eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Ανδρέας Πουλάς:«Μετακινήσεις και αποσπάσεις προσωπικού από τη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου»

 

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τις μετακινήσεις και αποσπάσεις προσωπικού από τη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου  κατέθεσε ο Ανδρέας Πουλάς στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας. Ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας αναφέρεται σε αποφάσεις της 6ης Υ.Π.Ε. με τις οποίες αποσπάστηκαν ή μετακινήθηκαν (χωρίς να αντικατασταθούν ) από την 01/01/2020 έως σήμερα 11 άτομα αποδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο  τις δομές υγείας του Ν. Αργολίδας για να εξυπηρετηθούν νοσοκομεία άλλων Νομών.

                                                                                                                

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη

Θέμα: «Μετακινήσεις και αποσπάσεις προσωπικού από τη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου»


 

Η Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου, μαζί με τη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους καλύπτουν υγειονομικά  το Νομό Αργολίδας. Η Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου εδώ και χρόνια λειτουργεί  με μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο, αλλά και επικουρικό ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό βοηθητικό  προσωπικό. Η έλευση της πανδημίας έκανε τα πράγματα χειρότερα αφού οι ανάγκες αυξήθηκαν και διογκώθηκαν. Το υπάρχον προσωπικό με υπεράνθρωπες προσπάθειες έχει καταφέρει να κρατήσει όρθια την εν λόγω υγειονομική δομή και να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Όμως η διοίκηση της 6ης Υ.Π.Ε. αντί να φροντίζει για την καλύτερη στελέχωση της, αφαιρεί προσωπικό από την Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου με την έγκριση αποσπάσεων και μετακινήσεων προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία ή Κ.Υ.  εκτός του νομού Αργολίδας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με αποφάσεις της 6ης Υ.Π.Ε. αποσπάστηκαν ή μετακινήθηκαν (χωρίς να αντικατασταθούν ) από την 01/01/2020 έως σήμερα 11 άτομα ως ακολούθως:

1.      Μία  (1) μόνιμη  ιατρός

2.      Μία  (1) μόνιμη τραυματιοφορέας ΥΕ ΒΥΠ

3.      Ένας (1)  μόνιμος βοηθός θαλάμου ΥΕ

4.      Τρείς (3)  Ι.Δ.Ο.Χ.  ΔΕ Νοσηλευτικού

5.      Μία (1)  Ι.Δ.Ο.Χ. – ΕΣΠΑ  διοικητικού ΠΕ

6.      Ένας  (1)  Ι.Δ.Ο.Χ. – ΕΣΠΑ  ΔΕ Νοσηλευτικού

7.      Τρείς (3)  Ι.Δ.Ο.Χ. . – ΕΣΠΑ  ΔΕ Νοσηλευτικού

Είναι αδιανόητο, ενώ οι ανάγκες σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό έχουν αυξηθεί δραματικά,  η Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου αντί να ενισχύεται με το απαραίτητο προσωπικό να αποδυναμώνεται για χάρη νοσοκομείων άλλων νομών, χωρίς κριτήρια και κατά την βούληση της 6ης Υ.Π.Ε.

Η συγκεκριμένη πρακτική της διοίκησης της 6ης Υ.Π.Ε.  πρέπει επιτέλους να σταματήσει γιατί δημιουργεί μεγάλα λειτουργικά προβλήματα στην Νοσηλευτική Μονάδα του Ναυπλίου, ταλαιπωρία στους ασθενείς και θέτει σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία του νομού.

 

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

 

1.      Πως προτίθεστε να καλύψετε τα κενά που δημιούργησαν οι αποσπάσεις – μετακινήσεις των παραπάνω έντεκα ατόμων;

2.      Οι πέντε Ι.Δ.Ο.Χ. που προσλήφθηκαν μέσω ΕΣΠΑ και κατόπιν μετακινήθηκαν σε άλλα νοσοκομεία πληρώνονται από το Νοσοκομείο Ναυπλίου ή από τα νοσοκομεία στα οποία μετακινήθηκαν;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Ανδρέας Πουλάς