eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Γιάννης Μαργέτας:Επί της ουσίας…



Παρακολουθήσαμε τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Ερμιονίδας.

Τι δεν ακούσαμε:

Δεν ακούσαμε τίποτα για τη χωματερή που παραμένει σταθερά στον κάμπο Κρανιδίου.

Δεν ακούσαμε πόσα από τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί και παραληφθεί την εν λόγω διετία είναι έργα συνεχιζόμενα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Η Διαύγεια μας πληροφορεί ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή παρέλαβε 23 συνεχιζόμενα έργα και από αυτά μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί οριστικά τα 15.


Δεν ακούσαμε να ανακοινώνονται αποτελέσματα αναλύσεων νερού, ενώ ξεκίνησε ήδη η θερινή περίοδος και θα έπρεπε να γνωρίζουν οι πολίτες τι αναφέρουν οι αναλύσεις. Στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ υπάρχουν αναρτημένες οι αναλύσεις των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 21, καθώς και για τον Ιανουάριο του 2022. Έκτοτε καμία ενημέρωση. Επιπροσθέτως η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. έχει υποχρέωση να ενημερώνει την ιστοσελίδα της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, στην οποία είναι μέλος , γιατί από την εφαρμογή αυτή ενημερώνεται το Υπουργείο Υγείας, και η τελευταία ενημέρωση, όπως προκύπτει από επίσκεψη στην ιστοσελίδα, έχει γίνει στις 26-9-2019.Επίσης  δεν ακούσαμε  βραχυπρόθεσμο προγραμματισμό και  επείγοντα μέτρα για την άμεση βελτίωση της ποιότητας του νερού.

Δεν ακούσαμε κανένα νέο σχετικά με την πρόοδο των εργασιών στον Ι.Ν Ταξιαρχών στην Ερμιόνη.

Δεν ακούσαμε από τον κ.  Δήμαρχο, τα βασικά έστω στοιχεία του οικονομικού απολογισμού του Δήμου, αφού είναι ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής περιόδου, δηλαδή τι χρηματικά υπόλοιπα  παρέλαβε  και τι υπόλοιπα υπήρχαν τέλος του 2021.

Δεν ακούσαμε τίποτα για ενέργειες που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή σε σχέση με την τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδίου Κρανιδίου, έτσι ώστε να ανακάμψει η «παγωμένη» αγορά ακινήτων στο Κρανίδι.

Δεν ακούσαμε με αριθμητικά στοιχεία πόσες αποφάσεις ελήφθησαν από τα Κοινοτικά Συμβούλια τη διετία 2020/2021, πόσες απ΄ αυτές ήλθαν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και τελικώς πόσες υιοθετήθηκαν και εγκρίθηκαν από αυτό. Εξάλλου, ο τρόπος που είχε οργανωθεί η διαδικασία ήταν αποτρεπτικός και είχε ως αποτέλεσμα κανείς πρόεδρος να μην τοποθετηθεί.

Σε αντίθεση, σε άλλους Δήμους πραγματοποιείται κύκλος Δημόσιων απολογισμών των Κοινοτήτων. Η Ειδική συνεδρίαση με συμμετοχή των δημοτών περιλαμβάνει τις δράσεις, τις εκδηλώσεις των Επιτροπών των Κοινοτικών Συμβουλίων και το έργο τους γενικότερα Η διαδικασία αυτή στοχεύει στην ενημέρωση και συμμετοχή των δημοτών στις τοπικές υποθέσεις, στην αξιοποίηση των συμπερασμάτων από τις συζητήσεις που διεξάγονται προκειμένου να βελτιωθούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες, αλλά και να ενθαρρυνθούν οι δημότες να αναλάβουν τοπικές πρωτοβουλίες δράσης για να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους, με κατευθυντήρια γραμμή το

      «Αγαπώ τον τόπο μου, υιοθετώ τη γειτονιά μου».

Ως αποτέλεσμα ενισχύεται η εξωστρέφεια των Κοινοτήτων και ενισχύεται η αναγκαία συνέργεια Δήμου και Δημοτών, η οποία συμβάλλει ώστε να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών.

Κρανίδι 15-6-2022.

Γιάννης Μαργέτας.