eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

''ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ



Παρουσία του Δημάρχου Ύδρας Άγγελου Λ. Κοτρώνη, Δημοτικών Συμβούλων, πολιτών και πλήθους μαθητών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η έναρξη λειτουργίας του Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, που από χθες έχει τοποθετηθεί στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς.
Στα πλαίσια της ανάδειξης της δυναμικής της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, ξεκίνησε έμπρακτα η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για......
....... την διάδοση της ιδέας της ανακύκλωσης, η οποία δυστυχώς έλειπε από το νησί μας.
Το Oλοκληρωμένο Κέντρο Ανακύκλωσης είναι το αποτέλεσμα της επιτυχούς συνεργασίας του Δήμου μας με το Συλλογικό Σύστημα «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», συνεργασία η οποία ξεκίνησε στις αρχές του έτους 2011. Στο διάστημα που μεσολάβησε ξεπεράστηκαν όλες οι δυσκολίες σχεδιασμού και υλοποίησης του εγχειρήματος, οι οποίες είχαν να κάνουν με τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά κυρίως με τη μεταφορά και τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο σημείο, λόγω της ιδιαιτερότητας της μορφολογίας της Ύδρας.
Στο υψηλής τεχνολογίας μηχάνημα οι δημότες μπορούν να ανακυκλώνουν άδειες συσκευασίες από μέταλλο, πλαστικό και γυαλί, καθώς επίσης και πλαστικές σακούλες. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανταποδοτικής ανακύκλωσης δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη το αντίτιμο το οποίο του αναλογεί, είτε να το χρησιμοποιήσει ως εκπτωτικό κουπόνι για αγορές προϊόντων, είτε να το προσφέρει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.
Με τον τρόπο αυτό ο καθένας μας μπορεί πλέον να συμβάλλει έμπρακτα στην προστασία του περιβάλλοντος, στη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και στην βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας, ενώ παράλληλα η προσφορά στο συνάνθρωπό μας μπορεί να γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
 Κατά την διάρκεια της παρουσίασης, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την έναρξη της  «Μεγάλης Γιορτής Ανακύκλωσης» για τους μαθητές όλων των σχολείων της Ύδρας, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Κάρολου Παπούλια και διεξάγεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
« Σήμερα είναι μέρα γιορτής. Γιορτάζει  ο πολιτισμός και το περιβάλλον. Η δράση μας αυτή είναι η απαρχή μιας σειράς ενεργειών που σκοπό έχει την βελτίωση της ποιότητας ζωής. Η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής και πρέπει να γίνει συνήθεια όλων μας. Η παρουσία των παιδιών σήμερα εδώ, μου δίνει ιδιαίτερη χαρά και ελπίδα. Χρέος μας είναι να τους δώσουμε τα κίνητρα για ένα  καλύτερο μέλλον, για ένα κόσμο με αξίες και αρχές. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε στη διάδοση της ιδέας της ανακύκλωσης. Ας εντάξουμε αυτή την συνήθεια στην καθημερινότητά μας. Γιατί το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας και τα παιδιά μας είναι το μέλλον του κόσμου! » δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ύδρας.


Από το Γραφείο Τύπου