eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 10 Απριλίου 2012

''Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ερμιονίδας λόγω έλλειψης απαρτίας''

'' Έλλειψη απαρτίας...''

Ρεπορτάζ για το eikonoskopio news: Μίλτος Ιωαννίδης

To πολυαναμενόμενο για σήμερα Μ. Τρίτη δημοτικό συμβούλιο-λόγω των σοβαρών θεμάτων που είχε στην ημερήσια διάταξη- όπως αυτά των δημοτικών σφαγείων και της ΔΕΥΑΕΡ δεν πραγματοποιήθηκε λόγω....έλλειψης απαρτίας. Και αυτό διότι όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Αναστάσιος Λάμπρου (εξέδωσε μάλιστα και ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του δήμου), την ίδια ώρα (14.00) που είχε προγραμματιστεί-απο τις 6/4- η συνεδρίαση ο δήμαρχος Ερμιονίδας καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης του κ.Καμιζή, παρευρίσκονταν σε κηδεία εκπαιδευτικού μέσης εκπαίδευσης στην Κοιλάδα. Ακόμη, ο κ. Λάμπρου ανέφερε ότι του ζητήθηκε-λόγω της Κηδείας- να μετατεθεί η συνεδρίαση απο τις 14.00 στις 16.30 ωστόσο το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό απο την αντιπολίτευση . Πράγμα που σημαίνει την επανάληψη της συνεδρίασης σε άλλη ημερομηνία όπως προβλέπεται απο τον νόμο.

Δριμύ κατηγορώ απο σύσσωμη την αντιπολίτευση

Ωστόσο το αίτημα για αλλαγή της ώρας του συμβουλίου που αιτήθηκε  η πλειοψηφούσα παράταξη φαίνεται πως εξαγρίωσε σύσσωμη  την αντιπολίτευση που εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου κ. Δημήτρης Σφυρής, τοποθετήθηκε επί του θέματος καταθέτοντας τις ενστάσεις του για την ώρα που είχε προγραμματιστεί το δημοτικό συμβούλιο (14.00) τονίζοντας πως θα μπορούσε αυτό να οριστεί απογευματινές ώρες, χαρακτηρίζοντας μάλιστα............. ως εσκεμμένη την επιλογή της συγκεκριμένης ώρας προσθέτοντας ότι "είναι νωπές οι μνήμες, όταν επί δημαρχίας μου, στελέχη της αντιπολίτευσης του κ. Καμιζή, δεν προσέρχονταν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου,όταν και χρειαζόμασταν για κάποια θέματα απόλυτη πλειοψηφία". Ακόμη ο κ. Σφυρής αναφέρθηκε στα θέματα-φωτιά που είχαν οριστεί προς συζήτηση, υποστηρίζοντας ότι "Την ευθύνη την έχουμε σαν δημοτικό συμβούλιο. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερωθούμε επίσημα και μάλιστα για θέματα τα οποία πήραν αρνητική δημοσιότητα στο πανελλήνιο". 
Απο την πλευρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Σατραβέλας  έκανε λόγο για "απαράδεκτα πράγματα" προσθέτοντας: " Ας ερχόντουσαν 2-3 απο τους υπολοίπους συμβούλους και να γινόταν το συμβούλιο. Πρέπει να λείπουν όλοι;" για να αποχωρήσει αμέσως μετά  οργισμένος απο την αίθουσα. Να τονιστεί ότι εκτός του κ. Λάμπρου, απο τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας παρέστη μόνο η κα. Ταβουλαρέα.

Εύλογα τα ερωτηματικά που προκύπτουν...

Για ποιόν λόγο ορίζονται τα δημοτικά συμβούλια στις 14.00; αυτό είναι η δεν είναι ασφυκτικό ωράριο για κάποιους απο τους δημοτικούς συμβούλους-όλων των συνδυασμών- που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ενδεχομένως και να μην μπορούν να παραστούν την συγκεκριμένη ώρα; Πως η δημοτική παράταξη του κ. Καμιζή κατόρθωσε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται...) να μην γίνει άμεσα η συζήτηση (αλλά να μετατεθεί  για....μετά το Πάσχα) στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των δημοτικών σφαγείων μετά μάλιστα και τα τελευταία γεγονότα που έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης;;; Τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την Ερμιονίδα και κατ επέκταση τους δημότες (οι οποίοι αφενός μεν ζητούν ΛΥΣΕΙΣ απο την πλειοψηφούσα παράταξη και αφετέρου δε, απαιτούν απο τον δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Καμιζή να κάνει πράξη το "ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ" που έλεγε προεκλογικά) πρέπει άμεσα να συζητηθούν και να επιλυθούν.
Απο εδώ και στο εξής οι πράξεις είναι αυτές που μετράνε τόσο απ΄την συμπολίτευση όσο κι απ΄την αντιπολίτευση. 
Και όχι οι εκατέρωθεν προεκλογικές υποσχέσεις και η (ανούσια) επίδειξη ρητορικών ικανοτήτων. Κατά αυτόν τον τρόπο δεν λύθηκε ποτέ κανένα πρόβλημα....