eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Τάσος Λάμπρου: ''ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ:Η ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ.''

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου αποφασίσαμε ομόφωνα να επικαιροποιήσουμε   την απόφαση 78/2020 σχετικά με αίτημα να ιδρυθεί στην Ερμιονίδα Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο, ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας που  θα καλύψει μια πραγματική εκπαιδευτική ανάγκη να ολοκληρώσουν τις λυκειακές τάξεις πολλοί δημότες και κάτοικοι του τόπου μας, οι οποίοι για κάποιους οικογενειακούς, κοινωνικούς, οικονομικούς αλλά και εκπαιδευτικούς λόγους δεν τις ολοκλήρωσαν στο χρόνο που προβλεπόταν από το εκπαιδευτικό σύστημα.


Άρα τους δίνεται μία μεγάλη δεύτερη ευκαιρία να ενταχθούν και πάλι σε μια σχολική δομή, το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο θα αποτελεί μια ουσιαστική εκπαιδευτική διέξοδο με πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο σε επίπεδο μάθησης και γνώσεων όσο και στον σχεδιασμό της νέας τους επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Πάντα ο Δήμος Ερμιονίδας διεκδικούσε την ίδρυση αυτού του Εσπερινού Σχολείου στην Ερμιονίδα όμως τα προηγούμενα δέκα χρόνια λειτούργησαν αποτρεπτικά - λόγω οικονομικής και υγειονομικής κρίσης- ώστε το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας να μην βρει τις κατάλληλες πιστώσεις για την ίδρυση και την λειτουργία αυτού του Εσπερινού σχολείου στην Ερμιονίδα.

Όπως τόνισα και στην τοποθέτησή μου  στη χθεσινή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η ώρα να το διεκδικήσουμε όλοι μαζί, να ικανοποιηθεί το αίτημά μας, ένα αίτημα όλης της σχολικής κοινότητας αλλά και ευρύτερα όλης της τοπικής μας κοινωνίας.

Τα επιχειρήματα μας είναι ισχυρά:

-η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση με τα πλησιέστερα Eσπερινά  Σχολεία Ναυπλίου και Γαλατά λειτουργούν αποτρεπτικά ώστε να μπορούν οι υποψήφιοι μαθητές να παρακολουθήσουν  καθημερινά και με αποτελεσματικό τρόπο τη λειτουργία των άνω σχολείων.

- Στο τόπο μας, στην Ερμιονίδα μας, εδώ και 15 χρόνια λειτουργεί το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας για ενήλικες μαθητές που ολοκληρώνουν την υποχρεωτική εκπαίδευση και επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Εσπερινό Λύκειο . Άρα υπάρχει ένα μεγάλος αριθμός υποψηφίων μαθητών για το Εσπερινό Λύκειο από τη δεξαμενή των μαθητών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, ας τους δώσουμε αυτή την μεγάλη δεύτερη ευκαιρία για να ολοκληρώσουν τις λυκειακές τάξεις.

-Επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια πολλοί μαθητές για πάρα πολλούς λόγους δεν ολοκλήρωσαν την ώρα που έπρεπε το Λύκειο, ας τους αγκαλιάσουμε και ας τους δώσουμε αυτή τη μεγάλη δεύτερη ευκαιρία για την ολοκληρώσουν και αυτοί τις  λυκειακές τάξεις .

- Στο τόπο μας  θέλουμε το αυτονόητο από την Πολιτεία - να αποδεχθεί το αίτημά μας, δικαιούμαστε να ιδρυθεί και να λειτουργήσει το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο, θέλουμε ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης και στην Ερμιονίδα.

Συμμετέχουμε όλοι μαζί σε αυτήν τη διεκδίκηση, είναι δίκαιο αίτημα, που υπηρετεί το καλό της εκπαίδευσης και του τόπου. 

 Τάσος Λάμπρου   

Δημοτικός Σύμβουλος  Δήμου Ερμιονίδας 

Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ

 Καθηγητής Κοινωνικής Εκπαίδευσης