eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

''Γραφείο Τύπου''

Και Δελτίο Τύπου

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος

Στο παρακάτω μπλογκ «Ύδρας Πολιτεία» μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ύδρας το οποίο προέρχεται από....
.... το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ύδρας. Πληροφορεί για σημαντικές κινήσεις, συναντήσεις, αποφάσεις, κ.λ.π. του Δημάρχου και άλλων προσώπων. Και είναι πάρα πολύ σωστό να γνωρίζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι δημότες τη βασική δραστηριότητα του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων, των Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, των Προέδρων ΝΠΔΔ του Δήμου. Είναι στοιχείο ορθής λειτουργίας του δήμου αλλά και σεβασμού προς τον δημότη. Το Δελτίο Τύπου είναι η βασική και ουσιαστική πληροφόρηση. Η Διαύγεια, το site του Δήμου, τα μπλογκ που συντηρούν Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τα δελτία τύπου τα οποία περιλαμβάνουν και τακτικές σημαντικές αναφορές, όπως θέματα αναλύσεων υδάτων, καταναλώσεων νερού, εσόδων – εξόδων, διάφορα συμβάντα κ.λ.π., κ.λ.π.


Ο Δήμος Ερμιονίδας δεν έχει Γραφείο Τύπου ή αν έχει το έχει ...τύποις. Δεν ενημερώνει με τακτικά δελτία τύπου, αλλά ανασύρει έγγραφα κατά το δοκούν και τα αναρτά για να στηρίξει θέσεις και αποφάσεις του, συνήθως παραταξιακού ενδιαφέροντος. Στοιχείο και αυτό ανοργανωσιάς αλλά και περιφρόνησης του δημότη και ψηφοφόρου.

Στο ως άνω δελτίο τύπου του Δήμου Ύδρας διαβάζουμε ότι ο Δήμαρχος Ύδρας συνοδευόταν από ειδικούς συνεργάτες στις επισκέψεις του. Αλλά και για την υπόθεση της σκάλας Μετοχίου ο Δήμος Ύδρας δημιούργησε Επιτροπή Ειδικών Συνεργατών, η οποία ανέλαβε να φέρει εις πέρας όλες τις απαραίτητες ενέργειες.
Βέβαια η Ύδρα έχει παράδοση τοπικής αυτοδιοίκησης και διπλωματίας που χάνεται στα βάθη των αιώνων, το περίφημο ΚΟΙΝΟΝ των Υδραίων. Τότε που η Ερμιονίδα ήταν απλά η πηγή των πληρωμάτων τους και ο βασικός τροφοδότης γάλακτος και καυσόξυλων.

Στον Δήμο Ερμιονίδας για καμιά υπόθεση δεν δημιουργήθηκε επιτροπή ειδικών, και παρ’ όλο που ο Δήμαρχος ‘χειροτονούσε’ συμβούλους επί ειδικών θεμάτων, όχι μόνον δεν έγινε ποτέ αισθητή η σωματική τους παρουσία δίπλα στον Δήμαρχο, αλλά και από την όλη δραστηριότητα του Δήμου, όση τουλάχιστον βγαίνει στην επιφάνεια της μπλογκόσφαιρας, μόνον η χρησιμοποίηση συμβούλων δεν αναδύεται, πόσο δεν μάλλον και ειδικών.
Γνωστό το Ερμιονιδιστάν και ως Πολυξεροστάν.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος