eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

''ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ''

  ΓΟΝΕΙΣ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ:
''Δεν θέλουμε ούτε καν να σκεφτούμε τι θα συμβεί σε μια πιθανή υποχώρηση του ξύλινου πατώματος.''
ΑΙΤΗΣΗ
Γονέων 2ου Νηπιαγωγείου Ερμιόνης Δήμου Ερμιονίδας.
 ΠΡΟΣ 
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας
    
κ. Δήμαρχε
     Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες μας σχετικά με την καταλληλότητα του διατηρητέου μνημείου του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Ερμιόνης.
     Στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζεται  από το 2006  το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμιόνης. Μετά από δύο χρόνια παραχωρήθηκε  ο πάνω όροφος του κτιρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης στην οποία η συλλογή των βιβλίων έχει ξεπεράσει σήμερα  τους 10.000 τόμους. Επίσης τη Βιβλιοθήκη επισκέπτονται  κάθε  Παρασκευή τάξεις του Δημοτικού Σχολείου αλλά και του 1ου Νηπιαγωγείου Ερμιόνης  για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων....

.....

Θα θέλαμε να γνωρίζουμε,  τι μελέτες γίνανε ώστε να στεγαστεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη στον πάνω όροφο του κτιρίου και αν το πάτωμα αντέχει όλο αυτό το βάρος των βιβλίων και των παιδιών γιατί δεν θέλουμε ούτε καν να σκεφτούμε τι θα συμβεί σε μια πιθανή υποχώρηση του ξύλινου πατώματος.
     Η Προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμιόνης με την
αρ. 21-24/5/2011  επιστολή της,  έκανε αίτημα για άμεσο έλεγχο του συγκεκριμένου κτιρίου από ειδική επιτροπή η οποία θα αποφανθεί για την καταλληλότητα ή μη του κτιρίου. Μέχρι σήμερα 13/6/2011 δεν έχει γίνει κάποιος σχετικός έλεγχος για την ασφάλεια του κτιρίου. Επειδή σαν γονείς ανησυχούμε για την ασφάλεια και την σωματική  ακεραιότητα των παιδιών μας που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο αλλά και των μεγαλύτερων παιδιών μας που επισκέπτονται τη Δημοτική Βιβλιοθήκη με τους δασκάλους τους, παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες ώστε να γίνει άμεσα έλεγχος από ειδική επιτροπή.
         Σε περίπτωση που μέχρι το Σεπτέμβριο που θα ανοίξουν τα σχολεία, δεν έχουμε  επίσημη έγγραφη απάντηση, βάση της οποίας θα παρθούν και τα ανάλογα μέτρα προστασίας, θα ενημερωθούν οι Σύλλογοι του 1ου Νηπ/γείου,  του Δημοτικού Σχολείου, του  Γυμνασίου και Λυκείου Ερμιόνης, καθώς και οι εκπαιδευτικοί των Σχολείων ώστε κανένα παιδί να μην εισέλθει στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αν δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι για την ασφάλεια των παιδιών μας.
        Παρακαλούμε πολύ για δικές σας ενέργειες προς επίλυση του προβλήματος μας.


                                                        Με εκτίμηση
                                                        Οι Αιτούντες