eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Γιάννης Τσαμαδός προς Τάσο Τόκα:''Ωμή πολιτική παρέμβαση του Τάσου Τόκα στα αιτήματα των Εκπαιδευτικών, στις ελευθεριές των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας''

Ο Έμπειρoς και ικανός Δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσαμαδός μ΄ένα κείμενο που έχει άκρως πολιτικά χαρακτηριστικά καταγγέλει και δείχνει ξεκάθαρα τον ωμό πολιτικό παρεμβατισμό του Δημοτικού Συμβούλου κ. Τάσου Τόκα στην εκπαιδευτική κοινότητα και στα αιτήματα των Διευθυντών των σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης και των αποφάσεων της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Ας προβληματιστούμε όλοι λοιπόν απο που και απο ποιόν σε τελική ανάλυση ασκείται ωμή πολιτική παρέμβαση, ανακάτεμα και εμπλοκή  στην εκπαιδευτική κοινότητα στις αποφάσεις των εκπαιδευτικών;;;Ποιός είναι εντέλει ο τοπικός πολιτικός φορέας που παρεμβαίνει και κρίνει τις ελευθερίες του μαθητή ή την ελευθερία της έκφρασης του εκπαιδευτικού ώστε να αιτηθεί σε θεσμό;;

Ποιός είναι τελικά αυτός/οι οι πολιτικοί και με ποιά ''κουλτούρα'' κρίνει και παρεμβαίνει στις ελευθερίες & στα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας έτσι όπως εκφράζονται στο σύνταγμα και στους νόμους της ελληνικής πολιτείας;;

Τελικά που αρχίζει και που τελειώνει η ελευθερία του καθενός ΚΑΙ ποιός είναι αυτός που θ΄ανακατεύεται και θα «βάζει τα πολιτικά του χέρια» σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και ενδεχομένως σε γονείς;;;

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή του κ. Τσαμάδού , δείτε εικόνες που προσβάλλουν... και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!

EIKONOSKOPIO NEWS




Ο Τάσος Τόκας σε ένα από τα συνήθη παραληρήματα του ΕΔΩ και νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο αντιπολιτεύεται την Δημοτική Αρχή έγινε τώρα και κριτής των αιτημάτων των αξιόλογων Διευθυντών των σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης και των αποφάσεων της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης μη αισθανόμενος ότι για μια ακόμα φορά εκτίθεται και γελοιοποιείται. 

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΑΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Σχολιάζει την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής για την τοποθέτηση καμερών στα σχολεία της Β/θμιας κατά τις ώρες μη λειτουργίας των για την προστασία των κτιρίων από βανδαλισμούς σύμφωνα με αίτημα των Διευθυντών τους.

Δηλαδή με άλλα λόγια ο κ. Τόκας που κόπτεται για το δημόσιο χρήμα και το προστατεύει, που ειναι αντίθετος με τις καθόλα νόμιμες απευθείας αναθέσεις που γίνονται από την Δημοτική Αρχή για διάφορα εργα δεν ενοχλείται από τους βανδαλισμούς που έγιναν στα σχολικά κτίρια κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και δεν τον ενδιαφέρει που βρέθηκαν οι χιλιάδες ευρώ που ξόδεψε η Σχολική Επιτροπή για την αποκατάσταση των ζημιών και που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλες ανάγκες των σχολείων. 

Τον ενδιαφέρει όμως και εμπλέκεται στην ψυχική υγεία των μαθητών που θα έχουν το αίσθημα ότι παρακολουθούνται κατ΄αυτόν. 

Λοιπόν κ. Τοκα πριν καθίσετε στο πληκτρολόγιο και γράψετε τις σκέψεις σας και τις απόψεις σας που τις μεταφράζεται ως διαμαρτυρίες γονέων και εκπαιδευτικών γιατί νομίζετε ότι έτσι θα καλυφθείται πρέπει πρώτα να σκέφτεστε εσείς ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος, ποιο είναι το συμφέρον των δημοτών και ποιο όχι. 




- Είναι προτιμότερο κ.Τοκα να αφήσουμε τα σχολεία μας στο έρμαιο των βανδαλιστών που πιθανώς να είναι και εξωσχολικοι; 

- Είναι προτιμότερο να σπαταλάμε κάθε χρόνο χιλιάδες ευρώ για να επαναφέρουμε τα σχολεία μας στην κατάσταση που πρέπει να είναι; 

Μήπως είναι προτιμότερο να τα προστατεύουμε έστω και με κάμερες ασφαλείας κατά τις ώρες που δεν λειτουργούν αφού πρώτα ληφθούν όλες οι αδειοδοτήσεις για την τοποθέτηση τους σύμφωνα με το γράμμα του νόμου όπως αναφέρει η απόφαση της Σχολικής Επιτροπής την οποία και παραθέτω και που προσπαθείτε να την μεταφράσετε ως απόφαση της Δημοτικής Αρχής στο πλαίσιο του ότι αρέσκεται στις παρακολουθήσεις;

Αυτη είναι η ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητας που υπερασπίζει ο κ. Τοκας.
Προσωπικά εμενα σαν γονέα, εκπαιδευτικό, δημοτικό σύμβουλο και δημότη του Δήμου Ερμιονίδας μου προκαλεί αισθήματα θλίψης και έντονης ανησυχίας αυτή η ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητας.

Μάθετε λοιπόν κ. Τόκα  και βάλτε το καλά στο μυαλό σας ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή πορεύεται σύμφωνα με το γράμμα του νόμου και με γνώμονα πάντα το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών της. 

Θα πράξει λοιπόν ότι είναι νόμιμο για να προστατεύσει την Δημόσια περιουσία όσο και αν εσείς η και κάποιοι άλλοι ομοϊδεάτες σας διαφωνείτε. 

Μετά την παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής οι σχολικές μονάδες λάμπουν και οι βανδαλισμοί αποκαταστάθηκαν - Δειτε τις εικόνες


Αυτήν την υποχρέωση έχει στους Δημότες της που την εμπιστεύθηκαν και που θα την εμπιστευτούν για μια ακόμα φορά. Όσο και να προσπαθείτε για το αντίθετο μας βοηθάτε με τις δημόσιες τοποθετήσεις σας. Το ίδιο πράττει και η πολιτεία άλλωστε. Πρόσφατο παράδειγμα η τοποθέτηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Και με αυτό προφανώς θα διαφωνείτε. 

Αν όμως είχατε κληθεί εσείς η κάποιοι άλλοι που έχουν τις ίδιες απόψεις με εσάς να πληρώσετε το μάρμαρο θα αλλάζατε σίγουρα γνώμη. Για αυτό λοιπόν αφήστε την Δημοτική Αρχή, τις επιτροπές της και τα νομικά της πρόσωπα να κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει και όπως έχουν δεσμευτεί στους πολίτες. 

Έχουμε ακόμα πολύ χρόνο μέχρι τις εκλογές. 

Για αυτό λοιπόν βρείτε άλλους τρόπους για να ανεβάσετε τα ποσοστά του συνδυασμού σας η οποιουδήποτε άλλου συνδυασμού συμμετέχετε και όχι την παραπληροφόρηση των Δημοτών.


Γιάννης Τσαμαδός

Πρόεδρος σχολικής Επιτροπής 

της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ερμιονίδας