eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Γιάννης Μαργέτας:''Η κτηματαγορά και η οικοδομή αποτελούν τον οικονομικό κλάδο που οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε ''

 

Στο Δήμο Ερμιονίδας η κτηματαγορά και η οικοδομική δραστηριότητα αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος του παραγόμενου εισοδήματος.

Τις συνέπειες της πτώσης της οικοδομικής δραστηριότητος τις βιώσαμε μετά το 2010 με την οικονομική κρίση.

Επομένως η κτηματαγορά και η οικοδομή αποτελούν τον οικονομικό κλάδο που οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε και να λειτουργεί χωρίς κλυδωνισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τον Βουλευτή Αργολίδας κ Γιάννη Ανδριανό που παραθέτω πιο κάτω.


Γιάννης Ανδριανός:

Επικοινωνία μου με Νίκο Ταγαρά: Δεν θα υπάρξει αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στην Ερμιονίδα λόγω του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου--

Μετά από επικοινωνία που είχα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά σχετικά με τη μελέτη του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) Ερμιονίδας, η θέση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: δεν τίθεται κανένα θέμα αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών στην Ερμιονίδα με αφορμή την προκήρυξη της μελέτης του ΕΠΣ, έργο που θα προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου χωρίς να επιβαρυνθεί καθόλου ο Δήμος, αφού η χρηματοδότησή του προβλέπεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Άλλωστε η οποιαδήποτε αναστολή μπορεί να γίνει μόνο με την υποβολή του σχετικού  αιτήματος από τον Δήμο Ερμιονίδας με το ανάλογο επιχείρημα.