eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Μανώλης Φλωρής:''Διαφανέστατη και κρυστάλλινη η διαχείριση του δημόσιου χρήματος από το Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας''

ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΛΩΡΗΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ:
- Ο γνωστός, κατά δήλωσή του δημοσιογράφος, συνεχίζει την παραποίηση της πραγματικότητας και την διασπορά ψευδών ειδήσεων, μέσα από το ιστολόγιό του.
- Αυτή τη φορά ασχολείται μέσω μιας ανορθόγραφης ανάρτησης, με την απευθείας ανάθεση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας


 


''Ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Ερμιονίδας Μανώλης Φλωρής δημοσιεύει μια ''αιχμηρή'' επιστολή που καταγγέλει αυτές τις συμπεριφορές που όπως πληροφορούμαστε ήδη έχουν πάρει σοβαρές διαστάσεις σε κοινωνία, αρχές και θεσμούς και το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει εξέλιξη.

Παρακάτω ακολουθεί όλη η επιστολή του κυτίου Μανώλη Φλωρή.''


Ο γνωστός, κατά δήλωσή του δημοσιογράφος, συνεχίζει την παραποίηση της πραγματικότητας και την διασπορά ψευδών ειδήσεων, μέσα από το ιστολόγιό του.

Αυτή τη φορά ασχολείται μέσω μιας ανορθόγραφης ανάρτησης, με την απευθείας ανάθεση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας, της υπηρεσίας του “Καθαρισμού χερσαίων και εξομοιούμενων χώρων Ερμιόνης, Κοιλάδας, Πορτοχελίου και Κόστας” από 20/06/2022 έως 19/06/2023, σε ιδιώτη εργολάβο έναντι του ποσού των 30.000,00€ συν 24% ΦΠΑ, σύνολο 37.200,00€.

Αφού βρίσκει την εν λόγω ανάθεση με Αρ. Πρωτ. 514/20-06-2022 και ΑΔΑ:6ΚΑΣΟΛΘΛ-1ΟΤ, αναρτημένη στις 20/06/2022 στην ιστοσελίδα “Διαύγεια”, την συγκρίνει με την αντίστοιχη περσινή, η οποία κόστισε 19.500,00€ συν 24% ΦΠΑ, σύνολο 24.180,00€ και αφήνει αιχμές για παραφωνίες και κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος από πλευράς του Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας.

Η έρευνά του είναι όμως επιλεκτική και γίνεται με δόλιο τρόπο, διότι δεν κάνει τον κόπο να ανατρέξει στην ιστοσελίδα “Διαύγεια”, λίγες μέρες πριν και συγκεκριμένα στις 14/06/2022, όπου αναρτήθηκε με ΑΔΑ:9Π3ΞΟΛΘΛ-ΜΒ4 η υπ’ αριθμ. 84/2022 ομόφωνη Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας.

Σύμφωνα με την αυτήν, ματαιώνεται η διαδικασία για την ανάθεση της Υπηρεσίας «Καθαρισμός χερσαίων και εξομοιούμενων χώρων Ερμιόνης, Κοιλάδας, Πορτοχελίου και Κόστας» για το χρονικό διάστημα από 01/06/2022 έως 31/05/2023, με απευθείας ανάθεση έναντι του ποσού των 24.500,00 συν 24% Φ.Π.Α, σύνολο 30.380,00€ και εγκρίνεται η ανάθεση της ίδιας υπηρεσίας σε ιδιώτη εργολάβο έναντι του ποσού των 30.000,00€ συν 24% ΦΠΑ, σύνολο 37.200,00€.




Πολύ απλά όπως όλοι έχουμε καταλάβει, από πέρσι μέχρι φέτος έχουμε μια δραματική αύξηση στα καύσιμα, ενώ ταυτόχρονα έχει ανέβει πάρα πολύ το κόστος των υλικών και το εργατικό κόστος.

Για τους παραπάνω λόγους ελήφθη αρχικά στις 10/05/2022 η υπ. αριθμ. 83/2022 ομόφωνη Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της “Διαύγειας” στις 23/05/2022 με ΑΔΑ:ΡΨΤΡΟΛΘΛ-ΦΒΗ.

Σύμφωνα με αυτήν, εγκρίνεται η απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο της υπηρεσίας του «Καθαρισμού χερσαίων και εξομοιούμενων χώρων Ερμιόνης, Κοιλάδας, Πορτοχελίου και Κόστας» για το χρονικό διάστημα από 01/06/2022 έως 31/05/2023, έναντι του ποσού των 24.500,00 συν 24% Φ.Π.Α., σύνολο 30.380,00€.

Δηλαδή σε σχέση με την περσινή ανάθεση, το ποσό για την εκτέλεση της εν λόγω υπηρεσίας αρχικά ανέβηκε από τα 24.180,00€ με ΦΠΑ στα 30.380,00€ με ΦΠΑ.

Η υπ. αριθμ. 83/2022 Απόφαση του Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας εστάλει σε 3 διαφορετικούς εργολάβους, με Πρόσκληση υποβολής σχετικής προσφοράς για την εκτέλεση της περιγραφόμενης υπηρεσίας.

Η διαδικασία απέβη άγονη, λόγω μη υποβολής σχετικής προσφοράς.

Οπότε ακολούθησε η υπ. αριθμ. 84/2002 Απόφαση, όπου το ποσό ανέβηκε τελικά στα 37.200,00€ με ΦΠΑ, προκειμένου να ανταποκριθεί κάποιος ανάδοχος για την εκτέλεση της περιγραφόμενης υπηρεσίας.

Η εν λόγω υπηρεσία περιλαμβάνει για ένα έτος τον καθαρισμό των λιμανιών Ερμιόνης, Κοιλάδας, Πορτοχελίου και Κόστας από κάθε είδους απορρίμματα, το άδειασμα των μικρών κάδων απορριμμάτων και την τοποθέτηση σε αυτούς καθαρών σακουλών με έξοδα του εργολάβου, τον καθαρισμό από χορτάρια και χαμηλή βλάστηση των παραπάνω λιμανιών και τον χρωματισμό τους 4 φορές τον χρόνο σε δρόμους πεζοδρόμια, παρτέρια κ.λ.π.

Διαβάζοντας κάποιος την υπ. αριθμ. 84/2002 Απόφαση του Δ.Λ.Τ.Ε., θα διαπιστώσει ότι για την καλή εκτέλεση της παραπάνω υπηρεσίας στο τμήμα της καθαριότητας των λιμένων, απαιτείται η πλήρης καθημερινή απασχόληση 2 εργατών για τους έξι Καλοκαιρινούς μήνες και ενός εργάτη για τους υπόλοιπους έξι μήνες του έτους.

Το μισθολογικό κόστος μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές ανέρχεται, με τις χαμηλότερες εκτιμήσεις, γύρω στα 1.100,00€ τον μήνα για κάθε εργάτη.

Έχουμε 14 μισθούς τον μήνα για κάθε εργάτη, οπότε στο έτος υπάρχει ένα εργατικό κόστος γύρω στις 23.100,00€.

Εάν σε αυτό προσθέσουμε 24 % ΦΠΑ, τότε φτάνουμε στις 28.644,00€.

Εάν προσθέσουμε το κόστος των σακουλών, τα καύσιμα, τυχόν βλάβες σε μηχανήματα και το επιπλέον εργατικό κόστος για το κόψιμο της χαμηλής βλάστησης και τους χρωματισμούς, συν τους φόρους, πλησιάζουμε ή και φτάνουμε τις 37.200,00€ που είναι το κόστος της απευθείας ανάθεσης της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα το εργολαβικό κέρδος να ελαχιστοποιείται ή να μηδενίζεται.

Όλα τα προαναφερθέντα βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της “Διαύγειας” και είναι εύκολο να τα διαβάσει ο κάθε Δημότης, εκτός βέβαια από τον εν λόγω κατά δήλωσή του δημοσιογράφο, ο οποίος συστηματικά αποκρύπτει την αλήθεια, παραποιεί την πραγματικότητα και πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Όσο για την ομόφωνη, από το Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Ε., αποδοχή της δωρεάς, η οποία έγινε από εργολάβο μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ανάθεση της εν λόγω υπηρεσίας, καλώ τον συγκεκριμένο διασπορέα ψευδών ειδήσεων, όταν ο ίδιος γίνει νόμιμα όπως εμείς Πρόεδρος ή μέλος Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Ε., να αρνείται δωρεές και μάλιστα όταν αυτές έχουν σχέση με την καθαριότητα και την δημόσια υγεία.

Και μιλάει αυτός, που με συνεχείς αναρτήσεις φωτογραφιών στο ιστολόγιό του, καυχιέται για τον εθελοντισμό του παλαιότερα στον Δήμο Ερμιονίδας.

Δηλαδή το έκανε για να έχει προτεραιότητα πρόσβασης σε πιθανές ειδήσεις;

Δεν είχα κανένα σκοπό να ασχοληθώ μαζί του, όπως δεν το έκανα άλλες φορές, αλλά και τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν ειρωνικά με καλούσε να φωταγωγήσω το προσαραγμένο σκάφος μπροστά στο γήπεδο της Ερμιόνης, χωρίς προφανώς να γνωρίζει ότι αυτό βρίσκεται σε χώρο εκτός αρμοδιότητας του Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας και κατά συνέπεια υπεύθυνη για την απομάκρυνση του είναι άλλη υπηρεσία και όχι το Δ.Λ.Τ.Ε.

Το έκανα μόνο και μόνο διότι δεν ανέχομαι να αιωρείται η παραμικρή υπόνοια για κακοδιαχείριση και κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, από πλευράς του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας.


Φλωρής Μανώλης

Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας