eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Εικονοσκόπιο: ''Απόψεις και Επικαιρότητα''

 Απόψεις και Επικαιρότητα:
''Δεν είναι απόμακρος, δεν είναι "περιχαρακωμένος" στο γραφείο του αλλά μέχρι σήμερα δείχνει να... βγαίνει μπροστά!


Η Δημαρχιακή του θητεία, στο δεύτερο κιόλας εξάμηνο της, συνέπεσε με μια "υγειονομική βόμβα", με την παγκόσμια δηλαδή πανδημία του Κορωνοΐου, που έχει αλλάξει, (προσωρινά) τις ζωές μας.
Παρολ 'αυτά ο Δήμος κινείται!


Ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν οι Δημότες στις Δημοτικές Εκλογές του 2019, οι Ερμιονιδείς, βλέπουν έναν Δήμαρχο που δουλεύει, έτσι όπως τους υποσχέθηκε : "Σεμνά και ταπεινά".
Οι Ερμιονιδείς, βλέπουν έναν Δήμαρχο, που αφουγκράζεται τον "σφυγμό" της Τοπικής μας Κοινωνίας.


Δεν είναι απόμακρος, δεν είναι "περιχαρακωμένος" στο γραφείο του αλλά βγαίνει μπροστά, έχοντας ως απαράβατη αρχή του την συναίνεση, την συνεργασία και την ομαδικότητα.
Είναι υπέρμαχος του teamwork.
Εμπιστεύεται τους συνεργάτες του και τους δίνει τις πολιτικές πρωτοβουλίες που χρειάζονται ώστε να παράξουν έργο, με αποκλειστικό γνώμωνα το κοινό καλό.
Η μέχρι τώρα Δημαρχιακή πορεία του Γιάννη Γεωργόπουλου, δείχνει ότι δεν διστάζει να βγει μπροστά για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα όλων των Δημοτών.


Απο το αίσθημα της ασφάλειας, μέχρι και την ανάγκη οι Πιστοί, (που φέτος δεν μπορούν να προσέλθουν στην εκκλησία καθ'ολη την Μεγάλη Εβδομάδα), να είναι έστω και έμμεσα, μέσα στο πνεύμα των ημερών,έτσι όπως το επιτάσσει η Ορθόδοξη συνείδηση τους.
Ένας Δήμαρχος, που "ακούει" την κοινωνία, είναι ένας, κατά κανόνα, πετυχημένος Δήμαρχος.
Ένας Δήμαρχος, που συμβολικά, τιμάει εκείνους, (που κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας, αυτή την εποχή, χειροκροτάει με θέρμη και θαυμασμό), τους ιατρούς και τους νοσηλευτές, που δίνουν την "μάχη" τους για να μας προστατέψουν, είναι ένας Δήμαρχος που τιμά και εκφράζει κάθε Δημότισσα και κάθε Δημότη.
Αυτήν την εικόνα λοιπόν θέλουν για τον τόπο τους οι Ερμιονιδείς :
Εκείνη της τιμής, της αναγνώρισης, της αλληλεγγύης και της κοινής προσπάθειας.


Ο Γιάννης Γεωργόπουλος, αυτή την "εντολή" του λαού της Ερμιονίδας, την εκπροσωπεί επάξια μέχρι σήμερα.


Αυτό, οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε.


Όταν ένας Δήμαρχος και μια Δημοτική Αρχή, πετυχαίνει στο έργο της, πετυχαίνει και ο τόπος.
Πολλώ μάλλον δε, αν ένας τόπος, έχει στο "τιμόνι" έναν Δήμαρχο, πρόθυμο να είναι "δίπλα" στις απαιτήσεις των κατοίκων του, εργαζόμενος σκληρά για να τις ικανοποιήσει και να τιμήσει στην πράξη την εντολή τους.


Αυτό, ναι, είναι ένα "πνεύμα" Αυτοδιοικητικό όπως επιτάσσουν οι καιροί, ικανό να μας οδηγήσει ως Ερμιονίδα, ισχυρούς και δυνατούς, στην πρόκληση της νεας εποχής.


Ένα συναρπαστικό ταξίδι είναι μπροστά μας.
Έχουμε, όλοι μας, την θέληση, την βούληση και την ικανότητα, να το φέρουμε εις πέρας!


ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ