eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας στην Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ στην Μόσχα

Συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας στην Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ στην Μόσχα


Γράφει ο Απόστολος Λαδάς









Στο πλαίσιο της αποφάσεως της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου μας για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας σε σημαντικές Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού,  ο Δήμος μας ξεκίνησε με την συμμετοχή του για πρώτη φορά, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ στην  Μόσχα.

Άποψη του Περιπτέρου του ΕΟΤ

Η έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ είναι η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού που γίνετε στη Ρωσία και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η Ρωσική Τουριστική αγορά , στην φετινή έκθεση  συμμετείχαν πάνω από 80 χώρες από όλα τα μέρη του κόσμου με δεκάδες εκθέτες η κάθε μία.
Η συμμετοχή μας έγινε μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΕΟΤ για την καλύτερη προβολή του Δήμου μας και για να μην επιβαρυνθούμε με το υψηλό κόστος της άμεσης συμμετοχής και  της κατασκευής δικού μας περιπτέρου.
Τον Δήμο μας εκπροσώπησαν ο υπεύθυνος Τομέα Τουρισμού Δημοτικός Σύμβουλος κ. Απόστολος Λαδάς και ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Πόρτο Χελίου κ. Μανώλης Τριγκάκης. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Τάσος Τζανής και κ. Αντωνία Μπουζά.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου κ. Α. Λαδάς και Μ. Τριγκάκης με τους Περ. Συμβούλους κ. Τ. Τζανή και κ. Α. Μπουζά και τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Ε. Βαλιώτη

Από πλευράς Ελλάδος που είχε μια από τις σημαντικότερες παρουσίες  στην έκθεση,  εκτός του ΕΟΤ που είχε ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα στην έκθεση, συμμετείχαν οι περισσότερες Περιφέρειες της Χώρας, πολλοί Δήμοι, τουριστικοί πράκτορες, tour operators, αλυσίδες ξενοδοχείων  και πολλές άλλες τουριστικές επιχειρήσεις.  Το περίπτερο του ΕΟΤ έτυχε ιδιαίτερης προβολής λόγω των ποικίλων εκδηλώσεων που έγιναν σ’ αυτό και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των παραγόντων και του κοινού.


Οι εκπρόσωποι του Δήμου κ. Α. Λαδάς και Μ. Τριγκάκης με τους Περ. Συμβούλους κ. Τ. Τζανή και κ. Α. Μπουζά και τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θ. Γαλιατσάτο
Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχαν ο Δήμος μας και ο Δήμος Σπάρτης.
Στα εγκαίνια της εκθέσεως την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Πρέσβης στην Μόσχα κ. Ανδρέας Φρυγανάς ο οποίος παρέθεσε και γεύμα  στην πρεσβευτική κατοικία για τους παράγοντες των ελληνικών αποστολών και τους αντίστοιχους από την Ρωσία και διάφορα άλλα κράτη δίδοντας μας την ευκαιρία να προβάλουμε την Ερμιονίδα και να ανταλλάξουμε απόψεις μαζί τους

Οι εκπρόσωποι του Δήμου κ. Α. Λαδάς και Μ. Τριγκάκης με τους Περ. Συμβούλους κ. Τ. Τζανή και κ. Α. Μπουζά τον Πρέσβη κ. Α. Φρυγανά και τον διευθυντή του ΕΟΤ Ρωσίας κ. Π. Ευσταθίου 
Ο Δήμος μας πολύ καλά οργανωμένος και προετοιμασμένος για να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο την έκθεση αυτή, πέραν της συμμετοχής του στο  περίπτερο της Περιφέρειας, είχε προγραμματίσει  επιχειρηματικές συναντήσεις B2B ( business to business)  με Ρώσους hosted buyers, τουριστικούς πράκτορες και  tour operators,  για να προβάλλει το τουριστικό προϊόν  του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής μας.
Στις συναντήσεις αυτές, οι εκπρόσωποί μας  παρουσίασαν την περιοχή μας, τα είδη του τουρισμού που υποστηρίζουμε καθώς και τις υποδομές τουρισμού που διαθέτουμε, με βασικό στόχο την προβολή της περιοχής μας σαν έναν μοναδικό τουριστικό προορισμό, την είσοδο- άνοιγμα στην Ρωσική  αγορά, και την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.


Ο κ. Α. Λαδάς σε μία από τις πολλές συναντήσεις με tour operators
Κατά τη διάρκεια press conference που παρέθεσε η Πρόξενος της Ελλάδος κ. Ελένη Βακάλη σε εκπροσώπους του Ρωσικού τύπου και των  μέσων ενημέρωσης μας δόθηκε η ευκαιρία να δώσουμε συνέντευξη τύπου σε δύο Ρώσους εκπροσώπους όπου παρουσιάσαμε την περιοχή μας και τις μεγάλες δυνατότητες που έχουμε για να αναπτύξουμε τον τουρισμό μας με την Ρωσία και να φιλοξενήσουμε Ρώσους τουρίστες στην Ερμιονίδα.


Ο κ. Α. Λαδάς με την Πρόξενο της Ελλάδος κ. Ε. Βακάλη στο press conference


Τέλος θα ήθελα  ιδιαίτερα να τονίσω ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή σεβόμενη τους πολύ δύσκολους οικονομικούς καιρούς που περνάμε,  φρόντισε  η συμμετοχή του Δήμου μας στην έκθεση να γίνει με το  χαμηλότερο δυνατό κόστος και τούτο λόγω της φιλοξενίας μας στο περίπτερο της Περιφέρειας και λόγω της εξασφάλισης χαμηλού κόστους εισιτηρίων και διαμονής.