eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Βασίλης Σιδέρης :Κύριε Νίκα είναι καιρός να πάρετε τα αθλητικά έργα της Αργολίδας που λιμνάζουν στις πλάτες σας


Βασίλης Σιδέρης :Κύριε Νίκα είναι καιρός να πάρετε τα αθλητικά έργα της Αργολίδας που λιμνάζουν στις πλάτες σας  

    Με την εμφάνιση της κρίσης λόγω του Κορωνοιού παρουσιάζεται μια νέα κατάσταση σχετικά με την διαχείριση των πόρων που προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Έτσι έργα τα οποία λιμνάζουν αρκετό καιρό πρέπει άμεσα να προχωρήσουν για να αποφύγουμε τον κίνδυνο να απενταχθούν και να αποδοθούν σε άλλες Περιφέρειες με μεγαλύτερη απορροφητικότητα.

    Η Αργολίδα είναι αλήθεια ότι κατά την προηγούμενη περίοδο, με τη συστηματική  δουλειά  και την επίμονη προσπάθεια του Πέτρου Τατούλη του προηγούμενου Αντιπεριφερειάρχη του Τάσσου Χειβιδόπουλου  εμένα προσωπικά ως Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Αθλητισμού και  της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Αργολίδας, είχε αξιοποιήσει περισσότερο από κάθε άλλη Περιφερειακή Ενότητα τα χρήματα του ΠΔΕ (κάτι που αναγνώρισε πρόσφατα και ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας), απορροφώντας τα εξαιρετικά πολλά χρήματα που εξασφάλισε ο Πέτρος Τατούλης για την περιοχή μας. Αξιοποιώντας δε και τα χρήματα που προέκυπταν από τις εκπτώσεις και επαναδημοπρατούνταν, εξασφαλίσθηκαν απορροφητικότητες που φθάνουν σε πολλούς κωδικούς ακόμα και το διπλάσιο του αρχικού προϋπολογισμού.
   Δυστυχώς όμως οι εμμονές, οι ιδεοληψίες και οι προκαταλήψεις Περιφερειακών Συμβούλων και Εντεταλμένων  για πράγματα άσχετα με την λειτουργία της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, έχουν «παγώσει» μόνο δύο ιδιαίτερους σημαντικούς κωδικούς  έργων του ΠΔΕ, αυτόν που αφορά την Βελτίωση & Συντήρηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων με κωδικό «2017ΕΠ52600004    ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΡΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 3.080.000 €» και την κατασκευή του Ενωσιακού γηπέδου της Ε.Π.Σ.Αργολίδας με κωδικό « 2017ΕΠ02600009 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1.400.000 €.»
( ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ 23 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2019 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΥΡΙΝΘΑΣ).
   Το συνολικό έργο έχει προϋπολογισμό 4.480.000  και έχουν ενταχθεί σε αυτό με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου συνολικά  6 υποέργα συνολικού προϋπολογισμού 3.080.000 €.
    1.Από αυτά δυστυχώς έχουν ολοκληρωθεί (ή εκτελούνται ) μόνο 3  προϋπολογισμού 100.000 € και αφορούν την προμήθεια και τοποθέτηση κερκίδων για τα γήπεδα ποδοσφαίρου Πορτοχελίου, Ηλιοκάστρου και Νέας Επιδαύρου, ενώ 2 δημοπρατημένα έργα συνολικής αξίας 1.540.000 € μένουν κολλημένα ενώ έχουν δημοπρατηθεί εδώ και μήνες και θα μπορούσαν ήδη να εκτελούνται. Τα έργα αυτά αφορούν το Κλειστό Γυμναστήριο της Αγ. Τριάδας προϋπολογισμού 500.000 € καθώς  και τα Γήπεδα ποδοσφαίρου Τολού , Φιχτίων ,Αγίου Δημητρίου και Ανυφίου προϋπολογισμού 1.040.000 €.
    2.Σε 2 ακόμα ενταγμένα έργα έχει ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος και είναι έτοιμα για δημοπράτηση από Αύγουστο –Σεπτέμβριο 2019. Τα έργα αυτά αφορούν τα Γήπεδα ποδοσφαίρου Μυκηνών ,Μαλανδρενίου, Ερμιόνης και Πορτοχελίου κι έχουν συνολικό Προϋπολογισμό 760.000 €.
    3.Σε  5  ακόμα ενταγμένα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι υπογραφές των Προγραμματικών Συμβάσεων από το Δήμο Άργους- Μυκηνών με αποτέλεσμα να μην προχωρούν οι διαδικασίες για την δημοπράτησή τους. Έχουν εγκριθεί τα σχέδια των προγραμματικών συμβάσεων για την υλοποίηση των έργων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καθώς και από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα κάτωθι γήπεδα:
Βελτίωση αγωνιστικής  επιφάνειας των γηπέδων Νέου Ηραίου(Χώνικας) και του γηπέδου 5χ5 στα Μπόρσας με τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα συνολικού προϋπολογισμού  265.000  €.
Προμήθεια και τοποθέτηση κερκίδων για το γήπεδο Λιμνών  συνολικού προϋπολογισμού  30.000 €.


Προμήθεια και τοποθέτηση κερκίδων για το γήπεδο καλαθοσφαίρισης  της Νέας Κίου συνολικού προϋπολογισμού  30.000 €.
Προμήθεια προκατασκευασμένων αποδυτηρίων για το γήπεδο των Φιχτίων συνολικού προϋπολογισμού  35.000 .
    4.Ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου της Αγίας Τριάδας συνολικού προϋπολογισμού  150.000 €. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από το Δήμο Ναυπλιέων, με αποτέλεσμα να μην προχωρούν οι διαδικασίες για την δημοπράτησή του.
   5.Προμήθεια και αντικατάσταση του τεχνητού χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου 5χ5 στην Παλαιά Επίδαυρο συνολικού προϋπολογισμού 35.000 . Βρίσκεται στην επιτροπή προμηθειών προς δημοπράτηση.
    6.Προμήθεια προκατασκευασμένων αποδυτηρίων για τα γήπεδα Κοιλάδας και Διδύμων συνολικού προϋπολογισμού 75.000 . Έχουν εγκριθεί τα σχέδια των προγραμματικών συμβάσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και από το Δήμο Ερμιονίδας και είναι έτοιμα προς δημοπράτηση.

   Καλώ  λοιπόν τον κ. Περιφερειάρχη  να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή των συμβάσεων με τους μειοδότες των δύο δημοπρατημένων έργων, να προχωρήσει άμεσα στην διαδικασία δημοπράτησης των δύο ώριμων έργων και να ολοκληρώσει άμεσα τις διαδικασίες με τους Δήμους και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς για την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων και να στείλει για δημοπράτηση άμεσα και τα υπόλοιπα  έργα που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
   Αν δεν επιθυμούν την ολοκλήρωσή τους για λόγους που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν, να βγουν με εντιμότητα και θάρρος και να ενημερώσουν, καταρχήν το Περιφερειακό Συμβούλιο και έπειτα τους πολίτες της Αργολίδας και να αναλάβουν την ευθύνη αν χαθούν λόγω των καθυστερήσεων τους, τα χρήματα που με κόπο εξασφάλισε για τις Αθλητικές υποδομές και την ανάπτυξη του αθλητισμού στην Αργολίδα, η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή καθώς και να απολογηθούν γι’ αυτό στα Αθλητικά Σωματεία και στους αθλητές της Αργολίδας.

                                                
Βασίλης Γ. Σιδέρης
 Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Αργολίδας
    Πρόεδρος Ε.Π.Σ.Αργολίδας
      Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Πελοποννήσου