eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

''Ο ΔΡΟΜΟΣ...ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ(ΟΙΚΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ-ΙΛΜΕ) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ''

 ''Ο ΔΡΟΜΟΣ...ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ(ΟΙΚΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ-ΙΛΜΕ) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ''



Επιμέλεια : Θωμάς Ι. Σκούρτης

Η Ιστορική οικία οικονόμου κατεδαφίστηκε τον Γενάρη του 1977 με εντολή του τότε Νομάρχη Αργολίδας Χαμπίμπη.Στη Θέση της Ιστορικής οικίας υπήρχαν ένα σωρό μπάζια και μια απέραντη χωματερή.

Το 1991 η Υπουργός πολιτισμού κυρία Άννα Ψαρούδα Μπενάκη απέστειλε στην Κοινότητα Ερμιόνης(ως φορέας του έργου) 5.000.000 δραχμές.Ο τότε πρόεδρος της κοινότητας κ. Γιώργος Καρακατσάνης (ο μοναδικός αιρετός πρόεδρος εν Ζωή) έκανε δεκτή την δήλωση των συμβούλων της μειοψηφίας Αν. Λεμπέση, Παρ. Μαυρομιχάλη , Κοσμά Κωστελένου και άλλαξε την απόφαση της αρχαιολογικής υπηρεσίας και απο πλατεία Κολοκοτρώνη να ανακατασκευαστεί σε Ιστορική οικία(σημερινό Μουσείο) όπως ήταν πρίν την κατεδάφιση.
Βλέπε την 61/1991 ΑΚΣ


Το Κοινοτικό συμβούλιο ανέθεσε την ανακατασκευή του έργου στον Ερμιονικό σύνδεσμο.Τότε πρόεδρος του Ερμιονικού συνδέσμου ήταν ο αείμνηστος Απόστολος Γκάτσος.

Η Μελέτη της ανακατασκευής και η επίβλεψη του έργου ανατέθηκε στην συμπατριώτισσά μας Αρχιτέκτων-Μηχανικό κυρια Μαρία Οικονόμου.

Στη συνέχεια το Υπουργείο Πολιτισμού επι υπουργείας κυρίας Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη χρηματοδότησε το Έργο με επιπλέον 30.000.000 δραχμές όπως και το ίδρυμα Βουδούρη προσέφερε άλλα 30.000.000 δραχμές για να ολοκληρωθεί το Έργο.
Η οικοδομική άδεια βγήκε αργότερα το 1994 επειδή έπρεπε η ιστορική οικία(σημερινό ΙΛΜΕ) να πάρει επίσημα ρεύμα.

Έτσι λοιπόν εκδόθηκε απο την Πολεοδομία η υπ΄αριθμόν 177/1996 οικοδομική άδεια.
Δείτε για πρώτη φορά σε δημόσια προβολή αποκλειστικά απ΄το Εικονοσκόπιο φωτογραφίες απο την Ανακατασκευή της Ιστορικής Οικίας Οικονόμου.