eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

'' ΧΑΔΑ Σταυρού ''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της Κοινότητας Διδύμων και του Τοπικού της Συμβουλίου για να θυμηθούμε ότι, χωρίς τις Κοινότητες ο Δήμος Ερμιονίδας, ο Δήμαρχος οι Αντιδήμαρχοι κ.λ.π. δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας ακόμη διοικητικός μηχανισμός επικαθήμενος των Κοινοτήτων. Μορφή δηλαδή χωρίς ψυχή, και οι αιρετοί αντιπρόσωποί του, μάσκες και προσωπεία περιφερόμενα. Όταν χαθεί η ψυχική επαφή με την Κοινότητα, ο Καλλικράτειος Δήμος ντοβντές και ντοβντέκουρι.

Μεγάλη βέβαια και η λύπη των γκρουπούσκουλων που δεν τους φώναξε ο λαός των Διδύμων να ηγηθούν ως «ειδικοί αναστατώσεων», δηλαδή που δεν τους πέταξε ένα κοψίδι εξουσίας να τσαλαβουτούν στη χωματερή και να πρασινολογούν αριστεροειδώς.
Για να επαληθευθεί για μια ακόμη φορά ότι ανήκουμε στην κοινότητα και την εκκλησία του χωριού μας και μέσα εκεί επιτυγχάνεται η ενότητα και η ομοψυχία. Και αυτό το εκ Διδύμων δίδαγμα, είναι πολύ σημαντικότερο και από το αποτέλεσμα του αγώνα τους. Τους ευχαριστούμε.

Είθε οι Διδυμιώτες να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να....
...... επιτύχουν και το κλείσιμο του δρόμου που χώρισε στα δύο το βουνό και απομόνωσε το χωριό τους. Ποτέ δεν είναι αργά. Ένας άχρηστος δρόμος είναι που τον αποφάσισαν καρεκλοκένταυροι της κεντρικής διοίκησης στα ξαφνικά για λόγους που ποτέ κανένας δεν κατάλαβε. Δεν είναι αναπτυξιακό έργο, ή είναι τόσο αναπτυξιακό όσο και το συνοδό έργο του ΧΑΔΑ Σταυρού.

Τώρα, τι δουλειά θέλει εκεί πάνω στο βουνό ο Αγαπητός Αντιδήμαρχος, αφού πλέον δεν έχει καμιά αρμοδιότητα; Τον κύριο Εισαγγελέα να τον φώναζε όταν έπρεπε. Δεν είναι πια αρμόδιος Αντιδήμαρχος, αλλά και ο νέος αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κατά πρώτον δεν έχει καμιά αρμοδιότητα εντός του χώρου δεματοποίησης, αφού πλέον και ο Δήμαρχος έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι ο ο δήμος Ερμιονίδας δεν έχει καμιά σχέση με τον χώρο αυτόν ο οποίος ανήκει στην Περιφέρεια.
Κατά δεύτερον ο κατ’ ευφημισμόν χώρος δεματοποίησης είναι ένας καπνομυρωδάτος ΧΑΔΑ που έκλεισε και δεν μπορεί να πηγαίνει τα απορρίμματά του πλέον εκεί, κατά δήλωση σαφέστατη του Δημάρχου μας.
Κατά τρίτον ούτε ο Δήμαρχος, ούτε ο Αντιδήμαρχος έχουν κανένα δικαίωμα να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις της Τοπικής Κοινότητας Διδύμων, εκτός αν προσκληθούν με τον τίτλο τους να παρευρεθούν, ή από μόνοι τους ως απλοί δημότες μαζί με τους άλλους δημότες.
Τώρα, όταν με το νόμο πάτε τα σκουπίδια μας σε ξένο ΧΥΤΑ, θα θέλαμε να καταγραφεί η απάντησή σας στο ερώτημα των εκεί δημοτών «Καλά, εσείς που έχετε τις περισσότερες οφσόρ της χώρας, εσείς που στην επαρχία σας κατοικούν οι πλουσιότεροι Έλληνες μαζί με δύο βασιλιάδες, γιατί δεν φτιάξατε έναν δικό σας ΧΥΤΑ τόσα χρόνια και ήρθατε να πετάξετε τα σκουπίδια σας στη γη μας;». Φυσικά και η απάντηση της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου μας.

Όσο για τα απορρίμματα που μένουν για δεκάτη πέμπτη μέρα στους κάδους μην ανησυχείτε. Στην Πρωτεύουσα είναι παράδοση. Κάθε Χριστούγεννα απεργούν οι εργαζόμενοι των Δήμων και τουλάχιστον 20 μέρες τα σκουπίδια είναι δικά μας! Χρόνια τώρα δεν περνάει χρονιά που να μην έχουμε αμάζευτα σκουπίδια ενός και δύο μηνών και μάλιστα θερινή περίοδο για να βρωμάνε κιόλας. Ούτε οι γάτες, ούτε οι σκύλοι δεν τα πειράζουνε γιατί φοβόνται. Μετά το μήνα ο Δήμος τα ασβεστώνει για να μας προφυλάξει από ασθένειες. Τα βλέπετε στην τηλεόραση.
Καλό ασβέστωμα Αγαπητέ Αντιδήμαρχε και καλές Απόκριες. Ούτε στα σχολεία δεν μπορεί να επιβληθεί η ανακύκλωση, ακόμη και τώρα που είναι ανάγκη, και ο Δήμος ζητάει να επιτραπεί η απόθεσή τους στον ΧΑΔΑ Σταυρού! Καλά, τι σκουπίδια παράγει ένα σχολείο εκτός από ανακυκλώσιμα;

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος