eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

''Οι ηλικιωμένοι ενήλικες ενισχύουν την παρουσία τους στα κοινωνικά δίκτυα.''


Mια πρόσφατη μελέτη του Pew Internet έδιεξε ότι στο χρονικό διάστημα μεταξύ Απριλίου 2009 και Μαίου 2010



η χρήση των κοινωνικών δικτύων αυξήθηκε κατά 88% για τους χρήστες ηλικίας μεταξύ 55-64, ενώ για ηλικίες άνω των 65 το ποσοστό αύξησης ήταν 100% για το ίδιο χρονικό διάστημα.







Οι νεαρές ηλικίες ακόμη κατέχουν τα σκήπτρα στα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, αλλά το ποσοστό τους αυξήθηκε μόνο κατά 13% σύμφωνα με το Pew. Οι μεγαλύτερες ηλικίες προσπαθούν να ... συναγωνιστούν τους νεώτερους χρήστες. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρουν ή αν θα σταματήσουν νωρίτερα και που.






Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ενήλικες που χρησιμοποιούν υπηρεσίες όπως το Twitter ή το Facebook αποτελούν ακόμη μειονότητα. Το Pew ανακοίνωσε πριν από 10 μήνες ότι το 19% του συνόλου των χρηστών του διαδικτύου χρησιμοποιούν την ενημέρωση κατάστασης (status update) , αλλά μόνο ένας στους δέκα άνω των 50 ετών χρησιμοποιεί την υπηρεσία είτε γράφοντας ο ίδιος είτε διαβάζοντας καταχωρήσεις άλλων.






Αυτά τα νούμερα είναι μεγαλύτερα από παλαιότερα, αλλά ακόμη πρόκειται για μικρή ομάδα, ειδικότερα αν σκεφτούμε ότι η έρευνα του Pew καλύπτει άτομα τα οποία χρησιμοποιούν το διαδίκτυο κατά κόρον. Πολλοί άνθρωποι αυτής της ηλικίας δεν χρησιμοποιούν καθόλου το διαδίκτυο.


Κατά την συγγραφέα του άρθρου Mary Madden, την κυρίαρχη θέση στην επικοινωνία των άνω των 50 ετών χρηστών, κατέχει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
tromaktiko