eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Ανάργυρος Λεμπέσης:''Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που οργάνωσαν αυτές τις όμορφες εκδηλώσεις, σωματεία αθλητικά, πολιτιστικούς συλλόγους και στην Δημοτική Αρχή.''

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
- Είναι παντού γνωστό ότι οι Ερμιονιδείς είναι γλεντζέδες, είναι καλοί χορευτές. Γυναίκες και Άντρες.

- Ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος έπιασε τον σφυγμό των συνδημοτών μας




Αγαπητοί συνδημότες,

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος έπιασε τον σφυγμό των συνδημοτών μας, δηλαδή ότι μετά τη δίχρονη κλεισούρα από την πανδημία έπρεπε και εμείς να ξεδώσουμε.

Με δημοτική, λαϊκή και κλασική μουσική, με θεατρικές παραστάσεις, με παιδικό θέατρο και καραγκιόζη, με κινηματογράφο,  με παρουσιάσεις βιβλίων, με ιστορικού περιεχομένου εκδηλώσεις, με γιορτές παρουσίασης τοπικών προϊόντων (πατάτας, τρύγου), καθώς και έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων στο Πορτοχέλι.
Έπρεπε και εμείς να διασκεδάσουμε.

Έπρεπε και εμείς να χορέψουμε αφού την σημερινή εποχή έχει αλλάξει ο τρόπος διασκέδασης. Δεν χορεύουν πια στις ταβέρνες όπως χορεύαμε παλιά.
Είναι παντού γνωστό ότι οι Ερμιονιδείς είναι γλεντζέδες, είναι καλοί χορευτές. Γυναίκες και Άντρες.

Η Δημοτική Αρχή έκανε αποδεκτές τις προτάσεις και τα προγράμματα των τοπικών φορέων όλων των διαμερισμάτων, των πολιτιστικών και των αθλητικών σωματείων και χρηματοδότησε με όσα χρήματα μπορούσε αυτές τις επιτυχημένες εκδηλώσεις.
Στις λαϊκές εκδηλώσεις με παραδοσιακή χορευτική μουσική η επιτυχία ήταν μεγάλη σε όλες τις εκδηλώσεις Διδύμων, Κοιλάδας, Φούρνων, Λουκαϊτίου, Θερμησίας και Ηλιοκάστρου. 
Δεν υπήρχε καρέκλα κενή και η διασκέδαση και ο χορός κράτησαν μέχρι πρωίας.

Ήμουν σε όλες παρών. Θυμήθηκα τα νιάτα μου όταν είδα τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης να σέρνουν τον χορό. 

Τι να κάνουμε, ήμουν και εγώ καλός χορευτής.

Πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι πρώην Δήμαρχοι που δήθεν κόπτονται ότι ο Δήμος ξόδεψε πολλά χρήματα για χορούς και πανηγύρια ότι ο χορός και η διασκέδαση είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μας, ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε.

Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που οργάνωσαν αυτές τις όμορφες εκδηλώσεις, σωματεία αθλητικά, πολιτιστικούς συλλόγους και στην Δημοτική Αρχή.
Δεν μπορώ να μην σταθώ ιδιαίτερα σε αυτές τις εκδηλώσεις του Κρανιδίου και της Ερμιόνης.
Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην εκδήλωση του Κρανιδίου, της Χορευτικής Ομάδας του Δήμου και ειδικά στον χοροδιδάσκαλο κ. Δημήτρη Κοντοκάλη που πρώτη φορά έφερε στο ΦΩΣ τα ΗΘΗ και τα ΕΘΙΜΑ και τον τρόπο διασκέδασης εκείνης της εποχής όλων των διαμερισμάτων του Δήμου Ερμιονίδας.

Συγκινήθηκα όταν είδα στην Ερμιόνη τον Μπάμπη Τσέρτο, τον Μαέστρο και τη Χορωδία μας επάνω στην μόνιμη εξέδρα του Δημαρχείου Ερμιόνης, που επί Δημαρχίας μου κατασκευάστηκε, να ερμηνεύουν με χάρη και αρμονία τα Μικρασιάτικα τραγούδια. Θυμήθηκα αυτές τις καλές εποχές του αείμνηστου Μαέστρου Τάκη Μανιάτη.

Επίσης επάνω σ’ αυτή την εξέδρα του αύλειου χώρου του δημαρχείου Ερμιόνης απολαύσαμε την επιτυχημένη εκδήλωση της ΧΟΕΡ με την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου κ. Κωστή Σκούρτη.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους διοργανωτές και συντελεστές.

Υ.Γ:Για τις δύο εκδηλώσεις του Ηλιοκάστρου και της Θερμησίας εκτενώς σε επόμενη δημοσίευση αφου έχω Θητεύσει Δήμαρχος σ΄αυτά τα δύο διαμερίσματα.

Ανάργυρος Λεμπέσης
Δήμαρχος 
του τέως Δήμου Ερμιόνης