eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

''ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ''

«To μεγαλύτερο θέαμα του κόσμου»
το διάσημο Cirque du Soleil
έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
με τη θρυλική του παράσταση «Alegría»
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΠΙΔΑ
ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
Ο.Α.Κ.Α.
Τιμές εισιτηρίων
35€ - 45€ - 55€ - 65€ και η VIP ζώνη 75€
Παιδικά (από 3-18 χρονών) και φοιτητικά εισιτήρια:
28€ – 36€- 44€- 52€ και η VIP ζώνη 60€
Πληροφορίες, κρατήσεις και αγορά εισιτηρίων
στο τηλέφωνο της Γραμματείας του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ
210 7757153-7757934
Και ηλεκτρονική αγορά εισιτήρων στο website:   www.lavris.gr
Μία εξαιρετικά σπάνια, μία μοναδική – βιωματική εμπειρία που χαράζεται ανεξίτηλα στη μνήμη των τυχερών θεατών, κάθε ηλικίας! Αιχμαλωτίζοντας την καρδιά και το μυαλό, το θυμικό και τη λογική και κυρίως την αισθητική τους για πάντα!
«Alegría» σημαίνει στα Ισπανικά «αγαλλίαση, χαρά, ψυχική
ευφορία. Χρησιμοποιείται όμως απ’ τους Ισπανούς, όχι σε καταστάσεις ευθυμίας, αλλά αντίθετα σε καιρούς έντονων προβλημάτων, θλίψης ή πόνου, σαν αντιστάθμισμα, σαν ισοδύναμο αντίδοτο, σαν γιατρικό. Με σκοπό να ξορκίσουν την κακοδαιμονία, να πάρουν κουράγιο και να αισιοδοξούν για μία καινούρια ημέρα. Ίσως λοιπόν, η συγκυρία της ελληνικής κρίσης να αποτελεί το «ιδανικό περιβάλλον» για ένα «crash test» στο πολυπαινεμένο αυτό «θαυματουργό ελιξίριο».
H Alegría είναι το ιδανικό όχημα γι’ αυτό το μοναδικό, γοητευτικό, αξέχαστο ταξίδι στον τόπο της καλλιτεχνικής αποπλάνησης. Ένα φουτουριστικό μέσον για ένα σουρεαλιστικό, παραμυθένιο μέρος. Εκεί όπου γεννιέται, αναπτύσσεται, ανασαίνει και κινείται, ο μαγικός κόσμος του Cirque du Soleil. Του «μεγαλύτερου θεάματος στον κόσμο». Του κορυφαίου των κορυφαίων καλλιτεχνικών σχημάτων που ενσαρκώνει το αυτονόητο της αληθινής τέχνης.
Επί σκηνής παρουσιάζονται 55 καλλιτέχνες (μουσικοί, τραγουδιστές, ακροβάτες, ζογκλέρ, χορευτές, κλόουν κλπ.) που προέρχονται από 15 χώρες. Χρησιμοποιούνται εκατοντάδες χειροποίητα αξεσουάρ (μάσκες, καπέλα, παπούτσια, αντικείμενα). Περισσότερα από 400 χειροποίητα κουστούμια χρησιμοποιούνται στο σόου. Για την κατασκευή τους εργάσθηκαν περίπου 300 τεχνίτες και χρειάσθηκαν για το καθένα περισσότερες από 200 ώρες εργασίας. 70 τόνοι σκηνικών, ηχητικού και φωτιστικού εξοπλισμού και άλλων μηχανημάτων … αιωρούνται στον αέρα! 7.000 συνδετήρες, 6 χιλιόμετρα σχοινιά και 9 χιλιόμετρα καλωδιώσεις, χρειάζονται για να στηθεί και να λειτουργήσει το σκηνικό του σόου. Για την παραγωγή θα εργασθούν επιπλέον 220 Έλληνες (τεχνικοί, χειριστές γερανών και ανυψωτικών μηχανημάτων, ρίγκερς, μηχανικοί, ξυλουργοί και βοηθητικό προσωπικό). Μέχρι σήμερα η παράσταση έχει παρουσιασθεί σε 40 χώρες και την έχουν παρακολουθήσει πάνω από 15.000.000 θεατές.
Στέλνοντας ένα μήνυμα ζωής, μέσω μίας συναρπαστικής παράστασης απαράμιλλης ομορφιάς και χάρης, ενός ζωντανού, λειτουργικού έργου τέχνης, ενός φαντασμαγορικού, καθηλωτικού, ασύλληπτου υπερθεάματος, που συνδυάζει αριστοτεχνικά τη μαγεία του τσίρκου, την ποίηση του θεάτρου και τη σαγήνη όλων των άλλων σκηνικών τεχνών, της μουσικής, της μιμικής, του χορού – με την ακροβασία και τον αθλητισμό, το Cirque du Soleil
γίνεται σύμμαχος των άρρωστων παιδιών της Ελλάδας και προσφέρει μία από τις παραστάσεις του στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ. Με την συνεργασία αυτή το μήνυμα της Alegría γίνεται ένα ξεχωριστό ονειρικό μονοπάτι για να ακολουθήσουν τα παιδιά στον δύσκολο αγώνα τους για να κατακτήσουν τη ζωή.
Η «ΕΛΠΙΔΑ» από την πλευρά της ευχαριστεί το Cirque du Soleil και την εταιρεία παραγωγής ΛΑΒΡΥΣ όπως επίσης όλο τον κόσμο που θα βρεθεί στις 5 Σεπτεμβρίου στο Κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ και αφιερώνει τα έσοδα από την εκδήλωση στο νέο της όραμα στην δημιουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη –ΕΛΠΙΔΑ».
Διάρκεια παράστασης: 2 ½ ώρες (με διάλειμμα)
Χριστιάνα Γιαννακοπούλου
Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ"
Τηλ: 210 7757153, 210 7757934 FAX: 210 7752989