eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ:''ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΡΑΜΠΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΕΡ''

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΜΙΑ ΡΑΜΠΑ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ,ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ


 


Αυτονόητο  ότι σε όλα τα δημοτικά και δημόσια κτίρια απαιτείται  να  έχουν πρόσβαση τα  άτομα με κινητικά προβλήματα,  τα άτομα με ειδικές ανάγκες  , αυτό το προβλέπει η κείμενη νομοθεσία αλλά και βούληση μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να εντάξουμε με  κάθε τρόπο στην  αγορά εργασίας  όλα τα μέλη του κοινωνικού συνόλου ,χωρίς  κοινωνικούς αποκλεισμούς  και <<τεχνικούς περιορισμούς>>.

Όμως όταν γίνονται προχειρότητες με αντιαισθητικό ,παράνομο χαρακτήρα  εμείς πρέπει να το επισημαίνουμε, σιδερένια ράμπα που τοποθετήθηκε στο κτίριο της ΔΕΥΑΕΡ, ΚΑΙ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ στο ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ  δεν είναι νόμιμη ,δεν έχει καμία άδεια ,δεν ταιριάζει με την αρχιτεκτονική του κτιρίου .Δεν μας αρέσει ,δεν συνάδει με τον ευρύτερο χώρο.

Συμφωνώ απόλυτα με την παρέμβαση του προέδρου της Κοινότητας Κρανιδίου                            κ. Ν .ΑΝΤΩΝΙΟΖΑ και ζητώ τα εξής:






-Την σύνταξη μιας ολοκληρωμένης μελέτης για να  αποκτήσει το κτίριο της ΔΕΥΑΕΡ   την απαραίτητη επάρκεια πρόσβασης  ατόμων  ΑΜΕΑ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μία νόμιμη παρέμβαση με όλες τις σύγχρονες  τεχνικές προδιαγραφές

-Την άμεση απομάκρυνση αυτής της αντιαισθητικής και παράνομης  ράμπας.

-Το  κτίριο είναι του ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ άρα το προβλεπόμενο ολοκληρωμένο  νόμιμο έργο που απαιτείται  σύμφωνα με την μελέτη που θα συνταχθεί να το αναλάβει ο ίδιος ο Δήμος ,άρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες ότι δεν  υπάρχουν  χρήματα από την ΔΕΥΑΕΡ ,οι παρεμβάσεις και τα μικρά έργα πρέπει να είναι νόμιμα και με αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές.     

ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ  ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΟΥΝ.

                                                                                                       ΤΑΣΟΣ Γ.ΛΑΜΠΡΟΥ

                                                                                                        ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

                                                                                                       ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

                                                                                                     ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ