eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ:κ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ κ. ΜΕΞΗ "ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑΣ" ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ;;

 

Η απάντηση του Προέδρου του Ν.Π.Κ.Π.Α.Π.Π. ο οποίος δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά μόνο παραπολιτική, φανερώνει τον πανικό στο  στρατόπεδο της δημοτικής αρχής μετά το άρθρο μας  με τίτλο ΅ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ 35.000,00 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ  ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΝΤΟΠΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ»΅.  Του χαρίζουμε το ύφος και το ήθος της επιστολής που δείχνει ενοχή και συγκάλυψη.

 Ένα πράγμα πρέπει να γνωρίζουν αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά. Ότι δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης  η κριτική και η ανάδειξη θεμάτων που έχουν να κάνουν με θέματα που αφορούν τον Δήμο Ερμιονίδας και τα Νομικά Πρόσωπα. Είναι θέμα διαφάνειας, χρηστής διοίκησης και προστασίας των συμφερόντων του Δήμου Ερμιονίδας και των δημοτών.


Διαβάσαμε  πολλά και περί πολλών στην απάντηση, αλλά δεν ακούσαμε αυτό που συνιστά την αυτονόητη υποχρέωσή τους. Μια απλή και καθαρή εξήγηση, μιαν απάντηση στο ερώτημα που σέρνεται και θα εξακολουθήσει να σέρνεται, στο γιατί δεν ζήτησαν προσφορές από ντόπιους επαγγελματίες. Και αν ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν εταιρίες στην περιοχή μας για να τρέξουν αυτό το έργο, τον ρωτάμε: Με ποιο τρόπο ενημέρωσες τους επαγγελματίες;  Και πως  λες ότι προσωπικά, συνέχισες την διερεύνηση της αγοράς στην περιοχή μας σε ιδιώτες και εταιρίες και κανείς μα κανείς, δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να αναλάβει το έργο, ο καθένας για τους δικούς του λόγους (φόρτο εργασίας, πολιτικά κ.λπ.).; Είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κανένας;  Έδειξες τα έγγραφα που το αποδεικνύουν; Σε προκαλούμε να τα δείξεις!! Γιατί τα μόνα έγγραφα που υπάρχουν και σας εκθέτουν είναι η επίσημη πρόσκληση προς την εταιρεία με έδρα εκτός Ερμιονίδας, καθώς και η απευθείας ανάθεση για το έργο!!

Ποιος έχει θράσος ας το κρίνουν οι πολίτες, αλλά όχι αυτοί που διοικούν με ατοπήματα!!

Εμείς: Λέμε όχι στις απευθείας αναθέσεις για μεγάλα χρηματικά ποσά  και ιδιαίτερα μετά την αλλαγή του νόμου από την παρούσα κυβέρνηση με αλλαγή ορίου ανάθεσης τα 30.000 ευρώ συν ΦΠΑ.  Θέλουμε διαγωνισμούς που εξασφαλίζουν εκπτώσεις και όφελος για τον Δήμο και τους Δημότες. Και βεβαίως πρέπει να προηγούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής μας που υπάρχουν και μπορεί να αναλάβουν τέτοια έργα.

Όσο για το πως τα βρίσκουμε μεταξύ μας, ως Συντονιστική  Επιτροπή Αντιπολίτευσης και συνυπάρχουμε από διαφορετικές παρατάξεις, κάτι που σας έχει πειράξει πολύ, αποδεικνύουμε ότι η πολιτική έχει συνέχεια και δεν υπάρχει αρχή και τέλος. Τολμάμε διαχρονικά να  λέμε αλήθειες και να προστατεύουμε τα αιρετά στελέχη της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας ενώ κάποιοι άλλοι ακολουθούν πειθήνια ότι τους λένε τα αφεντικά τους. 

Εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας, που δεν είναι άλλο από την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου μας, σας αρέσει δεν σας αρέσει.

Η  Συντονιστική Επιτροπή της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι 

      Λάμπρου Αναστάσιος   Τόκας Αναστάσιος     Αποστόλου Παναγιώτης