eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Συνάντηση Ανδριανού – Γεωργαντά για τα ζητήματα των αγροτών στην Αργολίδα.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συναντήθηκε με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά με τον οποίο και συζήτησε τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες στην Αργολίδα.
 


Μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδριανός υπογράμμισε τη δύσκολη συνθήκη που αντιμετωπίζουν σήμερα οι παραγωγοί λόγω της εξωγενούς αύξησης του κόστους της ενέργειας, των τιμών των αγροτικών εφοδίων, της έλλειψης εργατικών χεριών και των ολοένα και συχνότερων καταστροφών από ακραία καιρικά φαινόμενα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ανδριανός επεσήμανε την ανάγκη για χωρίς καθυστερήσεις και δίκαιη αποζημίωση των παραγωγών που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό.


Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Ανδριανό ότι ο σχεδιασμός είναι εντός της άνοιξης να έχουν ολοκληρωθεί οι εκτιμήσεις και να κοινοποιηθούν τα πορίσματα, ώστε οι αποζημιώσεις να καταβληθούν περίπου από τις εορτές του Πάσχα και έπειτα.

Ακόμη, ο Υπουργός είπε ότι οι πορτοκαλεώνες που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό θα αποζημιωθούν με 22 λεπτά του ευρώ ανά κιλό όπως προβλέπεται στον τιμοκατάλογο ασφάλισης προϊόντων του ΕΛΓΑ.

Ο Υπουργός ενημέρωσε επίσης τον κ. Ανδριανό ότι έχει δοθεί εντολή για την επιτάχυνση των εκτιμήσεων των ζημιών και στην κατεύθυνση αυτή, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ υπέγραψε τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου την πρόσληψη 35 γεωτεχνικών.

Επιπλέον, έχουν γίνει αναγγελίες για ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο, και εφόσον το επόμενο διάστημα διαπιστωθούν από τον ΕΛΓΑ ζημιές σύμφωνες με τον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, αυτές θα ενταχθούν σε πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων ώστε να καταβληθούν οι σχετικές ενισχύσεις στους δικαιούχους παραγωγούς.