες θητείας του τους 18 περίπου, απασχολήθηκε με το να μου ασκεί αφόρητη πίεση για να απομακρυνθεί η κα Σκλαβούνου - Λαμπάτου Θεοδότη, από το γραφείο του προέδρου της Κοινότητας Ερμιόνης κ. Γανώση, λέγοντας μου ότι «αν δεν φύγει αυτή (την αποκαλούσε με συγκεκριμένο προσβλητικό χαρακτηρισμό) εγώ δεν πατάω εκεί μέσα. Διώξε την γιατί την απασχολεί παράνομα» (εννοούσε ο κ. Γανώσης).

Από τα πιο λυπηρά ωστόσο σημεία της επιστολής του, αποτελεί το γεγονός ότι ψεύδεται χρησιμοποιώντας τον φίλο και χρόνια συνεργάτη μου, Δημοτικό Σύμβουλο Χρήστο Μπαλαμπάνη.

Και είναι λυπηρό γιατί ο Χρήστος δίνει ένα μεγάλο προσωπικό αγώνα και εκλαμβάνω ως μεγάλη ασέβεια την ψευδή εμπλοκή του στην υπόθεση εκ μέρους του κ. Μερτύρη.

Στο Χρήστο είχα προτείνει τη θέση του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Ερμιόνης. Αρχικά το είχε αποδεχτεί, όμως για λόγους υγείας, μου ζήτησε να μην γίνει αυτό τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλά αργότερα.

Σχετικά με το θέμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, του πρότεινα τη θέση του Προέδρου η οποία έτσι και αλλιώς και παλαιότερα μου είχε πει ότι τον ενδιαφέρει. Τη δέχτηκε και μου ζήτησε Αντιπρόεδρο τον κ. Παναγιώτη Μέξη, προφανώς επειδή ήξερε ότι αδυνατεί να τα καταφέρει μόνος.

Το δέχτηκα και έπειτα μου ζήτησε να αλλάξω υπάλληλο, γιατί για δικούς του λόγους δεν ήθελε την υπάρχουσα, βάζοντας τα και με την υπάλληλο του Λιμενικού Ταμείου.

Του πρότεινα έναν επιπλέον υπάλληλο με μόνιμη σύμβαση από τον ΟΑΕΔ και όχι οκτάμηνη, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μερτύρης. Επίσης, μέσω προγραμματικής σύμβασης με τη «Βιώσιμη Πόλη» με ιδιώτη μηχανικό για την εκπόνηση μελετών, και έναν ακόμη υπάλληλο.

Τελικά αρνήθηκε την θέση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, ζητώντας μόνο να παραμείνει στην θέση του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Ερμιόνης.

Του εξήγησα ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται και συμφώνησε μαζί μου λέγοντάς μου ότι δεν θέλει καμία άλλη θέση αλλά θα συνεχίσει να με στηρίζει και να είναι μαζί μου.

Μάλιστα ενώπιον του Ειδικού Συνεργάτη μου, έλεγε “μην ακούς τι λένε, εγώ μαζί σου θα είμαι”.

Επίσης του πρότεινα την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου ή οποιουδήποτε άλλου Νομικού Προσώπου. Ήταν αρνητικός σε όλα.

Φυσικά ούτε ενδιαφέρθηκε ποτέ να με ρωτήσει για να μάθει ποια είναι τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Επιτροπών που θα ψηφίζαμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Εάν με ρωτούσε δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να τον ενημερώσω, παρόλο που δεν προβλέπει ο νόμος να πάρω την άδεια του κ. Μερτύρη για το ποιους θα προτείνω.

Έπειτα από λίγες μέρες, χωρίς καν να με ενημερώσει, ανεξαρτητοποιήθηκε αιφνιδιαστικά.

Επίσης ψεύδεται όταν αναφέρει ότι ήμουν δυσαρεστημένος από την διοίκηση του κ. Φλωρή Μανώλη στο Λιμενικό Ταμείο. Η τοποθέτηση του κ. Φλωρή στην ίδια θέση αποδεικνύει την πλήρη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, παρά την άδικη συμπεριφορά μου προς αυτόν, εξαιτίας ενός προσωπικού θέματος που είχε ο κ. Μερτύρης με το Λιμενικό Ταμείο. Επιπλέον είχα προτείνει στο κ. Φλωρή την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας σε περίπτωση που ο κ. Μερτύρης αποδεχόταν να γίνει Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου.

Απορίας άξιον είναι επίσης που βλέπει ο κ. Μερτύρης την προβληματική συνεργασία των μελών της παράταξής μας, τη στιγμή που ο μόνος που αποχώρησε είναι αυτός και όταν όλη η ομάδα μας, συμπαγής, δυνατή, ενωμένη και εμπλουτισμένη με νέα πρόσωπα, προχωράει μπροστά. Θα του θυμίσω σε αυτό το σημείο την πρόσφατη Ανακοίνωση της 26ης Ιανουαρίου 2022 των μελών της Δημοτικής Αρχής:

Αλήθεια, προβληματίστηκε καθόλου που ο μόνος που αποχώρησε και είχε πρόβλημα ήταν αυτός; Η μήπως όλοι τον ζήλευαν ή τον φοβήθηκαν με πρώτο εμένα;

Να αναφέρω και κάτι ακόμα, πολύ σημαντικό.

Η αλαζονεία και η εντύπωση ότι εμείς μπορούμε να εξουσιάζουμε τους πάντες και όταν δεν παίρνουμε αυτό που θέλουμε φεύγουμε, είναι κακός σύμμαχος, τόσο στη ζωή όσο και στην πολιτική.

Ο κ. Μερτύρης θεώρησε ότι μετά από 28 μήνες απραξίας ήταν δίκαιο, τίμιο και ηθικό να διατηρηθεί αυτός μόνος στη θέση του αντιδημάρχου. Σε αντίθεση με έτερα πρόσωπα που εξέλεξε ο λαός της Ερμιονίδας. Εγώ θα πω πως δίκαιο, τίμιο και ηθικό είναι να είναι όλοι ίσοι σε μια παράταξη.

Αυτός που ψηφίστηκε με 1.107 σταυρούς και αυτός που ψηφίστηκε με 1 και μόνο. 

Γιατί μπορεί ο κ. Μερτύρης να πήρε αυτούς τους 1.107 σταυρούς όπως είπε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο “με την ομορφιά του και με τη μαγκιά του” αλλά αυτοί οι 1.107 είναι άνθρωποι και όχι κτήμα του κ. Μερτύρη, όπως ο ίδιος τους θεωρεί.

Η δημοτική μας παράταξη και εγώ προσωπικά δεν φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, δε σταματάμε. Προχωράμε το έργο για την αναβάθμιση και την πρόοδο της Ερμιονίδας εργαζόμενοι καθημερινά πάνω από δέκα ώρες και αυτό το εισπράττουμε κάθε μέρα από τους Δημότες.

Ο κ. Μερτύρης μπορεί να πορευτεί πολιτικά σε οποίο δρόμο επιθυμεί. Δεν χωρούν σε κάθε περίπτωση στην παράταξη μας άνθρωποι, που το εγώ είναι πάνω από το εμείς. Εξάλλου η τοπική μας κοινωνία είναι μικρή και όλοι ξέρουμε το παρελθόν και το παρόν του καθενός μας. Θα του ευχηθώ ολόψυχα καλή τύχη, αφού τον ευχαριστήσω για την μέχρι τώρα συνεργασία μας.

Εμείς προχωράμε μπροστά ενωμένοι και αποφασισμένοι να πετύχουμε στο δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει.

Όσοι θέλουν και μπορούν συστρατεύονται μαζί μας.

Όσοι δεν μπορούν αποχωρούν.

 

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος