eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

''Ο μοναδικός αδειοδοτημένος χώρος''

Του Σταυρού φυσικά.
Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Είναι αδειοδοτημένος ως χώρος δεματοποίησης, δηλαδή ως εγκατάσταση εντός συγκεκριμένου οικοπέδου συγκεκριμένου εμβαδού. Εφόσον ή άδεια λειτουργίας του δεν έχει ανακληθεί εξακολουθεί να είναι αδειοδοτημένος και να ισχύει η ΜΠΕ και ΑΕΠΟ του. Η ΜΠΕ του βέβαια εξαρχής είναι διάτρητη, και καλά θα κάνει ο κύριος Τατούλης να κάνει ΕΔΕ για το πώς
εγκρίθηκε αυτή η ΜΠΕ, εφόσον εκτός των άλλων, δεν περιλαμβάνει υπογεγραμμένη σύμβαση με συγκεκριμένο παραλήπτη των δεμάτων.
Ένας περιβαλλοντικός ελεγκτής του ΥΠΕΚΑ ή της Περιφέρειας όταν μπει σε αυτόν τον αδειοδοτημένο χώρο, το πρώτο που θα κάνει είναι να μετρήσει το εμβαδόν που καταλαμβάνουν τα χύμα απορρίμματα στον χώρο αυτόν, να μετρήσει το μέγιστο ύψος, να υπολογίσει το μέσο ύψος και στη συνέχει τον όγκο των χύδην απορριμμάτων. Στη συνέχεια να βρει από την ΜΠΕ ποιος είναι ο αδειοδοτημένος χώρος προσωρινής αποθήκευσης χύδην απορριμμάτων μέχρι να τα πάρει ο δεματοποιητής, Είναι ΑΠΟΒΛΗΤΑ και εναποτίθενται μόνον σε αδειοδοτημένο χώρο προσωρινής αποθήκευσης εντός του χώρου δεματοποίησης ο οποίος χώρος έχει επιστρωθεί με ειδικές στρώσεις χαλικιών και αργιλικού χώματος και ειδικές μεμβράνες πλαστικές, ώστε τίποτα να μη μπορεί να διαφύγει στο υπέδαφος, σύμφωνα με σχετική ΚΥΑ.
Αν ο ελεγκτής βρει στην ΜΠΕ έναν τέτοιο χώρο, τότε γράφει στην έκθεσή του ότι π.χ. στον χώρο αυτόν υπήρχε η νόμιμα αποθηκευμένη ποσότητα π.χ. των 100 κυβικών μέτρων, ενώ εκτός αυτού στο χώμα υπήρχαν 10000 κ.μ. Αν στην ΜΠΕ δεν ορίζεται τέτοιος χώρος, ακόμη χειρότερα.
Αυτά γράφει στην έκθεσή του και ο Περιφερειάρχης βάζει το πρόστιμο που νομίζει σωστό, η αφαιρεί την άδεια λειτουργίας, αν κρίνει ότι η παράβαση είναι μεγάλη.
Στον Σταυρό, όχι μόνον είναι μεγάλη, αλλά και κατ’ εξακολούθηση, και όλο μεγάλωνε μέχρι πρότινος, τόσο των χύδην όσο και των δεμάτων που δεν παύει να είναι και αυτά απόβλητα.
Άρα: Τελείως άλλο πράγμα είναι να λέμε «Η εγκατάσταση του Σταυρού είναι ο μόνος αδειοδοτημένος χώρος της Ερμιονίδας για δεματοποίηση των απορριμμάτων της», και άλλο να λέμε «Η εγκατάσταση του Σταυρού είναι ο μόνος αδειοδοτημένος χώρος της Ερμιονίδας για προσωρινή αποθήκευση, εναπόθεση, των απορριμμάτων της Ερμιονίδας». Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Δηλαδή το δεύτερο ΔΕΝ υφίσταται, είναι λεκτικό κατασκεύασμα και απορώ πώς ο περιβαλλοντικός σύμβουλος του κυρίου Δημάρχου δεν προφυλάσσει τον ίδιο και τους αντιδημάρχους του από τέτοια ατοπήματα.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος