eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

''ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΟΔΟΤΗΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ-ΛΑΜΠΑΤΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ''

''Για να καταρρίπτονται μία – μία οι κατηγορίες κατά του τέως Δήμου Ερμιόνης,σύμφωνα με επίσημα στοιχεία''

 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα εξυγίανσης των Δήμων που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οι υπερχρεωμένοι ΟΤΑ εντάσσονται σε μια συνολική πολιτική εξορθολογισμού που περιλαμβάνει κανόνες και μέτρα καθώς και την διαδικασία ένταξης των Δήμων στο Ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης.

Επίσης, σύμφωνα με την αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης των Δήμων και την εκτίμηση σε σχέση με το δείκτη «Συνολικό χρέος/Τακτικά έσοδα (και ΣΑΤΑ), οι Δήμοι με συνολικό χρέος από 100% και άνω των τακτικών εσόδων και ΣΑΤΑ  ανέρχονται στους 58, όπως ανακοινώθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο (ήτοι ποσοστό 17,85%) επί του συνόλου των Δήμων της χώρας.........

Ο Δήμος Ερμιονίδας από τα χρέη που κληρονόμησε από τους  Δήμους Κρανιδίου και Ερμιόνης, βρίσκεται  να είναι ένας από  τους 267 Δήμους της Επικράτειας (ήτοι ποσοστό 82,15%) με χρέος κάτω από το 100% των τακτικών εσόδων και ΣΑΤΑ.

Επομένως οι κατηγορίες για τον υπερχρεωμένο Δήμο Ερμιόνης καταρρίπτονται αφού ούτε ως Δημοτική ενότητα του νέου Δήμου διαπιστώθηκε να έχει τέτοιο πρόβλημα.

Δεχτήκαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα σωρεία κατηγοριών, οι οποίες μία – μία στη πορεία θα καταρρίπτονται ……….
Βεβαία οι κατηγορίες έχουν περισσότερη βαρύτητα όταν προέρχονται από αιρετούς άρχοντες, που ψηφίστηκαν  να μας διοικήσουν και ξεκίνησαν από την επομένη των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου να τις εκτοξεύουν  προς κάθε κατεύθυνση, πριν ακόμη  παραλάβουν το Δήμο και τα οικονομικά του στοιχεία.

Συμβουλεύουμε τους αιρετούς μας άρχοντες να είναι πιο προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς και τις κατηγορίες που εκτοξεύουν διότι όλα κρίνονται στην πορεία και η Διοίκηση της νέας Δημοτικής Αρχής μόλις  ξεκίνησε ………….


Απλά ως Δημότισσα
Θεοδότη Σκλαβούνου - Λαμπάτου