eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

''Eκδήλωση στη Νέα Κίο προς τιμήν του αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη''


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε- με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας- στη Νέα Κίο εκδήλωση προς τιμήν του αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, αλλά και με την ευκαιρί συμπλήρωσης 60 χρόνων από την έναρξη συμμετοχής της χώρας μας στο ΝΑΤΟ.
Στην εκδήλωση μίλησαν............. ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, Σταύρος Τάσσος και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Λαμπράκης.
 Ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ ανέφερε μεταξύ άλλων: « ο Γρηγόρης Λαμπράκης έγραψε μιαν ανεπανάληπτη ιστορία στο κίνημα Ειρήνης και η θυσία του αποτελεί ορόσημο για όλους μας». Σε ότι αφορά τα 60 χρόνια του ΝΑΤΟ, τόνισε ότι « ο ιμπεριαλιστικός αυτός Οργανισμός ευθύνεται για μια σειρά άδικων πολέμων, όπως στην Κορέα, στην Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στην Βόρεια Αφρική και σήμερα προετοιμάζεται- πάλι με την συμμετοχή της χώρας μας- για ένα νέο έγκλημα εναντίον των λαών του Ιράν, κυρίως, αλλά και της Συρίας. Αυτό μαρτυράει και η παρουσία αμερικάνικου αεροπλανοφόρου αυτές τις ημέρες στα νερά μας. Η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ στοίχισε στον λαό μας μια χούντα, η χώρα μας βίωσε ξέφρενους εξοπλισμούς για να συμμετάσχουμε σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους». Σχετικά με το ενδεχόμενο μιας νέας πολεμικής σύρραξης, υπογράμμισε ότι « δεν μπορεί να αποκλειστεί και κάθε μέρα γίνεται και πιο πιθανή. Τώρα αν θα είναι τοπική ή γενικευμένη σύρραξη, το πιο πιθανό είναι να “εκτονώνονται” οι κρίσεις σε τοπικό επίπεδο. Οι ιμπεριαλιστές σήμερα θέλουν να ελέγξουν τους φυσικούς πόρους, ιδιαίτερα της ανατολικής Μεσογείου,- πετρέλαια και φυσικό αέριο - και τους δρόμους μεταφοράς τους. Όμως ο ενεργειακός πλούτος είναι περιουσία του κάθε λαού. Η πραγματική Ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει, παρά μόνον /όταν οι λαοί πάρουν την εξουσία στα χέρια τους».
Ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Γιώργος Λαμπράκης, αφού αναφέρθηκε στην αγωνιστική φιλειρηνική πορεία του πατέρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, που τον οδήγησε στην θυσία του, ανέφερε χαρακτηριστικά, ανάμεσα σε άλλα: « οι ιδέες για τις οποίες αγωνίστηκε και θυσιάστηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, είναι μέχρι σήμερα ζωντανές, αφού η χώρα μας παραμένει δεμ’ενη στην λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ, οι ξένες βάσεις συνεχίζουν  να υπάρχουν στα εδάφη μας και τα πολεμικά πλοία του “ γκρίζου πειρατή ” συνεχίζουν να μολύνουν τις ελληνικές θάλασσες. Επομένως σήμερα, τιμάμε την μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη με μεγαλύτερη ένταση, μέσα από τους φιλειρηνικούς αγώνες μαζί με το ταξικό συνδδικαλιστικό κίνημα, αφού πάγιο αίτημά μας είναι “ όχι δαπάνες πολεμικές, σχλιά και κατοικίες εργατικές“.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ