eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ:ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 




Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που το πρόγραμμα μπορεί να  βοηθήσει αρκετά, το Υπ. Εσωτερικών καθυστέρησε να το ενισχύσει,  καθώς οι εργαζόμενοι  στο ¨Βοήθεια στο Σπίτι»   είναι απλήρωτοι για τους τελευταίους μήνες του 2019 και μέχρι τώρα.Στο Δελτίο Τύπου (28-3-2020) της ΕΕΤΑΑ για την Προγραμματική Σύμβαση   που έγινε με το Υπ. Εσωτερικών για την χρηματοδότηση της με 50.000.000 € για τη συνέχιση του Προγράμματος,   αναφέρεται πως    τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν  προκειμένου να καταβληθούν τα λειτουργικά κόστη των εμπλεκόμενων δομών για τις υπηρεσίες του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».




Να θυμίσουμε πως στη  συνεδρίαση της 28/ 01/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας ομόφωνα είχαμε  ψηφίσει  την τροποποίηση του οργανισμού εσωτερικών υπηρεσιών  του Δήμου (ΟΕΥ) για τη σύσταση των μονίμων θέσεων των εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», μετά από  πολιτική βούληση του Υπ. Εσωτερικών  της προηγούμενης Κυβέρνησης.



Με  την τότε  τροπολογία  η προηγούμενη Κυβέρνηση στήριζε το πρόγραμμα " Βοήθεια στο Σπίτι¨ αφού συστήνονταν για πρώτη φορά μόνιμες θέσεις προσωπικού στους δήμους που ήταν  ήδη ενταγμένοι στο πρόγραμμα (περισσότερες από 3.200 θέσεις)  με προοπτική επέκτασης των υπηρεσιών αυτών και σε άλλους δήμους στο μέλλον. 



Όπως γνωρίζουμε το πρόγραμμα   έχει αγκαλιαστεί από την τοπική μας κοινωνία  και   έχει συνεισφέρει πολλά. Σήμερα στην κρίσιμη κατάσταση μπορεί να βοηθήσει άτομα  με υποκείμενα νοσήματα και παθήσεις και ηλικιωμένους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από οικείους τους, αλλά και μοναχικά άτομα που δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθούν.



Για το Δήμο Ερμιονίδας στο πρόγραμμα προβλέπονται 4 θέσεις προσωπικού όσος και ο αριθμός εργαζομένων σήμερα.:



 



Πρέπει να   δρομολογηθεί  διαγωνιστική διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ όπου να προβλέπεται ειδική μοριοδότηση της προϋπηρεσίας λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που έχει η εμπειρία των ήδη εργαζόμενων στο πρόγραμμα.και συγχρόνως να διασφαλισθεί  η πλήρης χρηματοδότηση του προγράμματος από πόρους του τακτικού κρατικού προϋπολογισμού. 

Τάσος Τόκας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ