eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Οι 40άρες χαίρονται περισσότερο το σεξ!

Οι γυναίκες 31-45 ετών έχουν καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις από τις νεότερες και λιγότερα προβλήματα «δυσλειτουργίας»


Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα έρευνας για την ερωτική ζωή των γυναικών, την οποία πραγματοποίησαν ερευνητές στις ΗΠΑ. Ειδικοί του Πανεπιστημιακού Κέντρου Ιατρικής Χάκενσακ στο Νιου Τζέρσι μελέτησαν τη σεξουαλική δραστηριότητα περισσότερων από 500 γυναικών όλων των ηλικιών και κατέληξαν σε μια σειρά συμπερασμάτων.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι γυναίκες μέσης αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας παρουσιάζουν πολύ υψηλά....


...... ποσοστά σεξουαλικής δραστηριότητας και απόλαυσης. Μάλιστα η ηλιακή ομάδα 31-45 ετών εμφανίζεται να έχει έστω και οριακά καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις, αλλά και μεγαλύτερη ευχαρίστηση από τις γυναίκες 18-31 ετών. Το ποσοστό δραστηριότητας και απόλαυσης στην ομάδα 31-45 ετών ήταν 87%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην ομάδα 18-30 ετών ήταν 85%. Πο λύ υψηλό εμφανίζεται όμως το ποσοστό και στις γυναίκες της ομάδας 46-54 ετών, το οποίο αγγίζει το 75%.

Οσον αφορά τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες στον σεξουαλικό τομέα και πάλι η ηλιακή ομάδα 31-45 εμφανίζει τα καλύτερα αποτελέσματα, αφού έχει μικρότερα ποσοστά σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, ενώ τα χειρότερα η ηλικιακή ομάδα 18-30. Το ποσοστό «σεξουαλικής δυσλειτουργίας» για την ομάδα 31-45 ετών είναι 43%, για την ομάδα 46-54 ετών το ποσοστό είναι 48%, ενώ το ποσοστό για την ομάδα 18-30 ετών 54%.




Στη διαβάθμιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην ερωτική τους ζωή, ανεξαρτήτως ηλικίας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κυρίαρχη είναι η έλλειψη επιθυμίας για σεξ (47%), ακολουθούν προβλήματα οργασμού (45%), έλλειψη ικανοποίησης κατά τη διάρκεια του σεξ (39%), αίσθηση πόνου (37%) κτλ. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι τα προβλήματα στη σεξουαλική ζωή των γυναικών επηρεάζουν αρνητικά γενικότερα την ψυχολογική τους αλλά και τη φυσική τους κατάσταση.


«Είναι πολύ σημαντικό να εντοπίζονται εγκαίρως τέτοιου είδους προβλήματα στη σεξουαλική ζωή της γυναίκας και όπου είναι δυνατόν, με χρήση ορμονικών ή άλλων φαρμακευτικών θεραπειών, να γίνεται προσπάθεια αντιμετώπισής τους» δήλωσε στην «Daily Τelegraph» η Ντέμπρα Φρόμερ, επικεφαλής της έρευνας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα προβλήματα στη σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας συνδέονται με μια σειρά παραγόντων που ξεκινούν από πιθανό ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενων ασθενειών και προχωρούν σε παράγοντες που σχετίζονται με την ψυχική υγεία (κατάθλιψη κτλ.), την κοινωνική/οικονομική θέση και κατάσταση, ακόμη και τις σεξουαλικές εμπειρίες της γυναίκας.








tovima