eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Άκης (Λάζαρος) Γούτος:Είμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της αλλαγής και της ελπίδας!


Αγαπητοί φίλοι,


Είμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της αλλαγής και της ελπίδας! Πριν αλλάξουν όλα όμως, θα βιώσουμε μια δύσκολη περίοδο, καθώς έχουμε τριβές όχι παραγωγικές αλλά καταστροφικές. Οποιαδήποτε συνομιλία αρχίζει με στόχο να υπερισχύσει κάποιος, είναι εξ’ αρχής αποτυχημένη. Το στοίχημα όμως, δεν είναι να καταδείξουμε και να κριτικάρουμε. Αυτή η μέθοδος άλλωστε, είναι που μας έφερε μέχρι εδώ. Το στοίχημα είναι να συμβάλλουμε στην ποιοτική αντιπαράθεση και εμείς οι ίδιοι! Αυτός είναι ο δρόμος προς μια ποιοτικότερη αντιπαράθεση, προς μια ποιοτικότερη πολιτική ζωή. Εκείνοι που ρίχνουν το επίπεδο του διαλόγου, είναι εχθροί της δημοκρατίας και της πολυφωνίας. Το παλιό και το φθαρμένο θα «κλωτσήσει», όμως όσο δυνατά και αν το κάνει, το παλιό και το φθαρμένο έχει τελειώσει! Αυτή είναι η πραγματικότητα!! Η αντιπαράθεση, ένα κορυφαίο δημοκρατικό συστατικό, θα περίμενε τουλάχιστον κανείς στις μέρες μας, να αποτελεί την πεμπτουσία του πολιτικού βίου. 




Το δίδυμο δράση-αντίδραση θα έπρεπε ομολογουμένως να αποτελεί μαζί με την έμπνευση, την ουσιαστικότερη γενεσιουργό δύναμη του λόγου, της επιχειρηματολογίας και των πολιτικών θέσεων. Αντ’ αυτού όμως, φαίνεται πως λειτουργεί εθιμοτυπικά στην βάση μιας κατ’ ανάγκην διαφορετικότητας… Το σημαντικό σε όλα αυτά, είναι πως τελικά αυτή η στασιμότητα και η φαύλη λειτουργία, μας επηρεάζει όλους. 

Σε αυτή την δύσκολη πενταετία, πιστεύω ότι η κρίση δημιούργησε πολλά προβλήματα στην χώρα μας. Συγκεκριμένα, στάση ανοικοδόμησης, υπερφορολόγηση, στέρηση των κόπων μιας ζωής με τις περικοπές των συντάξεων, ανεργία, πενιχρές αμοιβές σε νέους επιστήμονες που σπούδασαν χρόνια και επένδυσαν εκείνοι και οι γονείς τους ψυχικά και οικονομικά για την εκπαίδευση τους.
Ζούμε σε έναν τόπο πανέμορφο, έναν τόπο που με τα καλά και τα κακά του, μπορεί να γίνει προορισμός για όλους. Πολλά μπορούν να γίνουν, γιατί όπως πίστευα και πιστεύω, κάθε Κοινότητα του Δήμου μας αποτελεί συμπλήρωμα της άλλης και όλες μαζί κάνουν την Ερμιονίδα από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας, συνδυάζοντάς τα όλα: όμορφες παραλίες, γραφικά χωριά, πλούσια ιστορία, μοναστήρια και αξιοθέατα που πολλά μέρη μπορούν να ζηλέψουν… Κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα έχει την δίκη του ιστορία και εφόσον όλα αυτά μπουν υπό τη σκέπη μιας ενιαίας επικοινωνιακής πολιτικής συνδέοντας ουσιαστικά ένα αρραγές μέτωπο – μια αλυσίδα, τότε θα μπορέσουν να αναπτυχθούν δραστηριότητες, οι οποίες θα φέρνουν στην περιοχή επισκέπτες με διαφορετικά ενδιαφέροντα, επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο. Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται η συνεργασία μεταξύ των κατοίκων! 



Με την ανάδειξη των δυνατοτήτων που διαθέτουμε, θα μπορέσουν να ανοίξουν θέσεις εργασίας για άμεση απορρόφηση, ώστε να μην έχουμε ανάγκη πλέον από κανέναν να μας «διορίσει» ή να μας «βολέψει». ΕΜΕΙΣ επιβάλλεται να επιλέξουμε να κάνουμε πράγματα εφικτά και όχι ένα ανύπαρκτο τέλειο... Ας μιλήσουμε λοιπόν και για αυτά τα εφικτά πράγματα, για όλες τις περιοχές της Ερμιονίδας. 

Το συλλογικό συμφέρον είναι πάνω από το ατομικό και είναι υποχρέωσή μας να επιτύχουμε όμορφους στόχους, ώστε να αποτελέσουμε παράδειγμα για κάποιους άλλους να κάνουν ακόμα καλύτερα πράγματα από εμάς.
Στοχεύω να κρατήσουμε τα κεκτημένα σε ό,τι καλό έχει γίνει στον τόπο απ’ όλες τις προηγούμενες διοικήσεις και να πατήσουμε πάνω στις αρχές: αγάπη για την Ερμιονίδα, ειλικρινής και αληθινός πολιτικός λόγος, έντιμη και ικανή διαχείριση, εργατικότητα, αξιοπρέπεια και ανθρωπιά. Να ζητήσουμε τα αυτονόητα και να καταφέρουμε τα εφικτά, ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και να οδηγηθούμε σε νέα μοντέλα ανάπτυξης μέσω διαδικτύου, μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων, αλλά και ιδιωτικών κεφαλαίων που θα γίνουν βιώσιμες επενδύσεις. Απλά, ανθρώπινα, χωρίς υπερβολές και μεγάλα λόγια. Χορτάσαμε από "ΘΑ". Ας πούμε ένα "ΜΑΖΙ"!

Άκης (Λάζαρος) Γούτος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας
με την “Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας”