eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΨΥΛΛΩΝ

 

Με βασικό στόχο  να ενημερωθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Ερμιονίδας για το πρόγραμμα καταπολέμησης ψύλλων, αποστείλαμε σήμερα  επιστολή στον Δήμαρχο Ερμιονίδας με αίτημα ενημέρωσης  για το σοβαρό αυτό θέμα που απασχολεί τον κλάδο.

Όλα ξεκίνησαν μετά τις  έντονες  διαμαρτυρίες αρκετών κτηνοτρόφων του Δήμου Ερμιονίδας, σχετικά με  μη ενημέρωσή τους για πρόγραμμα καταπολέμησης ψύλλων  και αφού πρώτα είχαν διαπιστώσει ότι  έχει γίνει ψεκασμός  σε ορισμένα ποιμνιοστάσια στα όρια του Δήμου μας.

Εμείς σαν δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, μετά από αυτήν την εξέλιξη, αποστείλαμε  στις 14-06-2022  επιστολή  στην  Δ/ση  Αγροτικής Οικονομίας κ΄ Κτηνιατρικής Π.Ε. Αργολίδας, προς ενημέρωσή μας.

Η κίνησή μας αυτή έγινε, γιατί σύμφωνα με  απόφαση  της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είχε  εγκριθεί  τον Μάρτιο του 2022  ποσό  ύψους τριάντα έξι χιλιάδες τριακόσια τριάντα δύο ευρώ (36.332,00 €) για την  "Παροχή υπηρεσιών για την καταπολέμηση των ψύλλων σε ποιμνιοστάσια του Νομού Αργολίδας."


Στην έγγραφη απάντησή της η Προϊσταμένη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας κ΄ Κτηνιατρικής Π.Ε. Αργολίδας  μας ενημέρωσε,  ότι ενώ η υπηρεσία της  αιτήθηκε στις  10-3-2022, το πρόγραμμα καταπολέμησης ψύλλων σε ποιμνιοστάσια του Νομού Αργολίδας και εγκρίθηκε από τις αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου το  παραπάνω ποσό, η εκτέλεση του έργου τελικά απορρίφθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Αναφέρει, όμως, ότι μετά από τηλεφωνικές οχλήσεις κτηνοτρόφων, ενημερώθηκε ότι πραγματοποιούνται ψεκασμοί  σε ποιμνιοστάσια στην περιοχή του Λουκαϊτίου και ότι πληροφορήθηκε ότι οι κάτοικοι είχαν απευθυνθεί στον Δήμαρχο Ερμιονίδας, για επίλυση του προβλήματος.

Μετά τα παραπάνω, ζητήσαμε σήμερα από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας  να μας ενημερώσει στα κάτωθι:

1)  Πότε αποφασίσε να γίνει το πρόγραμμα καταπολέμησης ψύλλων στα όρια του Δήμου Ερμιονίδας και ποιος είναι ο ανάδοχος του έργου;

 2) Βάσει ποιας Τεχνικής Έκθεσης έγιναν οι ψεκασμοί  και γιατί μόνο σε ποιμνιοστάσια της  περιοχής  του Λουκαϊτίου;

3) Γιατί δεν έχουν ενημερωθεί, από τις αρμόδιες υπηρεσίες  του Δήμου Ερμιονίδας, οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Ερμιονίδας  στο σύνολό τους, για το πρόγραμμα καταπολέμησης ψύλλων;

2)  Ποιο είναι το πρόγραμμα επισκέψεων στα ποιμνιοστάσια του Δήμου Ερμιονίδας, ώστε να δοθεί  λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα;

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι 

      Λάμπρου Αναστάσιος       Τόκας Αναστάσιος          Αποστόλου Παναγιώτης