eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ερμιόνη και η αποκλειστική συνέντευξη του Βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα στον Ρεπορτερ του Εικονοσκοπίου Μίλτο Ιωαννίδη''

"Το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος.Μπορεί να ανατραπεί"
Ρεπορτάζ για το eikonoskopionews: Μίλτος Ιωαννίδης
 
Με κεντρικό σύνθημα "Αριστερή κυβέρνηση μόνη ελπίδα" πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι της Ερμιόνης η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ενόψει των Εθνικών εκλογών της 6ης Μαϊού-  με ομιλητές τον υποψήφιο Βουλευτή Α Πειραιά και Νήσων κ. Θοδωρή Δρίτσα και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος της Ευρωπαϊκής αριστεράς  κ. Γιάννη Μπουρνούς.
Οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στην υπάρχουσα οικονομική,κοινωνική και πολιτική κατάσταση της Ελλάδας απόρροια των δυο μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και υποστήριξαν ότι δεν είναι μονόδρομος η πολιτική του μνημονίου. Ακόμη αναφέρθηκαν στα...πιο δύσκολα που "έρχονται" με τις χιλιάδες απολύσεις, την ανεργία (ειδικά στις νέες και τους νέους), το περαιτέρω "κούρεμα" σε μισθούς και συντάξεις, στις δύσκολες και ακόμα πιο....."ελαστικές" μορφές  εργασίας, στην κρίση που μαστίζει το εμπόριο και κατ επέκταση τις επιχειρήσεις (με τα λουκέτα να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο και τις ακάλυπτες επιταγές να κατακλύζουν την αγορά ) καλώντας τον Λαό να δράσει άμεσα και αποφασιστικά στις εκλογές ώστε να ανατρέψει αυτή την  πολιτική . Ακόμη τόσο ο κ. Δρίτσας, όσο και ο κ. Μπουρνούς, κάλεσαν σε συστράτευση τις δυνάμεις της αριστεράς, προκειμένου αυτές να συγκροτήσουν ένα ευρύ αντιμνημονιακό μέτωπο, θυμίζοντας την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξει σύμπλευση και συνεργασία στις μονοεδρικές περιφέρειες.

Θοδωρής Δρίτσας: "Στις εκλογές της 6ης Μαϊού καλείται ο Ελληνικός Λαός να γράψει ιστορία. "

Ο υποψήφιος Βουλευτής Α Πειραιά και Νήσων κ. Δρίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο eikonoskopionews, εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι ο Ελληνικός Λαός θα στείλει μήνυμα ανατροπής της πολιτικής που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια  ενώ αναφέρθηκε και στις πολιτικές δυνάμεις που την εφάρμοσαν  λέγοντας ότι "δεν έχουν να δώσουν τίποτα παραπάνω". Ακόμη ο κ. Δρίτσας, χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμες τις εκλογές της 6ης Μαϊού, δήλωσε αισιόδοξος για την συστράτευση των δυνάμεων της αριστεράς, υποστήριξε ότι ο Ελληνικός Λαός έχει την δυνατότητα να στείλει στο "χρονοντούλαπο της ιστορίας" τις πολιτικές δυνάμεις και τους πολιτικούς που συνδέθηκαν με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, κάλεσε τη νεολαία να βγει δυναμικά στο προσκήνιο, και χαρακτήρισε ως Πατριωτική την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ....

-Κύριε Δρίτσα, οι εκλογές του Μαϊού χαρακτηρίζονται ως οι πλέον κρίσιμες των τελευταίων χρόνων. Τι είναι αυτό που διακυβεύεται; 

-Διακυβεύεται το ποια Ελλάδα θα υπάρχει την επόμενη μέρα. Θα υπάρχει η Ελλάδα της μιζέριας και της.......... κοινωνικής εξαθλίωσης, η η Ελλάδα που θα ελπίζει, θα οργανώνεται και θα ανασυγκροτείται; Στις εκλογές αυτές, ο Ελληνικός Λαός, καλείται να γράψει ιστορία. Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ, συνδέεται με την κρισιμότητα αυτών των στιγμών αλλά και με την συνείδηση της τεράστιας ευθύνης που έχει η κάθε μια και ο καθένας μας ξεχωριστά.Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Αυτή η πολιτική δοκιμάστηκε. Οι δυνάμεις που εφάρμοσαν αυτήν την πολιτική επίσης δοκιμάστηκαν. Δεν έχουν να δώσουν τίποτα παραπάνω. Χειρότερα: έχουν να δώσουν μόνο φόβο, εκβιασμό, κοινωνική ισοπέδωση, φτώχεια και πείνα. Αυτά τα έχει βιώσει στο πετσί του ο Ελληνικός Λαός. Γι αυτό και η 6η Μαϊού, είναι μια μέρα, που μπορεί να σημάνει τη νέα εποχή. Πρέπει να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνάμεις της Ελληνικής κοινωνίας οι οποίες θα στηρίζονται στην εργασία των ανθρώπων,και όχι στις παραπλανητικές υποσχέσεις για κάποιους περίεργους επενδυτές (δήθεν) σωτήρες. 

-Ποια πολιτική προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ; ποιο είναι το πολιτικό μήνυμα που στέλνεται απο την ομιλία σας στην Ερμιόνη;

- Απόψε (σ.σ. Χθές), στην Ερμιόνη, και "αύριο" σε κάθε Πόλη και Χωριό της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει ένα ενωτικό μήνυμα. Θέλουμε να πείσουμε την Ελληνική κοινωνία, ότι μπορούμε να πάρουμε όλοι μαζί, μια γενναία απόφαση προκειμένου να ανασυγκροτήσουμε την Ελλάδα και να συνδιαμορφώσουμε μια διακυβέρνηση δημοκρατική, συμμετοχική, η οποία θα σέβεται τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα. Όλες οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν συστρατευτεί σε αυτή την ενωτική προσπάθεια. Δεν θα σταματήσουμε να διευρύνουμε το πεδίο συνεργασιών ακόμη και την παραμονή των εκλογών. Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπάρχει συσπείρωση παλαιών και νέων πολιτικών δυνάμεων. Και αυτό διότι απαιτείται η ενιαία πολιτική πλειοψηφία.

-Kύριε Δρίτσα λόγω των δανειακών συμβάσεων έχει εκχωρηθεί μέρος της Εθνικής μας κυριαρχίας. Αποτελεί καθολική απαίτηση της κοινωνίας να αποδοθούν ευθύνες. Μάλιστα έχει διαβιβαστεί στην Βουλή μήνυση για εσχάτη προδοσία εναντίων των Βουλευτών ψήφισαν την δανειακή σύμβαση. Ποιο είναι το δικό σας σχόλιο επί του θέματος;

- Πρέπει να έχει ο Ελληνικός Λαός επίγνωση της τεράστιας δύναμης που έχει. Στο χέρι των Ελλήνων είναι να στείλει (όσους ψήφισαν τις δανειακές συμβάσεις) στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Οι εκλογές είναι το πιο μεγάλο λαϊκό δικαστήριο και η λαϊκή ετυμηγορία μπορεί να αποδειχθεί η πιο μεγάλη τιμωρία τόσο για πολιτικές παρατάξεις όσο και για πολιτικά πρόσωπα. Αυτή άλλωστε είναι η δύναμη της Δημοκρατίας. Το περιεχόμενο του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης το έχουμε καταγγείλει ως ΣΥΡΙΖΑ πολλές φορές. Δώσαμε σκληρές μάχες μέσα και έξω απ την Βουλή. Δεν πρέπει να πιστέψουμε ότι αυτές οι συμβάσεις δεν ανατρέπονται. Οι συμβάσεις και καταγγέλλονται, και επαναδιαπραγματεύονται. Δεν πρέπει ο Ελληνικός Λαός να πειστεί απο τα μηνύματα της ηττοπάθειας και της υποταγής που εκπέμπονται. Πρέπει να ασπαζόμαστε τις αρχές τς ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας, να έχουμε την δική μας ψυχή-μέσα απο την συνέχιση των κοινωνικών αγώνων-  για να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την κατάσταση.

-Τι μήνυμα στέλνεται στη νεολαία;

-Σήμερα η νεολαία μας αντιμετωπίζει τον εφιάλτη της ανεργίας και της αβεβαιότητας για το μέλλον. Εδώ γεννάται ένα ερώτημα: Μπορούμε να εμπιστευτούμε το μέλλον αυτού του τόπου (τις νέες και τους νέους μας), στις πολιτικές δυνάμεις της τρόικας; την απάντηση καλείται να την δώσει η νέα γενιά σε αυτές τις εκλογές. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να βγουν δυνατά στο προσκήνιο.

-Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Πατριωτική ψήφος;

-Η Πατρίδα μας είναι ότι αγαπάμε. Η Πατρίδα μας είναι τα όνειρα μας, η βεβαιότητα της ύπαρξης μας, και η αυτοπεποίθηση του μέλλοντος μας. Γι αυτό και η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι Πατριωτική. Και αυτό διότι δεν στηρίζεται σε ξύλινο πολιτικό λόγο η σε ψευδεπίγραφα ιδεολογήματα, αλλά στηρίζεται στην δημιουργία μια νέας κοινωνίας, που θα βοηθάει ο ένας τον άλλον.