eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

''ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ ''

E-MAIL ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
"Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουν  ίσως κάποιο θάμα...για τα σκουπίδια στην Ερμιονίδα"


Γράφει ο Αλχημιστής

Που είναι ο Δήμαρχος;

’φαντος.

Ο αρχηγός είναι μόνος. Μόνος και κουρασμένος.



Δεν έχει τα κότσια να κοιτάξει στα μάτια τους δημότες και να αντιμετωπίσει την οργή τους .Δεν έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα της πολιτικής του ανεπάρκειας. Δεν έχει την τόλμη να βγεί μπροστά και να απολογηθεί σ’αυτούς που τον πίστεψαν και τον εμπιστεύθηκαν.

Στέλνει στα Δίδυμα τους αντιδημάρχους , αντ’αυτού, να βρίζονται και να λοιδορούνται ,για να αντιμετωπίσουν την  δίκαια οργή των κατοίκων. 

Όταν τους έσκαγε το παραμύθι για τα εγκλήματα του Σφυρή, ήταν παρών με τις λύσεις ,δήθεν, στην <<κωλότσεπη>>.

Τι εμποδίζει, αυτόν και τους στενούς του συμβουλάτορες, να δουν το αδιέξοδο και ν’ αλλάξουν ρότα;   Μάλλον δεν βλέπουν το αδιέξοδο!

Τόσα χρόνια ήταν συνηθισμένος να λειτουργεί μ’ έναν τρόπο συγκεκριμένο, χωρίς να δίνει λογαριασμό και να δρέπει τους (προσωρινούς αλλά ευχάριστους) καρπούς του πολιτικαντισμού του. Του είναι αδύνατο να αλλάξει τον εαυτό του πολιτικά. 

Απών χωρίς πολιτική τσίπα. Ο υπέρμαχος της δημόσιας υγείας, ο γιατρός. Με ναπολεόντεια νοοτροπία, δεν ασχολείται με τα τετριμμένα προβλήματα των άτυχων δημοτών. Χολέρα να πιάσουμε , ενδεχομένως δεν του καίγεται καρφάκι. 
’βουλος και μοιραίος κρύβεται πίσω από τους αντιδημάρχους. Πολιτικός ξεπεσμός. Κρίμα  που τον πιστέψαμε και τον ψηφίσαμε. 

Κρίμα για τα παιδιά μας που ζούν και αναπνέουν εδώ και τρείς βδομάδες την μπόχα των σκουπιδιών σε κάθε γειτονιά της Ερμιονίδας (εκτός από την γειτονιά του Δημάρχου). Κρίμα για την Ερμιονίδα.


Προτείνω τώρα στο καρναβάλι ,για μείωση του κόστους της εκδήλωσης, το πρώτο άρμα να είναι μια σκουπιδιάρα. Όσο για τον στολισμό είναι ήδη έτοιμος, σκουπίδια διάσπαρτα παντού, σε κάδους και χύμα έξω απ’αυτούς.

 αλχημιστής