eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ:ΤΟ «ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ» ΔΑΝΕΙΟ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ,ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ

 

Οι λόγοι που ήμασταν κατηγορηματικά αντίθετοι, επί της συγκεκριμένης πρότασης είναι οι εξής  και  παρουσιάστηκαν στις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων μας  :

Στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας της 18 Φεβρουαρίου του 2022 δεν εγκρίθηκε η αναγκαιότητα λήψης ενός «υπέρογκου δάνειου» ύψους 2.350.000 για την αντικατάσταση των λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού. Διαπιστώθηκε η μη ανάγκη αυτής της χρηματοδότησης με δανεισμό, για το συγκεκριμένο έργο, για το οποίο απαιτούσε την πλειοψηφία των 2/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου, 18 θετικοί ψήφοι από το 27μελές δημοτικό συμβούλιο ενώ έλαβε 15 θετικές ψήφους.

Οι λόγοι που ήμασταν κατηγορηματικά αντίθετοι, επί της συγκεκριμένης πρότασης είναι οι εξής  και  παρουσιάστηκαν στις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων μας  :

1.     Ο Δήμος Ερμιονίδας , έχει άλλες άμεσες ανάγκες και σοβαρά προβλήματα , τα οποία προηγούνται για άμεση επίλυση , είτε με δικούς μας πόρους , είτε με συγχρηματοδοτήσεις , είτε με δάνειο πχ οδικό δίκτυο, ποιότητα νερού, αναπτυξιακές υποδομές κ.τ.λ. Η συνομολόγηση ενός τέτοιου δανείου ακυρώνει άλλες στοχευμένες, εναλλακτικές χρήσεις δανεισμού  για τα επόμενα χρόνια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

2.     Επίσης ο Δήμος  μας, δεν αναζήτησε , άλλους τρόπους και λύσεις οι οποίες θα μας έδιναν την δυνατότητα , αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού χωρίς την αναγκαιότητα του δανείου. Προτάσεις πολλές πχ ενεργειακή κοινότητα, συμβάσεις ενεργειακής απόδοσης , σύνδεση με τα προγράμματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας , αξιοποίηση ελεύθερων επαγγελματιών του Δήμου μας με γνώση και εμπειρία στο δημοτικό φωτισμό.


3.     Πρώτη φορά , για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν είχαμε την συμμετοχή στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου , υπηρεσιακών παραγόντων να παρουσιάσουν την θέση τους για το συγκεκριμένο θέμα , τεχνικές προδιαγραφές , οικονομικά στοιχεία, αξιολόγηση εναλλακτικών λύσεων.

4.     Δεν κοινοποιήθηκε στο σύνολο των δημοτικών συμβούλων , η εργασία στο σύνολό της , της εταιρείας (TOOLBOX CONSULTING SERVICES ΙΚΕ) στην οποία έχει ανατεθεί με ανάλογο χρηματικό ένταλμα από το δήμο ποσού 18.000 ευρώ, η υπηρεσία για την ωρίμανση υλοποίησης της αναβάθμισης του δικτύου δημοτικού φωτισμού. Ποια είναι τα αποτελέσματα αυτής της εργασίας δεν μάθαμε πότε; Ποια είναι τα συμπεράσματα τους, εάν υπάρχουν συμπεράσματα; Πότε θα παρουσιαστούν;

5.      Απουσίαζε από την εισήγηση μια ολοκληρωμένη οικονομοτεχνική μελέτη κόστους οφέλους, πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων της συγκεκριμένης πρότασης για δανεισμό , σε αντιπαράθεση άλλων εναλλακτικών λύσεων, ούτε υπήρχε μέριμνα να οριστεί σε προηγούμενο εύλογο χρόνο , μια εξειδικευμένη ειδική επιτροπή ,με ορισμό από το δημοτικό συμβούλιο, με την συμμετοχή αιρετών , εξωτερικών συνεργατών και υπηρεσιακών παραγόντων για να αναζητούν την καλύτερη ,δυνατή, οικονομικότερη λύση για τον δήμο μας και τους δημότες μας. Υπενθυμίσαμε, ότι κάτι τέτοιο είχε συμβεί το 1999 για την επιλογή χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με τον οποίο θα είχε συνεργασία ο «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΣ» Δήμος Κρανιδίου. Όποιος θέλει ουσιαστική συνεργασία το εξασφαλίζει με ενέργειες , με αποφάσεις και πολιτικές συμπεριφορές.  

6.     Επίσης χωρίς εγκεκριμένο από το δημοτικό συμβούλιο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, Ισολογισμό του 2020 δεν θα μπορούσε να υποβληθεί κανένα αίτημα δανείου, γιατί τα τελευταία τρία χρόνια θεωρούνται οι χρήσεις 2018-2019-2020 και όχι οι χρήσεις 2017-2018-2019 σύμφωνα  με την εισήγηση  γι’αυτό και επισημάναμε , αφήστε τα δάνεια και φέρετε αμέσως τον Ισολογισμό του Ο.Ε 2020, έχετε σοβαρές ευθύνες για αυτήν την τόσο μεγάλη καθυστέρηση και θα αποδοθούν στην ώρα τους.

7.     Τέλος Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ,της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ   Δ.Σ ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ τόνισε<είμαι περήφανος ως στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης από το 1999-2019 , τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μειοψηφίας  ότι πάντα  εφαρμόζαμε μια πάγια  πολιτική ,  αρνούμαστε κατηγορηματικά τα μεγάλα δάνεια για τους δήμους μας ( Κρανιδίου-Ερμιονίδας)> ,το ίδιο είχε πράξει και ο Δήμος Ερμιόνης, γεγονός σωτήριο στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που μειώθηκαν οι πιστώσεις από την Κεντρική Διοίκηση.

  Οι προηγούμενοι δήμαρχοι τα τελευταία 20 χρόνια ποτέ δεν εισηγήθηκαν «καταχρηστικά και υπέρογκα» δάνεια για τον δήμο μας. Η σημερινή διοίκηση Γεωργόπουλου ας μείνει με την εμμονή των δανείων της και την ανικανότητα της να αντιλαμβάνεται τις πραγματικές ανάγκες του δήμου μας , τι χρειάζεται ο δήμος μας , τι προηγείται , ποιες είναι οι προτεραιότητες που απαιτούνται στη σύγχρονη εποχής μας.

Η αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου για πολλαπλή φορά θα δικαιώσει τις θέσεις μας, τις ενέργειες μας.

 Δεν μπορούμε άλλο να σας βλέπουμε να ερχόσαστε και να ζητάτε διάρθρωση και ανάκληση αποφάσεων και να ζητάτε συγνώμη για τις ενέργειες σας και τις παράνομες ερμηνείες σας.

Σας συστήνουμε να διαβάζετε προσεκτικά τον κώδικα ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ έχετε να μάθετε πολλά.!!! 

 Άδικα σπαταλάτε το δημοτικό χρήμα σε τόσους ειδικούς συνεργάτες, εξωτερικούς συμβούλους, και εταιρείας Αθηνών , εμείς πάντα δικαιωνόμαστε για την ορθότητα των επιχειρημάτων μας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ