eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ:Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ» ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ Η ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ

 

Κύριε Δήμαρχε

Απευθύνομαι για μια τελευταία φορά προς εσάς , και σας καλώ να μην επιμείνετε σε αυτήν την «καταχρηστική» πρόταση σας που ζημιώνει τον Δήμο και ευρύτερα τους δημότες  μας, αφού ζητάτε οι δημοτικοί σύμβουλοι να αποφασίσουν για την αναγκαιότητα ενός υπέρογκου δανείου της τάξεως 2.350.00 ευρώ για να αλλάξουμε το δημοτικό φωτισμό.

Το ύφος και το ήθος της τελευταίας επιστολής ήταν απαράδεκτο , ένας δήμαρχος σε σημαντικές επίκαιρες ερωτήσεις και θέματα , δεν επιλέγει κακόβουλους σχολιασμούς αλλά είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στην ουσία των ερωτημάτων που σας θέτουμε. Είστε υποχρεωμένος να δίνεται απαντήσεις ,απορρέει από τα καθήκοντα σας, και από τον ρόλο σας .


  Ποτέ μην απαξιώνεται τον ρόλο που έχουν, οι ενεργοί πολίτες, οι δημοτικοί σύμβουλοι και ιδιαίτερα οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στα θέματα του Δήμου και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας. Εγώ και οι συνεργάτες μου αποδείξαμε τα τελευταία 2,5 χρόνια ότι στηρίζουμε με την συμμετοχή μας, με τον λόγο μας, με την ψήφο μας , την παραγωγή δημοτικού έργου, συμφωνούμε στις θετικές προτάσεις αλλά είμαστε κατηγορηματικά απέναντι στις αρνητικές σας επιλογές , στην στασιμότητα , στην απραξία και στις «επικίνδυνες» προτάσεις σας.  

Μια από αυτές είναι η πρόταση σας για να προχωρήσουμε σε δανεισμό ύψους περίπου 2.350.00 ευρώ για την αλλαγή του δημοτικού φωτισμού για τους εξής λόγους:

1.     Στην αγορά υπάρχουν σοβαρές αντιπροτάσεις που εξασφαλίζουν, νέα λειτουργία στο δημοτικό φωτισμό χωρίς να υπάρχει αναγκαιότητα δανεισμού. Προτάσεις ποιό συμφέρουσες για τα οικονομικά του δήμου μας, τις οποίες θα τις καταθέσουμε.

Σας  έχει μιλήσει κανένας για τις ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ξέρετε τι είναι αυτό  η θέλετε εδώ  τις γνώσεις μας ,την παρέμβαση μας.

2.     Η κοινή συντονιστική επιτροπή της αντιπολίτευσης του δήμου μας τόνισε ότι δεν είναι προτεραιότητα ένας μεγάλος δανεισμός για την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού. Υπάρχει ανάγκη να αξιοποιήσουμε την περίπτωση του δανεισμού για άλλες δράσεις και ανάγκες  (πχ οδικό δίκτυο, ποιότητα του νερού , αναπτυξιακά έργα υποδομής). Οι δημότες μας λένε <φώτα έχουμε , άλλα είναι τα προβλήματα μας>.

3.     Όλοι επιθυμούμε , την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού , στα πλαίσια καλύτερων υπηρεσιών προς τον δημότη , με προσαρμογή στις σύγχρονες απαιτήσεις προστασίας του περιβάλλοντος  με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά με οικονομικότερο και περισσότερο φωτισμό για όλους.

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις χωρίς την αναγκαιότητα ύπαρξης δανείου πχ Συμβάσεις ενεργειακής απόδοσης, αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας , αυτόνομα ενεργειακά δημοτικά κτίρια και μονάδες, ενεργειακές κοινότητες κτλ. Αλλά εσείς πήρατε έτοιμη την τροφή ένα «υπέρογκο δάνειο» αυτό που σας σερβίρανε ,μια εύκολη αλλά «ζημιογόνα» για τον δήμο μας λύση.

4.     Όταν η πρόταση σας, με την μεθοδολογία της φωτογραφίζει 2-3 μεγάλες εταιρείες που θα έχουν την δυνατότητα συμμετοχής στο «δικό σας διαγωνισμό» ενώ η πρότασή μας , η θέση μας απευθύνεται σε πολλές εταιρείες πάνω από 20 που μπορεί να έχουν συμμετοχή στην υλοποίηση της πρότασής μας ,και χωρίς δάνειο, τότε αυτό πως λέγεται; Μήπως «απιστία» στην εκπλήρωση των καθηκόντων σας, εγώ και οι συνεργάτες , αλλά και πολλοί συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, δεν θέλουμε να έχουμε συμμετοχή σε μη αναγκαία δάνεια και σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς. 

5.     Τέλος την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μας ζητάτε να αποφασίσουμε για την αναγκαιότητα της πρότασης σου γι’ αυτόν τον «υπέρογκο δημοτικό δανεισμό» , χωρίς να τηρείται μια σοβαρή προϋπόθεση , να έχει ολοκληρωθεί η έγκριση του ισολογισμού του δήμου για το Ο.Ε 2020 γιατί χωρίς αυτήν δεν μπορείς να υποβάλλεις αίτημα δανεισμού. Αυτό δείχνει την αναξιοπιστία της διοίκησης σας.

Τελικά με αυτές τις αποφάσεις σας , με τις ενέργειες σας ,με τις πολιτικές σου συμπεριφορές ,τις παλαιοκομματικές λογικές που υπηρετείς, με το ύφος της εξουσίας σας  καταλήγεις να γίνεις ένας «παραταξιακός» δήμαρχος πολύ κάτω του 38% του Α γύρου των τελευταίων δημοτικών εκλογών.

 Εσύ αποφάσισες να διχάσεις το δημοτικό συμβούλιο και όχι να το ενώσεις, επιμένεις στην ζημιογόνα λύση για τον ΔΗΜΟ ΜΑΣ και ευρύτερα τους Δημότες μας χωρίς καμία διαβούλευση , χωρίς καμία οικονομοτεχνική μελέτη, χωρίς καμία τεκμηρίωση , και προχωράς μόνος σου.

                                                 Οι συνέπειες είναι όλες δικές σου .

                     Αναζητείται φιλότιμο σύμφωνα με τον κλασσικό ελληνικό κινηματογράφο.

 Μακάρι να βρεθεί από την πλευρά σας και την ύστατη στιγμή για να αναθεωρήσατε την απαράδεκτη και ζημιογόνα πρόταση σας για την αναγκαιότητα δανεισμού ύψους 2.350.000 ευρώ για  Δημοτικό φωτισμό.

 

 

 

Τάσος Λάμπρου

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας