eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

''ΠΕΡΑΣΑΝ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΕΦΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗ(VIDEO)''

 ''ΠΕΡΑΣΑΝ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΕΦΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗ''

Πέρασαν 8 χρόνια λοιπόν που έφυγε απο κοντά μας ο αείμνηστος ιστορικός Φωτογράφος της Ερμιονίδας Σπετσών και Υδρας.  Όπως μου είχε εκμυστηρευτεί και ζητήσει ο αείμνηστος Στέφος στην αρχή της ενασχόλησης μου με την τηλεόραση ,το ρεπορταζ, το Βίντεο και την φωτογραφία, διατηρεί μέγαλο αριθμό απο Βιντεοκασέτες επιθυμώντας κάποια στιγμή να τις δημοσιεύσει στην τηλεόραση με την μορφή αφιερώματος... Ως συνάδελφος του λοιπόν, πιστός στο ραντεβού για την μνήμη αυτού του ιστορικού φωτογράφου που μεταξύ άλλων η δράση του ενέπνευσε κι εμένα για να ασχοληθώ με την φωτογραφία και την εικόνα, αναδημοσιεύουμε στιγμιότυπα που είχαν δημοσιευτεί στο Εικονοσκόπιο σε 1η προβολή απο την παρουσίαση του Βιβλίου <<ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΜΗΣΙΑΣ>> του συγγραφέα Ιωάννη Αγγ. Ησαία που έγινε στην Ελληνογαλλική σχολή του Πειραιά τραβηγμένο απο τον Στέφο το 2006.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση,αυτό το ιστορικό πόνημα του Γιάννη Ησαία - έκδοση Δήμου Ερμιόνης είχε προβληθεί τότε και σε όλα Δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ με πρωτοβουλία δική μου και του Α. Λιώση.
Το βίντεο αυτό παρ΄όλες τις τεχνικές και φυσικές δυσκολίες δείχνει την θέληση και την μαχητικότητα του αείμνηστου φωτογράφου Στέφου Αλεξανδρίδη. Επίσης καταλαβαίνουμε μέσα απ΄το βίντεο, οτι ο μαχητικός και υπέροχος φωτογράφος μέχρι και τα τελευταία χρόνια της ζωής του που υπηρέτησε την φωτογραφία καταγράφοντας την ιστορία του τόπου μας, προσπαθούσε και κατάφερνε να μπεί στα νέα δεδομένα, να συμβιβαστεί με τις νέες τεχνολογίες κάθε δεκαετία περνώντας απο την ασπρόμαυρη και έγχρωμη φωτογραφία, στο Βίντεο και την κινούμενη εικόνα ....
Γράφει ο Θωμάς Ι. Σκούρτης