eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

''ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΥΔΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΓΕΛΟ ΚΟΤΡΩΝΗ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ''

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ


Κατα την παραμονή του στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Λ. Κοτρώνης, ανέπτυξε τις παρακάτω δραστηριότητες.
Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, ύστερα  από πρόσκληση του Αρχηγού Γ.Ε.Ν, Ναύαρχου  κ. Κοσμά Χρηστίδη, πραγματοποίησε  επίσκεψη στο γραφείο του Αρχηγού  στο Πεντάγωνο. Κατά την επίσκεψη, η οποία διεξήχθη σε πολύ εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, ο Δήμαρχος πρόσφερε στον Αρχηγό πίνακα του διαπρεπή Υδραίου ζωγράφου, Ακαδημαϊκού Παναγιώτη Τέτση, ο οποίος απεικονίζει το Αρχοντικό του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη του Δήμου....
..... κ. Δαμιανό  Μπάμπο και τον αρχιτέκτονα κ. Σωτήρη  Σιαμά, επισκέφτηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού την Γενική Γραμματέα κ. Λίνα Μενδώνη. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και η Διευθύντρια Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων κ. Ευγενία Γερούση

Κατά την συνάντηση ο Δήμαρχος, συζήτησε  τις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, για την παραχώρηση χρήσης από το Υπουργείο Πολιτισμού στον Δήμο Ύδρας, του Αρχοντικού Παύλου Κουντουριώτη. Επίσης, συζήτησε με την Γενική Γραμματέα την πιθανότητα χρηματοδότησης μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, του έργου της αναστήλωσης τριών ανεμόμυλων, ένα έργο που για πολλά χρόνια είχε παραμείνει στα συρτάρια και που τώρα ανοίγεται ο δρόμος της υλοποίησής του. Ακόμα, ο Δήμαρχος συζήτησε επιμέρους λεπτομέρειες για το θέμα του ελικοδρομίου και της επίστρωσης του δρόμου προς αυτό και έθεσε προς εξέταση την μελέτη του δρόμου Καμίνι-Βλυχός. Τέλος, τους παρουσίασε τα  προσχέδια για την ανάπλαση και διαμόρφωση του αντλιοστασίου που βρίσκεται μεταξύ Μουσείου και Λιμεναρχείου, ενός έργου που όταν υλοποιηθεί θα γίνει στάση ξεκούρασης και απόλαυσης για τους Υδραίους, αλλά και για τους επισκέπτες του νησιού μας. 

Την μελέτη πρόσφερε στο Δήμο μας, ύστερα από αίτημα του Δημάρχου, ο Αρχιτέκτονας κ. Σωτήρης Σιαμάς.
 Στην συνέχεια, και κατά την ίδια πάντα ημέρα, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. και καλό φίλο της Ύδρας, κ. Χρήστο Πάλλη. Κατά την συνάντηση ο κ. Κοτρώνης έθεσε στον Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ  θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Ύδρας. Ο Πρόεδρος αντιλαμβανόμενος την ανάγκη υποστήριξης του νησιού μας στον τομέα του τουρισμού, υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια από την πλευρά του.

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου συμμετείχε στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Αττικής, στο οποίο είναι τακτικό μέλος.





Κατά την επιστροφή του στην Ύδρα, ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων, δήλωσε.
«Κάθε ταξίδι μου στην πρωτεύουσα είναι περισσότερο από το αναμενόμενο εποικοδομητικό. Οι αρμόδιοι φορείς, αντιλαμβανόμενοι τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την ανάπτυξη της Ύδρας, μας προσφέρουν αμέριστη βοήθεια και για αυτό τους ευχαριστούμε όλους θερμά.
Το Υπουργείο Πολιτισμού, που άλλες εποχές χρησιμοποιύνταν από διάφορους ως δικαιολογία και αποτρεπτικός παράγοντας υλοποίησης κάθε έργου, μικρού ή μεγάλου στο νησί μας, αποδεικνύεται τελικά ότι είναι ο πιο χρήσιμος συνεργάτης μας. Σε κάθε μας προσπάθεια είναι πάντα δίπλα μας, αρωγός στους αγώνες  μας  για την Ύδρα των ονείρων μας.
Εδώ πρέπει να σημειώσω και το πάρα πολύ θετικό γεγονός για το νησί μας, που είναι  η τοποθέτηση του πολύ καλού μας φίλου, εμένα προσωπικά αλλά και της Ύδρας,  π. Δημάρχου Μεθάνων κ Χρήστου Πάλλη, στην θέση του Προέδρου του Ε.Ο.Τ. Η τοποθέτηση ενός άξιου στελέχους σε μια τόσο καίρια θέση,  θα αποτελέσει σίγουρα την απαρχή μιας νέας εποχής για την βαριά μας βιομηχανία, τον τουρισμό, για ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και ειδικότερα για τον Σαρωνικό και την Ύδρα. Του ευχόμαστε καλό κουράγιο και δύναμη στα νέα του καθήκοντα και τον ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη του σε μας.
Οι προσπάθειες συνεχίζονται και θα συνεχίζονται. Δεν υπάρχει ούτε στιγμή για χάσιμο. Αρκετός χρόνος πήγε χαμένος. Το μοναδικό νησί μας πρέπει -και του το χρωστάμε αυτό - να πάρει σύντομα την θέση που του αξίζει».