eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

"Μπαμπάδες με Ρούμι" απο τον Θ.Ο.Ε.

"Μπαμπάδες με Ρούμι" απο τον Θ.Ο.Ε.

Ρεπορτάζ-επιμέλεια για το Εικονοσκόπιο Μίλτος Ιωαννίδης
Την ξεκαρδιστική κωμωδία "Μπαμπάδες με Ρούμι" έπαιξαν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί του Θ.Ο.Ε. το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (25/7/2012) στο προαύλιο του πρώην δημαρχείου Ερμιόνης χαρίζοντας στιγμές γέλιου στο κοινό απο τους χαρακτηριστικούς "θανατηφόρους" διαλόγους και τις απίστευτες ατάκες της θεατρικής παράστασης που υπογραμμίζουν την σατυρική έμπνευση και διάθεση των δημιουργών της (Μ.Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου)
Οι "Μπαμπάδες με Ρούμι" έχουν....απ όλα!
Καυγάδες, έριδες μεταξύ των δυο........
....... αδερφών και των συζύγων τους, με μοναδικό στόχο το χρήμα. Και όλα αυτά με τον πάτερ φαμίλια των δυο αδερφών ετοιμοθάνατο.
Και στο τέλος να σκάει η...βόμβα! Και να  αποκαλύπτεται ότι η Βουλγάρα οικιακή βοηθός που φροντίζει τον ηλικιωμένο και άρρωστο..."Πάτερ φαμίλια"  έχει παντρευτεί κρυφά μαζί του!
Όπως ήταν φυσικό στα μάτια των.... συννυφάδων "γεννιέται" μια απρόσμενη εχθρός! Η Βουλγάρα Νέσκα. Με αποτέλεσμα οι 2 νύφες να καταστρώνουν ένα..."γλυκό" σχέδιο δολοφονίας της Νέσκα. Να την δηλητηριάσουν προσφέροντας της... "Μπαμπάδες με Ρούμι" προκειμένου να την βγάλουν απο την μέση και  μην διεκδικήσει την μισή περιουσία του....ετοιμοθάνατου πεθερού. Η πλοκή του έργου ακόμη περιλαμβάνει τον θάνατο του "Πάτερ φαμίλια" που έφαγε τους δηλητηριασμένους "μπαμπάδες με ρούμι", ένα κερδισμένο λόττο 3 εκατ. ευρώ που είχε παίξει.... ο μακαρίτης, η τυμβωρυχία των υιών του και των συζύγων τους για να βρουν το τυχερό δελτίο και οι νέοι ομηρικοί καυγάδες μέσα στο νεκροταφείο για το μοίρασμα της περιουσίας!

Μία κωμωδία με σπαρταριστούς διαλόγους που σατιρίζει το ανηλεές κυνήγι του χρήματος με κάθε τρόπο. Και που δυστυχώς η απόκτηση χρημάτων, ο νεοπλουτισμός και η επιδειξιομανία έγινε αυτοσκοπός (μέρους) της νεοελληνικής κοινωνίας....

Αξίζει να σημειωθεί η πολλή καλή ερμηνεία που είχαν όλοι όσοι έπαιξαν στην θεατρική παράσταση (T. Αντωνοπούλου, Π. Γιαννακόπουλος, Π. Κωστελένος,Α. Σοφικίτη και Ρ. Μαλαβάζου) με το κοινό να τους επιβραβεύει με ένα θερμό χειροκρότημα και να συγχαίρει τον πρόεδρο του Θ.Ο.Ε. κ. Δημήτρη Σίδερη. Τον συντονισμό είχε η πρόεδρος του μουσικού συλλόγου Ερμιόνης κα. Μαρία Αντωνοπούλου, την μουσική επιμελήθηκε ο μαέστρος κ. Τάκης Μανιάτης το όμορφο σκηνικό κατασκεύασε ο κ. Γρηγόρης Καμπούρης. Τέλος να τονισθεί ότι η θεατρική παράσταση έγινε στα πλαίσια του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ερμιόνης με την συνδιοργάνωση του νομικού προσώπου πρόνοιας,αλληλεγγύης, πολιτισμού και παιδείας του δήμου Ερμιονίδας.  
http://eikonoskopionews.blogspot.com